# #

27 Ιαν 2016

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου -Ολύμπου



Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου -Ολύμπου 

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου - Ολύμπου ομόφωνα εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράταξή του στα δίκαια και λογικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας μας.

Ο πρωτογενής τομέας ..
αποτελεί τον πιο παραγωγικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας και για το λόγο αυτό εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα σκληρά μέτρα φορολόγησης που επιβάλλονται στους αγρότες, όπως είναι η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα,η αύξηση της προκαταβολής φόρου και ο υπερδιπλασιασμός των εισφορώνστον ΟΓΑ.

Σήμερα που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, μια τέτοια αντιαναπτυξιακή και αντιαγροτική πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αποσύνθεση και κατάρρευση τον κύριο και βασικότερο παραγωγικό πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.

 Είναι η ώρα να καταλάβει η κυβέρνηση πως η συνέχιση μιας ακόμη σκληρότερης πολιτικής από τους προκατόχους της απέναντι στους αγρότες,διαλύει τον κοινωνικό ιστό, δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων και μηδενίζει κάθε πιθανότητα εξόδου από την κρίση.

Είναι καιρός η κυβέρνηση να ρίξει μια ματιά και στα παραγωγικά κομμάτια του τόπου μας, να στηρίξει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία, τον μικρομεσαίο αγρότη αλλά και επαγγελματία, διότι μέσα από τέτοιες δράσεις θα δημιουργηθεί πλούτος για την χώρα μας, νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα για το κράτος.

Ζητούμε από την κυβέρνηση:

1.Να πάρει πίσω τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει τους αγρότες μας που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.

2.Να δώσει κίνητρα στους νέους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και στα χωριά τους

3.Να ενθαρρύνει τις επενδύσεις ιδίως στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει τους φορολογούμενους αλλά αντίθετα θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.