# #

15 Φεβ 2015

Η Ρωσία έτοιμη να χτυπήσει την Τουρκία αν βοηθήσει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία


Η Ρωσία ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση που της "μπουν" ιδέες να βοηθήσουν το ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση ή χρησιμοποιήσουν τους χιλιάδες τζιχαντιστές που έχουν βρει καταφύγιο στην επικράτειά της, εναντίον της σε ρόλο δολιοφθορών και πρόκλησης μεγάλων τρομοκρατικών ενεργειών ή ξεσηκωμού των τουρκογενών πληθυσμών της Τσετσενίας.
 
Σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, έχει δοθεί εντολή στην Ρωσική Ακαδημία Πολέμου για την δημιουργία σχεδίων επίθεσης κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων της Τουρκίας και της Λετονίας στην Βαλτική Θάλασσα.
 
Όπως αναφέρεται ο Ρώσος στρατηγός, Oleg Makareviç, έχει προβάλει προσομοιώσεις των τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων με εντολή χτυπήματος από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
 
Η είδηση αυτή πέρασε στην τουρκική πλευρά από την ρωσική εφημερίδα Kommersant όπως αναφέρει ο γνωστός Διεθνολόγος-Τουρκολόγος Ν.Χειλαδάκης, και έχει βάλει σε μεγάλη περίσκεψη τους Τούρκους καθώς για πρώτη φορά διαφαίνεται τόσο φανερά η προοπτική να δεχτούν μια σοβαρή επίθεση από την Ρωσία.
 
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Ρώσος στρατηγός έδωσε αυτές τις εντολές επισημαίνοντας τον κίνδυνο επέκτασης της ουκρανικής κρίσης με συνέπεια η Τουρκία, που είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά και η Λετονία, να αποτελέσουν δυνητική απειλή για την Ρωσία. 
 
Παράλληλα από τους Ρώσους επισημαίνεται ο κίνδυνος από την ανεξέλεγκτη δράση των ισλαμιστών, που έχουν βάσεις εξόρμησης σε τουρκικό έδαφος, για να διενεργήσουν επιχειρήσεις σε βάρος της Ρωσίας κυρίως στην γειτονική με την Τουρκία περιοχή του ρωσικού Καυκάσου.
 
Στόχος τους είναι η προσέγγιση των τουρκόφωνων Τσετσένων και η πρόκληση εξέγερσης, αν και αυτή τη στιγμή οι Τσετσένοι στην πλειοψηφία τους έχουν αναγνωρίσει την ρωσική κυριαρχία και επιθυμούν την παραμονή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς θυμούνται την βίαια εποχή του 1996-1999 όταν υπήρχε το Ισλαμικό Εμιράτο της Τσετσενίας και κυβερνούσαν αυθαίρετα πολέμαρχοι οι οποίοι σκότωναν κατά δεκάδες όσους εκ των πολιτών δεν τους ήταν αρεστοί με την γνωστή δικαιολογία ότι ήταν βλάσφημοι απέναντι στο Ισλάμ. Αυτό οι Τσετσένοι δεν θέλουν να το ξαναζήσουν.
 
Ο Ρώσος στρατηγός Oleg Makareviç, και η Ρωσική Ακαδημία Πολέμου πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες από όπου η Ρωσία μπορεί να δεχτεί επιθέσεις στο εγγύς μέλλον. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, θα πρέπει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες και να έχουν ετοιμοπόλεμα σχέδια αντιμέτωπης της τουρκικής απειλής.
 
Εδώ θα προσθέσουμε κάτι που αναφέρει ο Ν.Χειλαδάκης από προσωπική εμπειρία. Στην κεντρική είσοδο της Σχολής Πολέμου στην Άγκυρα,υπάρχει μια παλιά επιγραφή που αναγράφει στα τούρκικα : «Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δηλαδή, «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»!
 
Μην ξεγελιέται κάποιος από τις επορικές συμφωνίες μεταξύ των Τούρκων και των Ρώσων, αυτά εύκολα ξεχνιούνται μόλις βγουν τα μαχαίρια. Θυμίζουμε ότι κάποτε οι Έλληνες της Μικράς Ασίας αποτελούσαν τον οικονομικό "Ανθό" της Τουρκίας και ζούσαν "αγαπημένα" με τους Τούρκους, μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα των "λογαριασμών" και όλοι γνωρίζουν το αποτέλεσμα. Ο αφελής πάντα πεθαίνει με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.Από τότε οι παλιοί πάντα λένε "έχεις Τούρκο φίλο, κράτα ένα ξύλο".
 
Στη Ρωσία το έχουν υπόψιν διότι ξέρουν ότι παντα η Τουρκία για ότι κάνει παίρνει ανταλλάγματα. Εάν της δοθούν δεν θα διστάσει να πατήσει οποιαδήποτε συμφωνία έχει με τους Ρώσους. Η λαχτάρα των Αμερικανών για μια μελλοντική οριστική νίκη προκειμένου να κυβερνούν τον πλανήτη για πάντα μπορεί να τους κάνει να δώσουν τα ανταλλάγματα αυτά.
 
'Ηδη με την πτώση των τιμών του πετρελαίου επιχειρώντας να χτυπήσουν την Ρωσία οδήγησαν τις δέκα μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου σε ζημιές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ξέρουν ότι έτσι δεν θα λυθεί το πρόβλημά τους, χρειάζονται άλλες λύσεις πιο δραστικές και η Τουρκία ως ελεγκτής των Στενών παίζει ρόλο-κλειδί.
 
Οι Ρώσοι το γνωριζουν και ετοιμάζονται πέρα από συμφωνίες, πέρα από Turk Stream, γιατί κάποιοι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ευχαρίστως θα έβλεπαν τον πλανήτη να καίγεται αν ήταν να γίνουν βασιλιάδες της "στάχτης" 
 
defencenet.gr

2 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.