# #

24 Σεπ 2015

Γιατί συνεργάζονται σήμερα στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

panos kammenosΜετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, προέκυψε πάλι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως και μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Όμως, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο έχει μεσολαβήσει ένα Μνημόνιο.

Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση είχε νόημα, όσο αυτά τα δυο κόμματα ήταν αντιμνημονιακά.
Ήταν λογικό Και έξυπνο να απαιτείται η σύμπραξη στην κυβέρνηση ενός αριστερού και ενός δεξιού κόμματος, που θα έβαζαν στην άκρη τις όποιες άλλες διαφωνίες τους, και θα συνέπρατταν σε ένα εθνικό θέμα, όπως η χρεοκοπία της χώρας, ώστε να υπάρξει ευρεία στήριξη στην κοινωνία από αριστερούς και δεξιούς πολίτες.
Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, γιατί συνεργάζονται στην κυβέρνηση; 

Για να το εφαρμόσουν; 
Μα υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι.

Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν το Μνημόνιο, δεν έχουν πια την αντιμνημονιακή σημαία να τους ενώνει, και φαίνονται μόνο οι διαφορές τους.
Μετά την ψήφιση του Μνημονίου, κάποιοι ρατσιστές, σεξιστές και αντισημίτες βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πια γραφικές λεπτομέρειες -που τις παραγνωρίζουμε λόγω του κοινού αντιμνημονιακού μετώπου- αλλά όλη η ουσία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τότε, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε πάλι τον Πάνο Καμμένο ως συνεταίρο του στην κυβέρνηση και όχι κάποιο άλλο κόμμα;
Και γιατί ο Πάνος Καμμένος απέκλεισε κατηγορηματικά πριν τις εκλογές οποιαδήποτε σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος πασόκους;
Οι δυο άνδρες θα έχουν τους λόγους τους. Και τα μυστικά τους.
Πάντως, οι λόγοι τους δεν έχουν να κάνουν με το χτύπημα στους ολιγάρχες που τόσο μισούν και οι δυο -αν πιστέψει κάποιος αυτά που λέει ο Καμμένος, θα νόμιζε πως έχει κλείσει τους ολιγάρχες στη φυλακή, αν και δεν έχει αγγίξει κανέναν-, αφού Τσίπρας και Καμμένος έχουν πολύ καλή σχέση με τους ολιγάρχες, οι οποίοι τους στηρίζουν όσο μπορούν.
Το σίγουρο είναι πως συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα πάει μακριά.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μια κυβέρνηση ανάγκης και έγινε για να μην αντιληφθούν οι πολίτες πως το σχέδιο είναι να συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία.
Μπορεί να θύμωναν οι πολίτες αν αντιλαμβάνονταν πως πιάστηκαν ξανά κορόιδα και πως την πάτησαν και πάλι, νομίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι διαφορετικά κόμματα, αφού τους πήρε σαράντα χρόνια, μια χρεοκοπία και δυο μνημόνια, για να αντιληφθούν πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ήταν το ίδιο κόμμα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έρχεται.
Μην ανησυχείτε, δεν θα χάσουμε τον Πάνο Καμμένο.
Ο Πάνος Καμμένος θα επιστρέψει στην Νέα Δημοκρατία.
Και θα είναι πάλι στην κυβέρνηση.
Μαζί με τον αγαπημένο του Αλέξη Τσίπρα.
Αν υπάρχει χημεία μεταξύ δυο ανδρών, στις ιδέες θα κολλήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.