# #

19 Μαρ 2016

Τι δουλειά έχει στη φυλακή ένα τέτοιο αγγελούδι;


Εξαιρετικά είναι τα νέα που έρχονται από το χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού στις 18 Μαρτίου αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μέχρι την ετυμηγορία.

O λόγος της αποφυλάκισης είναι η παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που προβλέπει ο νόμος κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού τι είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, κανάς αναρχικός σαν τον Κώστα Σακκά που έμεινε προφυλακισμένος χωρίς αποδεικτικά στοιχεία επί 30 μήνες;

Ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι απλά ένας δολοφόνος που πιάστηκε επ' αυτοφώρω να σκοτώνει έναν αντιφασίστα για λογαριασμό μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Έξω γρήγορα!

Άσε που δεν είναι ούτε καν τρομοκράτης σαν τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και τους ληστές στο Βελβεντό που δεν σκότωσαν ούτε μυρμήγκι. 

Τι δουλειά έχει στη φυλακή ένα τέτοιο αγγελούδι;


Εν τω μεταξύ, η αποφυλάκιση που αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές οφείλεται σε καθυστέρηση των διαδικασιών τις οποίες διαδικασίες καθυστέρησαν οι ίδιες οι δικαστικές αρχές. 

Τελικά ποιος είναι ο καθυστερημένος; Αυτοί ή εμείς; Εμείς μάλλον.

Στο Γιώργο Ρουπακιά επιβλήθηκαν απάνθρωποι περιοριστικοί όροι, όπως κατ' οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη - ε όχι και μαχαίρι! - και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ σκέφτονται να του κλειδώσουν και τον αποκωδικοποιητή για να μη μπορεί να βλέπει Animal Planet και Sirina TV.

Από την άλλη, το καλό με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι ότι κινείται με τέτοιους ρυθμούς, ώστε μπορούμε να υπολογίζουμε ότι σε καμιά 200αριά χρόνια θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ ο Γιώργος Ρουπακιάς θα έχει σαπίσει στο χώμα πριν προλάβει να σαπίσει στη φυλακή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τέτοια τώρα, αφού προέχει το μποϊκοτάζ στους χορηγούς της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου και ο αλληλοσπαραγμός για την καταλληλότητα ή μη του Μανώλη Σφακιανάκη, που είναι θείος μας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

(Ανήθικο δίδαγμα: Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν διάβασα την είδηση ήταν η μάνα του Παύλου Φύσσα. Αυτή η μάνα...)

πηγη

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.