# #

6 Αυγ 2014

Η τσογλανοκρατία του δικομματικού καθεστώτος δημιούργησε το φυτώριο της διαφθοράς.... Και συνεχίζει ακάθεκτη

Η ασύδοτη δικομματική νομενκλατούρα σπαταλά αφειδώς δις ευρώ


ΠΕΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ είχε ξεσπάσει το πρωτοφανές σκάνδαλο, με το φορτίο των 2.120 κιλών ηρωίνης αξίας εκατοντάδων εκατ. ευρώ (€), που βρέθηκε σε βίλα γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στην Φιλοθέη και σε αποθήκη του Κορωπίου.
Σε διεξοδικές αναλύσεις μας από τη στήλη αυτή, έχει επισημανθεί ότι τα εισοδήματα από έκνομες οικονομικές δραστηριότητες κυμαίνονται μεταξύ 35 και 90 δις € κάθε χρόνο και τούτο ανάλογα της μεθόδου υπολογισμού των παράνομων εισοδημάτων της παραοικονομίας. 
Πριν μερικές μέρες, στο δημοφιλές για τους λεφτάδες του δικομματικού καθεστώτος beach bar Nammos της Μυκόνου, έγινε η πολυδιαφημιζόμενη συναυλία των Χούλιο Ινγκλέσιας και Αντώνη Ρέμου. Πριν ξεκινήσει η συναυλία, μπήκαν στο Nammos ελεγκτές του υπουργείου οικονομικών και ..
κάθισαν στην ταμειακή μηχανή. Όταν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έκλεισε το ταμείο, οι ελεγκτές του υπουργείου οικονομικών μέτρησαν 2.150.000 ευρώ. Δηλαδή, μόνο σε μια νύχτα, ένα μαγαζί της Μυκόνου, έκανε τζίρο άνω των δύο εκατ. €, αποφέροντας στα κρατικά ταμεία έσοδα από έμμεσους και άμεσους φόρους τουλάχιστον 600.000 €.
Αν σε μια νύχτα, ένα μαγαζί της Μυκόνου πραγματοποιεί εισπράξεις 2,15 εκατ. €, ας αναλογιστούμε τους τζίρους που κάνουν, μέρα και νύχτα, όλα μαζί τα μαγαζιά του νησιού. Δηλαδή, σε ένα καλοκαίρι, ενδέχεται οι συνολικές εμφανείς και αφανείς εισπράξεις, που γίνονται σε μαγαζιά, ξενοδοχειακές μονάδες, κότερα και σκάφη αναψυχής, να φτάνουν τα 5 δις €. Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία, ότι, τα χρήματα που δαπανώνται τους καλοκαιρινούς μήνες, στα λεγόμενα κοσμοπολίτικα νησιά (Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Σύρος, κ.ά.), ανέρχονται σε αρκετά δις €. 
Πασιφανές είναι ότι αυτά τα δις ευρώ, δεν βγαίνουν από τις τσέπες των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και των τίμιων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, αλλά από το πουγκί αυτών που τρέφονται από τις μίζες των κρατικών προμηθειών, τις υπερεργολαβίες των δημοσίων έργων, τα θαλασσοδάνεια, τα τούβλα ευρώ από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, κ.λπ. Προς επίρρωση των προαναφερθέντων αξιοπρόσεκτο είναι το ακόλουθο γεγονός. 
Την Πέμπτη (31.7.2014) προφυλακίστηκε στις φυλακές Χίου, ο πρώην διευθυντής της πολεοδομίας Σύρου. Ο συγκεκριμένος κύριος παρέλειπε να εισπράττει για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου πρόστιμα πολλών εκατ. €, που είχαν επιβληθεί σε πολυτελείς αυθαίρετες βίλες σε Μύκονο, Κύθνο, Σύρο και άλλων νήσων των Κυκλάδων. Οι μίζες που έπαιρνε αμέτρητες. Ήταν τόσο πολλές, που ο αθεόφοβος είχε ανοίξει 41 τραπεζικούς λογαριασμούς, για να χωρέσουν.

Στην εποχή της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει την εθνική μας οικονομία, στην εποχή που 5.500.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες και να πληρώσουν τα χαράτσια στην εφορία, στην εποχή των 1.350.000 ανέργων και 350.000 μεταναστών σε άλλες πατρίδες βάσει επίσημων στοιχείων, στην εποχή που η μια μικρομεσαία επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη, στην εποχή που η οικονομική απόγνωση οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, στην εποχή που τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν επικίνδυνα στον ουρανό της ελληνικής οικονομίας, διαπιστούται ότι προκλητικά και ασύδοτα, η δικομματική νομενκλατούρα σπαταλά αφειδώς δις ευρώ σε ελληνικά και ξένα κοσμοπολίτικα νησιά. 
Η χώρα μας αφανίζεται από το κυκλώπειο δημόσιο χρέος και τα κομματόσκυλα του καθεστώτος κατασπαταλούν για έκλυτο βίο, τα δις ευρώ που κονομάνε από τις μίζες, τους παχυλούς μισθούς, τα πλουσιοπάροχα μπόνους και τη διασπάθιση του δημοσίου-τραπεζικού χρήματος. 
Η τσοκλανοκρατία του δικομματικού καθεστώτος δημιούργησε το φυτώριο της διαφθοράς. 
Φυτώριο μπουμπουκιών σαν τους κωστόπουλους, τους αναστασιάδιδες και το υπόλοιπο σινάφι. Αυτοί είναι οι καλύτεροι πελάτες της Μυκόνου και των σαλέ της Ελβετίας. Αυτοί οι παρακεντέδες δημιούργησαν το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος. 
Αυτών των τρωκτικών τα λάθη χρυσοπληρώνουμε ,και παρ’ όλα αυτά, ανενόχλητοι καλοπερνούν σε κοσμοπολίτικα μέρη ξοδεύοντας δις ευρώ από το απόθεμα των κλοπιμαίων.   

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.