# #

14 Φεβ 2015

Αποκαλυπτική συνέντευξη Βαρουφάκη στον Guardian: Δεν υπάρχει Plan B – Ας έρθει ο Αρμαγεδδώνας


Μία συνέντευξη για όλους και για όλα, που αναμένεται να συζητηθεί, έδωσε το πρόσωπο των ημερών, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο Έλληνας υπουργός αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει plan Β στην κυβέρνση, σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους και απαντά “ας έρθει” σε όσους μιλούν για Αρμαγεδδώνα εάν κάτι τέτοιο συμβεί.

Κληθείς να απαντήσει, δε, τι θα συμβεί εάν τελικά έρθει η καταστροφή, δηλώνει ότι ..
“αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται πως αισθάνεται φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι, σημειώνοντας μάλιστα ότι “αν δεν αισθανόμουν φόβο τότε θα ήμουν επικίνδυνος”.

“Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα”, τονίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι “γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό”.

Παραπλανήθηκαν οι Γερμανοί

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το 2010, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό “ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών” και επισημαίνει ότι “το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας”.



http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.