# #

4 Σεπ 2014

Εχουν κάνει έλεγχο μόνο σε 25 από τους 2062 της λίστας Λαγκάρντ!!!!!!!!! Γιατί άραγε???

τσιπρασ
Συνέχιση του πάρτι ασυλίας και φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ, αναφέροντας ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25 από τις συνολικά 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.
Όπως είπε, για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρία άλλων υποθέσεων και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι σε ενάμισι περίπου χρόνο, το τέλος του 2015, η..
υπόθεση παραγράφεται οριστικά.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από τις 25 υποθέσεις που ελέγχθησαν προκύπτουν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια φόροι για να εξάγει το συμπέρασμα πως «όποιος δε θέλει να ζυμώσει όχι δέκα μέρες, αλλά δέκα χρόνια κοσκινίζει».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο «την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσε στο ΣΔΟΕ πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις σε υποδομές, επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, αναποτελεσματικότητα και καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σοβαρότατων φορολογικών υποθέσεων, ζητήματα που -όπως υποστήριξε- δεν συνιστούν τυχαία υπηρεσιακά προβλήματα, αλλά «υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».
«Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί άμεσα ειδική υπηρεσία στο Υπουργείο Οικονομικών που θα ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Με τη Λίστα Λαγκαρντ, τα 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις χιλιάδες off – shore εταιρίες, την υπόθεση των ενδοομιλικών συναλλαγών για την οποία δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου στελέχωση και παρακολούθηση», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου, διαφανούς και σταθερού φορολογικού συστήματος, πάνω απ’ όλα απαιτούν πολιτική βούληση, την οποία δεν διαθέτει «η παραπαίουσα δικομματική κυβέρνηση των μνημονίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.