# #

20 Ιαν 2014

. Να “χεις νταούλια, τρουμπέτες και τουμπερλέκια να παίζεις για δέκα μνημόνια.

Αυτές τις τράπεζες ποιός θα τις πάρει; 

Τα σαλόνια της Αθήνας έχουν έρθει τούμπα προσπαθώντας να απαντήσουν σ” αυτό το πανάρχαιο ερώτημα. 

Η κυβέρνηση μετράει εβδομάδες και ο Στουρνάρας σπεύδει να ολοκληρώσει το έργο του που είναι η ανακεφαλαιοποίηση των μαγαζιών και βουρ πίσω στην πιάτσα για να παίξουν μπάλα κάποιοι καινούριοι νταβατζήδες που είδαν πρώτοι το φως στο τούνελ του Σαμαρέλου…






ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ-ΓΩΝΙΑ

Μπήκαν οι Γερμανοί και σπάσαν το μαγαζί του Έλληνα γιατί δεν έδινε όσα είχε συμφωνήσει, ανέλαβαν το πρόγραμμα και το ωράριο, έδειραν την παλιά διεύθυνση, έφυγαν, βάζοντας καινούρια, και έρχονται τώρα και τι να δουν; 


Στο μαγαζί μπαινοβγαίνουν κάτι ζόρικοι Αμερικάνοι που δεν καταλαβαίνουν από «Γιάννη, ξέχνα το», «the party is over» και άλλα τέτοια κουβελικά. 

Πάνω δηλαδή που γλιτώσαμε το ευρώ, στρώσαμε επιτέλους τα εργασιακά και πάμε γερά με ξύλο και τσαμπουκά να σώσουμε ό,τι σώζεται πάμε να χάσουμε το καλό το μαγαζί-γωνία που γεννούσε τα χρυσά αυγά, το τραπεζομάγαζο που έστησε ο Άγιος Σημίτης και μοίραζε αβέρτα και βόλεψε τους πάντες. Γιατί; 
Γιατί, αυτός ο λαουτζίκος δεν βγάζει τον σκασμό και παρασύρεται από τα κωλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει σαματά κάθε τρεις και λίγο. Και ενώ τα λέμε εμείς, έρχεται ξανά ο μαλάκας ο Γερμανός και πιέζει. 
Τι πιέζεις ρε; Θα χαθώ εγώ, θα χαθείς κι εσύ. Γιατί δεν αφήνεις λίγο λάσκα να μπορέσω να τα βρω με το ΔΝΤ που θέλει να κανονίσει μια συνάντηση μαζί σου; 
Και μετά πιέζει και ο Αμερικάνος που σου λέει, τραπεζική ενοποίηση-ξενοποίηση, κάνε ό,τι θες με την προεδρία σου, εγώ το μαγαζί-γωνία το θέλω ανοιχτό και για τους δικούς μου κι ας βαράνε τα κανόνια των Γερμανώνε όσο θέλουν, εμένα το ντολάρο έχει νταούλια, έχει και τρουμπέτες.

Απηύδισαν που λέτε με όλα όσα συμβαίνουν τα Νέα του Δανειολήπτη και Μέγα Νοταρίου και τα δίνουν όλα σήμερα στο σαββατοκυριακάτικο πρωτοσέλιδό τους. «Κινούμενη άμμος: Η Ελλάδα παγιδευμένη ανάμεσα στην τρόικα και τους δανειστές της – Οι τρικλοποδιές του ΔΝΤ και οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ».

Αν ήταν Καθημερινή, ο τίτλος θα έβγαινε ως «Οι δανεισταί και οι λαϊκισταί». Αλλά, όχι. Εδώ είναι τα Νέα, δεν είναι παίξε γέλασε:

«Παγιδευμένη ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας και τις απειλές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται η χώρα, με την κυβέρνηση να δυσκολεύεται στα τελευταία βήματα για την έξοδο από την κρίση».

Αυτά είναι τα Νέα που αγαπάμε, τα λεβέντικα, τα αδούλωτα. Όπως καταλάβατε, για άλλη μια φορά, στη Μιχαλακοπούλου ταυτίζουν τη χώρα με την κυβέρνηση του Σαμαρέλου, του Δένδια και του Άδωνι. Και, ενώ η χώρα έχει φάει τον γάιδαρο και της μένει η ουρά, της βάζει εμπόδιο το ΔΝΤ και ο Σκουρλέτης!

Κατάλαβες σε τι απόγνωση βρίσκονται οι δόλιοι; 
Πάνω που πίστευαν ότι θα παίρνουν τα δανεικά κι αγύριστα όπως τον παλιό καλό καιρό, άντε να πρέπει να λένε κανά γερμανικό παραπάνω -όχι τίποτα σπουδαίο δηλαδή, αυτά που ήξευρε να λέγει και ο σύντροφος Τσουκάτεν – τώρα θα πρέπει να απαντούν σε κάτι περίεργους Τζόνιδες Αλφρέντιδες από Νιου Γιορκ που βλέπουν το κατακόκκινο το δανειάκι σου ως το τέλειο επιδόρπιο μετά από πέντε χρόνια dinner-party στα ταμπλό.



