# #

18 Μαΐ 2016

ΔήμοςΔίου-Ολύμπου: Αναβλήθηκε το χθεσινό (17/5/2016) δημοτικό συμβούλιο.

Με την αποχή όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και έξη (6) συμβούλων της παράταξης Δημόπουλου σημαδεύτηκε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας. 
Ήταν λογικό και αναμενόμενο μετά τις..
πολλές προειδοποιήσεις από όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου Ολύμπου αλλά και γενικότερα της δημοτικής αρχής. 
Και έχει να κάνει με την απαξιωτική συμπεριφορά των διοικούντων σε μια σειρά θέματα όπου με τη λογική του "αποφασίζομεν και διατάζομεν", θεωρούν το σύνολο της αντιπολίτευσης γλάστρες, που μοναδικός σκοπός ύπαρξή μας είναι η δημιουργία απαρτίας στις συνεδριάσεις.
Οι όποιες δε ουσιαστικές και καινοτόμες προτάσεις μας όπως το θέμα της πρόσληψης υδρονομέων να το αντιμετωπίζουν με παλαιοκομματικές λογικές «των δικών μας παιδιών». Το δε γεγονός των συνεδριάσεων στις 2.30 ή 3.00 το μεσημέρι δημιουργεί μια σειρά προβλήματα σε εργαζόμενους συμβούλους όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά πιθανόν και της πλειοψηφίας, κάτι που έγινε σαφές σήμερα με την απουσία 6 συμβούλων της κυβερνώσας παράταξης. 
Πήγε λοιπόν περίπατο η πάγια τακτική χρόνων για συνεδριάσεις τις απογευματινές ή βραδινές ώρες. Ταυτόχρονα φάνηκε ξεκάθαρα πως οι διοικούντες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμη και τις δικές τους υποσχέσεις. Όπως το 14ο θέμα με τίτλο « παραλαβή μελέτης ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου» στο Λιτόχωρο, όπου παρά την προηγηθείσα διαβεβαίωση σε πρωθύστερο ΔΣ ότι πρώτα θα παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση η μελέτη όχι μόνο στους συμβούλους αλλά και στους κατοίκους, στους φορείς, στους επαγγελματίες , στους επιστήμονες και μετά την διαβούλευση θα παραληφθεί και από το δημοτικό συμβούλιο, σήμερα θέλησαν να φέρουν το ΔΣ προ τετελεσμένων γεγονότων με την οριστική παραλαβή της μελέτης. 
Καλούμε τον πρόεδρο του ΔΣ (αλλά και τους συμβούλους ιδίως από το Λιτόχωρο) να αποσύρουν το θέμα από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο υλοποιώντας όσα είχαν υποσχεθεί για την συγκεκριμένη μελέτη. Μια μελέτη της οποίας η εφαρμογή θα δεσμεύσει το Λιτόχωρο για πολλά χρόνια αφού προβλέπει επεμβάσεις μείζονος σημασίας από την είσοδο του Λιτοχώρου έως την κεντρική πλατεία. 
Είναι πλέον ώρα να καταλάβουν οι έχοντες την τύχη του δήμου στα χέρια τους – και πρώτος από όλους ο κος Δημόπουλος - πως από δω και πέρα η ανοχή μας θα είναι μηδενική σε θέματα δημοκρατικής διακυβέρνησης του δήμου μας. 
Το ζήτημα πλέον είναι θέμα δημοκρατίας και διαφύλαξης των θεσμών. Ο δήμος Δίου Ολύμπου χρειάζεται να προχωρήσει, να βγει μπροστά από την κρίση και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενότητα των υγιών δυνάμεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο και όχι με τον διχασμό που επιφέρουν αντιδημοκρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις.
Για τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.