# #

5 Αυγ 2014

Να και μια κρατικοποίηση από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου...Πολύ γέλιο(πικρό) στο Σαμαριστάν

Ξέρετε με πόσα χρέη φόρτωσε το Μέγαρο Μουσικής ο Χρήστος Λαμπράκης για να κάνει το κέφι του;




Γράφει η εφημερίδα "Παρόν" για την υπόθεση του Μεγάρου Μουσικής και των χρεών του - που η κυβέρνηση θέλει να "ξεπληρώσει" με αντάλλαγμα τον "έλεγχο" του ιδρύματος:

 "Ξέρετε με πόσα χρέη φόρτωσε το Μέγαρο Μουσικής ο Χρήστος Λαμπράκης για να κάνει το κέφι του; Ψιλοπράγματα...
Μόλις 245.000.000 ευρώ. Τόσα χρωστάει το Μέγαρο στις τράπεζες. 

Και τώρα πάνε να τα φορτώσουν στο Δημόσιο. 

Δηλαδή, να πληρώσει τη νύφη ο ελληνικός λαός για ένα Συγκρότημα που εξυπηρετεί 2.000 με 3.000 φιλόμουσους, στο οποίο βέβαια δεν έχει πρόσβαση η επαρχία, ο απλός πολίτης. 

Δεν λέμε ότι δεν κοσμεί τον πολιτισμό μας. Και άλλοι Έλληνες, όμως, έχουν ιδέες που θα κάλυπταν κενά και θα ήθελαν να τις υλοποιήσουν, αλλά δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη για να στέλνουν τον λογαριασμό στο Δημόσιο. Βάζουν το χέρι στην τσέπη, όπως το Ίδρυμα Νιάρχου, που έχει πράγματι εκπλήξει με τα έργα που κάνει, όπως το θαύμα που γίνεται στο Φαληρικό Δέλτα.

Το παράδοξο είναι ότι όλοι εκείνοι που έχουν σηκώσει εδώ και πέντε χρόνια τη σημαία της ιδιωτικοποίησης των πάντων, που θέλουν να περάσουν τα δημόσια αγαθά, ακόμη και το νερό και οι παραλίες μας, στους ιδιώτες-νέους φεουδάρχες, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να κρατικοποιηθεί το Μέγαρο Μουσικής, που το έχουν ιδιώτες, οι οποίοι το βούλιαξαν, την ώρα μάλιστα που προτείνουν να ιδιωτικοποιηθούν ακόμα και τα μουσεία. 


Το κράτος είναι καλό όταν αναλαμβάνει να πληρώσει τα δικά τους θαλασσοδάνεια και να τους απαλλάξει, μάλιστα, από κάθε ευθύνη. 
Τον εμποράκο, όμως, που χρωστάει 5.000 ευρώ τον τραβάνε στο Αυτόφωρο και του δεσμεύουν κάποια ψίχουλα που έχει για τις δύσκολες στιγμές, ενώ κατάσχουν το σπίτι κάποιου που έχει πάρει δάνειο για να στεγάσει την οικογένειά του. 

Και ξέρετε ποια θα είναι η συνέχεια; 
Αφού καθαρίσει το Δημόσιο τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, αυτοί που σήμερα πιέζουν να κρατικοποιηθεί θα φωνάζουν ότι θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Αλλά και τώρα η λύση που μαγειρεύουν τα... σαΐνια είναι να συνεχίσουν να διοικούν το Μέγαρο Μουσικής, για να έχουν μαγαζάκι γωνία... Η... Πολιτεία θα έχει στο διοικητικό συμβούλιο έξι μέλη και ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Μουσικής», που ευθύνεται για τα χρέη 245.000.000 ευρώ του Μεγάρου, θα έχει πέντε (!), οι οποίοι ασφαλώς και θα αποφασίζουν, αφού θα έχουν ισχυρές πλάτες στα ΜΜΕ, όπως και σήμερα. 

Η ανάληψη από το κράτος της πληρωμής των δανείων του Μεγάρου που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή. Εκεί όλα τα κόμματα και οι βουλευτές θα δώσουν εξετάσεις στους νταβατζήδες. Εκεί στην ψηφοφορία θα φανεί ποιοι είναι υπάκουα και καλά παιδιά... Να έχουν, πάντως, στον νου τους πως θα πουν «όχι» για ανάλογη ρύθμιση στον κόσμο που είναι πνιγμένος στα χρέη μόνο και μόνο εξαιτίας της κρίσης. 


ΥΓ.: Άραγε, ο κ. Πάγκαλος συμφωνεί με το χάρισμα των 245.000.000 ευρώ που χρωστάει το Μέγαρο; Μαζί τα φάγαμε; Θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακούγαμε την άποψή του
 ."

Μακρυά από μας ο λαϊκισμός. 
Και ναι - προφανώς είμαστε υπέρ των έργων πολιτισμού. 
Αλλά όμως...Δεν μπορεί το κράτος να φορτώνεται τέτοια ποσά την ίδια στιγμή που αρνείται να καλύψει με βασικές ιατρικές ειδικότητες μεγάλο μέρος του πληθυσμού (πληθυσμού που παρεπιπτόντως πληρώνει για ν' αναγκάζεται να πληρώνει ΚΑΙ ιδιωτικά αργότερα), ενώ κλείνει μουσικά σύνολα και μειώνει τις εξόδους των κρατικών θεατρικών σκηνών και των ΔΗΠΕΘΕ για λόγους οικονομίας και ενώ το Μέγαρο απευθύνεται ΜΟΝΟ στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Μήπως να σοβαρετούν λίγο και ν' αφήσουν τους φίλους τους να κάνουν το κέφι τους με τα χρήματά τους και όχι με τα δικά μας;

http://nea-metra.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.