# #

24 Φεβ 2016

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΣΤΗ ΝΔ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;;

ΤΟ ΤΙΤΙΒΙΣΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ 












Με ένα ειρωνικό tweet απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και βουλευτών της Ν.Δ. να ζητήσουν εξεταστική για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 Χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:
«Είναι σίγουροι στη ΝΔ για την εξεταστική; Χάρη θα μου έκαναν!» και μαζί πόσταρε ένα παλιότερο άρθρο του στην Καθημερινή που είχε τίτλο «Η αρπαγή των τραπεζών, 2013 - 2015».

Στο κείμενο αυτό ο κύριος Βαρουφάκης δίνει την δική του εξήγηση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ..
«η άποψη ότι ένα πτωχευμένο κράτος δεν δικαιούται να λαμβάνει νέα δάνεια υπέρ τραπεζών προτού εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, δεν είναι μία από αυτές. Οπως δεν είναι μία από αυτές η άποψη ότι, σε μια πραγματική ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, οι τράπεζες δεν μπορούν να έχουν εθνική ταυτότητα».

Χθές, 74 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΜΕΛ, ζητώντας τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής.
Ο Μάκης Βορίδης καταλόγισε στην κυβέρνηση και δόλο, καθώς όπως επεσήμανε τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, απέδειξαν πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι με τις πολιτικές της οδηγεί στο κλείσιμο των τραπεζών.

«Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, η χώρα παραπαίει με όλα μέτωπα εσωτερικά και εξωτερικά ανοιχτά, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι αυξάνονται η κοινωνία αγκομαχά» προειδοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι η οικονομία βρίσκεται σε μετεωρισμό χειρότερο από τέλος του 2014.
«Η χώρα πρώτο χρόνο κυβέρνησης αριστεράς περιπλανήθηκε βυθιζόμενη – η ΝΔ θα διερευνήσει και θα αναδείξει όλες πτυχές» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, καθώς καθυστέρησε να φέρει το πλαίσιο και η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με δυσμενέστερους όρους.

«Οι ευθύνες σας είναι τεράστιες οι εξηγήσεις σας ανεπαρκείς κι οφείλετε έστω και τώρα να μιλήσετε καθαρά. Εμείς θα τις αναζητήσουμε ευθύνες» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μητσοτάκης: Ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης οδήγησε τη χώρα στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο

«Θα μπορούσε η χώρα να προχωρήσει χωρίς νέο μνημόνιο. Το πιστεύω ακράδαντα. Ξέρουμε ποιος φταίει για το ότι έχουμε νέο πρόγραμμα. Ο Βαρουφάκης φταίει. Θα είχαμε βγει από το μνημόνιο τώρα. Αυτή τη χρυσή ευκαιρία ο κ. Τσίπρας την πέταξε στα σκουπίδια. Καταστροφικοί έξι μήνες για την Ελλάδα.  Έδωσε τα ηνία της διαπραγμάτευσης σε έναν ανεκδιήγητο υπουργό Οικονομικών. Επιμένουμε στην εξεταστική  για την περίοδο του Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και υπογράμμισε: «Και να το θέλαμε εμείς δε νομίζω πως θα μας δώσει κανείς ένα τέταρτο μνημόνιο. Δεν ανησυχώ για το grexit. Ανησυχώ πως η Ελλάδα θα σέρνεται εντός του ευρώ. Μερικές φορές οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες αλλά με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θεωρώ πως το μνημόνιο θα βγεί».

Για την κυβέρνηση Σαμαρά τόνισε: «Παρά τα λάθη της παρέδωσε την χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την παρέλαβε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να το πει αυτό; Όχι. Δεν μπορεί», ενώ ερωτώμενος για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή σημείωσε ότι: «Άργησε να πει την αλήθεια, αλλά την είπε. Και αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Έχω καλές σχέσεις και με τους δυο πρώην πρωθυπουργός. Είναι πολύτιμοι συνομιλητές αλλά εγώ αποφασίζω».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.