# #

17 Φεβ 2015

Η Ελλάδα ίσως να έχει κάποια ελπίδα με άθεους χωρίς γραβάτα ενώ καταστράφηκε με γραβατωμένους που συνομιλούσαν με την Παναγιά.


Ο Αντωνάκης υπέγραψε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί εμπόδιο για τις διαπραγματεύσεις.
Ο καημένος, απωθημένο του έχει μείνει η διαπραγμάτευση και πλέον ονειρεύεται ότι διαπραγματεύεται και ο συριζα του βάζει εμπόδια.

Οπότε μπορούμε να πούμε: Η Ελλάδα ίσως να έχει κάποια ελπίδα με άθεους χωρίς γραβάτα ενώ καταστράφηκε με γραβατωμένους που συνομιλούσαν με την Παναγιά.

Σύμφωνα με την ποταμίσια Μάρκου, αν ηλεκτροδοτηθούν δωρεάν οι φτωχοί θα θέλουν μετά και ...οι άλλοι.  Οπότε ας μείνουν στο σκοτάδι.

Επίσης αν δώσουμε ένα πιάτο φαί στους πεινασμένους θα θέλουν και οι άλλοι. 
Οπότε ας πεινάσουν.
Κάτι φτωχομπινέδες, πεινασμένοι και άστεγοι κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας. Άσε που κάποιοι από αυτούς μπορεί να είχαν και βιβλιάριο της πρόνοιας… έτσι εξηγείται που ο τομέας της υγείας πήγε κατά διάολου.

Είμαστε αχάριστος λαός. Μας πήρε ο Σαμαράς από τις σπηλιές και μας έκανε ανθρώπους με τα σέα μας και τα μέα μας, με τα success story μας, την ανάπτυξη μας, τα πλεονάσματα μας και εμείς τον διώξαμε από πρωθυπουργό.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όργιο που έκανε ο Στρος Καν; Μα ο ομαδικός βιασμός 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, με τον Γιωργάκη να κρατάει το φανάρι.

Ένα ζευγάρι που χρονολογείται περίπου από το 3800 πΧ βρέθηκε στο Διρό.
 
Ο επίτιμος συγκινημένος έκανε την εξής δήλωση:
"Πράγματι, τους θυμάμαι, ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;"
Ο Μπένι χειροκρότησε τον Ζουράρι. 
Το έκανε επειδή δεν κατάλαβε λέξη από ότι είπε, σκεφτόμενος: 
Βρε τον μπαγάσα, είναι ο μόνος μετά από μένα που μιλάει τόση ώρα και δεν καταλαβαίνει κανείς τι θέλει να πει.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα δάνεια είναι αέρας κοπανιστός, κάποιες εγγυήσεις έχουν δώσει τα κράτη, δηλαδή ο Σλοβένος πολίτης δεν έχει δώσει τίποτα… δεν έχει δανειστεί ακριβά για να δανείσει φθηνά.

Η κυβέρνηση συριζα είναι καλή ή κακή;
Είναι μια ερώτηση που φυσικά περιλαμβάνει πολλές απαντήσεις. 
Άλλη απάντηση θα έχει ο κυρ Μπάμπης άλλη ο Κούλογλου.

Εξαρτάται από την οπτική που απαντάς. 
Αν για παράδειγμα πας συγκριτικά με τις κυβερνήσεις της Νέας Πασοκρατίας τότε αβίαστα λες ότι πρόκειται για μια καλή κυβέρνηση.

Βέβαια σε μια τέτοια σύγκριση είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.
Αν την συγκρίνεις με τον συριζα τον προ κυβέρνησης τότε έρχεται ένα άλλο ερώτημα. 
Με ποιον ακριβώς συριζα θα την συγκρίνεις. 
Με τον συριζα του 2011 ή με τον συριζα του 2014;

Σε σχέση με τον συριζα του 2014 η κυβέρνηση μέχρι τώρα πάει αρκετά καλά. Σε σχέση με τον συριζα του 2011 είναι απλά ένα άλλο κόμμα που κάνει τα αυτονόητα, λέει και όχι, κινείται με αξιοπρέπεια, δίνει ελπίδες σε έναν λαό που το καλύτερο που περίμενε ήταν το χάος.

Πάντως αν πετύχει έστω το μίνιμουμ, που μάλλον θα το πετύχει, θα έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον Αντωνάκη τον σωτήρα και τον Μπένι τον συνοδοιπόρο.

Θα δικαιώσει όλους όσοι έλεγαν περί εγκληματικής πολιτικής. 
Και μια εξεταστική θα πρέπει να είναι απλά η αρχή.

Οι λαβωμένοι Έλληνες έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα γιατί βλέπουν ότι ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης υπουργός και δεν είναι απλά υπάλληλοι της Γερμανίας και μάλιστα μεσαίας βαθμίδας.

Βέβαια, να πούμε ότι σε τούτη την φάση λέμε ότι από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. Όμως να μην ξεχνάμε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα δούμε προκοπή.
Δεν είναι ουτοπικό να ζητάμε να ζήσουμε….

(Το κείμενο  δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.