# #

30 Μαρ 2014

Τρομεροί εμείς οι..."Έλληνες"!!!

Μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα ???



Αλλαγές, που επιδεινώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελλήνων και συγχρόνως υπονομεύουν το μέλλον των εργαζομένων, κρύβονται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφίσει τα μεσάνυχτα η Βουλή. 

Η δημόσια συζήτηση που προηγήθηκε, και επικέντρωσε στα διάφορα «τσιτάτα» περί τέλους της κρίσης κ.λπ., ήταν πλήρως αποπροσανατολιστική. 

Το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου-σκούπα, που συμφωνήθηκε με την τρόικα, είναι η αυθεντική συνέχεια των πολιτικών της λιτότητας και της κατάργησης κοινωνικών κεκτημένων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την 
αποτύπωση της συμφωνίας που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Το χειρότερο είναι ότι ...
αποφάσεις όπως οι νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που θα στοιβάξουν 6.000.000 ασφαλισμένους σε δύο Ταμεία και θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές στις συντάξεις έως και 50%, έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα να εφαρμοστούν μετά τις ευρωεκλογές, για να μην επηρεάσουν το προεκλογικό κλίμα.

Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα δεν είναι μόνο οι αλλαγές στο γάλα και τα φαρμακεία, αφού ανάμεσα σε άλλα:

-Καταργεί την αργία της Κυριακής στις τουριστικές περιοχές, ενώ είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν να πληρώνονται με το επιπλέον 75% όσοι εργάζονται.

-Αφήνει ανεξέλεγκτη την αγορά βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από το Διαδίκτυο.

-Καταργείται η διαδικασία γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους, που σημαίνει ότι κανείς δεν θα εγγυάται πλέον για το αν είναι ασφαλή για την υγεία ή όχι.

-Καταργούνται οι εισφορές υπέρ επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών κ.ά.

Εχει βεβαίως και κάποια... θετικά, όπως:

-Η κατάργηση της απαγόρευσης των εκπτώσεων για στοκατζίδικα/outlet καταστήματα.

-Η θέσπιση ανώτατης τιμής πώλησης για νερό, τοστ, τσάι και καφέ σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.

Μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή, όπως λένε με ένα στόμα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.