# #

9 Φεβ 2014

Το ελληνικό κρασάκι....

Ο δεκάλογος του πρωτάρη...


Αφορμή για το παρακάτω άρθρο , στάθηκε ένα ερώτημα μίας φίλης του blog. 
''Πως ξεκινάμε να ασχολούμαστε με το κρασί ;''

Ακολουθεί ο δεκάλογος του πρωτάρη:

1.Ξεκινήστε με εύκολα κρασιά . Δείτε τις γνωστές και επί τον πλείστον ελληνικές ποικιλίες. Η άποψή μου , Μαλαγουζιά , Μοσχοφίλερο , Μοσχάτο Αλεξανδρείας  από λευκά  και Αγιωργήτικο  και Merlot από κόκκινα. Αποφύγετε για αρχή τις περίεργες ποικιλίες που μπορεί να προωθούνται λόγω μάρκετινγκ .

 

2.Πιείτε νεαρά – φρέσκα κρασιά . Μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι – ακόμα και εγώ- που πάλι λόγω ονόματος ή για να εντυπωσιάσουν ξεκινούν με παλαιωμένα και πανάκριβα κρασιά. Αυτά απαιτούν ειδική μεταχείριση ( μετάγγιση, φαγητό , ειδική φύλαξη) . Δοκιμάστε τις τρέχουσες σοδειές.

 

3.Οινοτουρισμός. Μία εξαιρετική ευκαιρία –εμπειρία είναι όταν συνδυάζουμε κρασί-φαγητό και διακοπές. Επισκεφτείτε  οινοποιεία , γνωρίστε από κοντά τη δουλειά τους , προμηθευτείτε προϊόντα σε προνομιακές τιμές .

 

4.Εκθέσεις κρασιών . Ακόμα μία εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσετε μεγάλο πλήθος κρασιών , να δείτε ποιο σας ταιριάζει και να ανακαλύψετε νέες γεύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω τα Βοροινά κάθε Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη , το Χάρτη των Γεύσεων πάλι στη Θεσσαλονίκη , τα Διονύσια τον Μάρτιο στην Αθήνα .

 

5.Εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Ρωτήστε σε μία κάβα , πείτε την περίσταση  , με τι θα το συνδυάσετε .

 

6.Μαγειρέψτε με το κρασί. Ανακαλύψτε τα αρώματα που αναδύονται από το συνδυασμό με το κρασί!

 
     7.Πιείτε με μέτρο. Πίνουμε για να απολαύσουμε , να δοκιμάσουμε και όχι για να μεθύσουμε , η κατάχρηση οδηγεί στα γνωστά αποτελέσματα.


8.Φροντίστε τα κρασιά. Μην τα αποθηκεύετε σε μέρη που ειδικά το καλοκαίρι κάνει   αφόρητη ζέστη, μην τα εκθέτετε στον ήλιο , κρατήστε τα σε πλάγια στάση.

 

9. Αναζητήστε πληροφορίες στο διαδίκτυο. Πλέον το internet σας προσφέρει μία τεράστια θεματική βιβλιοθήκη για το κρασί. Ειδικές ιστοσελίδες από επαγγελματίες ή απλούς λάτρεις του κρασιού σίγουρα θα σας μαγέψουν.

 

10.Πιείτε τα με φίλους. Διότι το κρασί έχει καλύτερη γεύση όταν το απολαμβάνετε με φίλους και καλή παρέα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.