Αλλά, πριν φτάσουμε εκεί θα πρέπει να πέσουν τα ρημάδια τα warrants, γιατί οι Τζόνιδες τα βρίσκουν ακριβά. Έλα, όμως, που τότε θα φωνάζουν οι Γιόχαν και θα φωνάζει και ο Τσίπλερ και θα γίνει τουρλουμπούκι η φάση γιατί ποιος τούς είπε όλους αυτούς τους ξεφτιλισμένους ότι εμείς δεν θέλουμε την τράπεζά μας ελληνική και καθαρή και ποιος τους είπε ότι θέλαμε να μπλέξουμε με τα ΤΤ(Ε) απ” τη μια και τα ΚΚ(Ε) απ” την άλλη;

ΟΛΑΝΤ, ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Κάπου εκεί τα Νέα σκιτσάρουν κι έναν Προβόπουλο «Φωνή βοώντος για το ΤΤ», αλλά και τον απαραίτητο, βεβαίως, Καμμένο «Μεταξύ ανταρσίας και ΣΔΟΕ» (όχι τίποτα άλλο αλλά για να ξεμπουκώνει η διεύθυνσις με τα τόσα βάσανα που έχει στο κεφάλι). Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ολαντρέου ούτε σήμερα. 
Από το προηγούμενο Σάββατο μόνο μία μέρα δεν έπαιξαν Ολάντ τα Νέα, την Πέμπτη. Από Σάββατο σε Σάββατο οι δόλιοι χτύπησαν στο πρωτοσέλιδο έξι φορές τους έρωτες του γάλλου Προέδρου, τέσσερις φορές το σίριαλ Ρονάλντο-Χρυσή Μπάλα και τρεις φορές τα ζοριλίκια των ΑΝΕΛ. Όλα τα άλλα, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, τράπεζες, Στουρνάρες πήραν λιγότερα χτυπήματα. Αυτό θα πει να έχεις προτεραιότητες, να έχεις νταούλια, να έχεις και τρουμπέτες.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΝΑΛΕ

Όπως, λοιπόν, όλα δείχνουν οδεύουμε προς ένα θεαματικό φινάλε με πολλά μπαμ μπουμ που δεν θα ξέρεις από πού θα σκάνε. Αυτό το έχει καταλάβει εδώ και καιρό η Καθημερινή. Η ωριμοτέρα φυλλάς δέχεται με αξιοπρέπεια αυτά που φέρνει κάθε νέα μέρα και καταγράφει στο ημερολόγιό της με απλές και λιτές προτάσεις το απευκταίο. «Σύγκρουση με φόντο την Προεδρία – “Αναλαμβάνεις την ευθύνη για τις εκλογές”, η απάντηση Σαμαρά στον Τσίπρα». Παραδίπλα «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ – Εύσημα από ΗΠΑ για την ανάκαμψη της οικονομίας». Τραγωδία και μόνο ως εικόνα. Πόσο μάλλον να καταλαβαίνεις ότι αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές του Ευάγγελου στην πολιτική.

Πιο φόρα παρτίδα το Έθνος του Σαββάτου πετάει ένα «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ για το μέλλον των τραπεζών – ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΙΔΙΩΤΩΝ – ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ». Από κάτω περιγράφει σαν καλός ωτακουστής: «Οι τράπεζες, και ιδιαίτερα η ανακεφαλαιοποίησή τους, αποτέλεσαν το πεδίο της χθεσινής σκληρής κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε υψηλούς τόνους ότι θα διερευνηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αντεπιτέθηκε, επισημαίνοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος».

Και κερασάκι στην τούρτα: «ΤΡΟΙΚΑ Σκληρή στάση και απόρριψη των ισοδύναμων – Σκληρή γραμμή υϊοθετούν οι δανειστές. Με e-mail ενημέρωσαν την κυβέρνηση για τα βέτο στις ελληνικές προτάσεις». Να “χεις νταούλια, τρουμπέτες και τουμπερλέκια να παίζεις για δέκα μνημόνια.

Γιατί, όπως το θέτει η σημερινή Ελευθεροτυπία «Η ΤΡΟΙΚΑ ανεβάζει το λογαριασμό στα 6 δισ. για το 2014-15 και συνεχίζει να απορρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ισοδύναμα μέτρα – ΞΑΝΑΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ».

Μάλλον, η Εφημερίδα του Αγίου Ιωάννη θεωρεί ότι δεν πιάσαμε το υπονοούμενό της και βάζει επιπλέον «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΛ ΣΑΛΕΧ – “Θα μεταναστεύσω αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ” – Στεναχωρημένη από τις επιθέσεις που δέχεται, το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ φοβάται επιστροφή στη δραχμή».

Κατ” αρχάς ένα μεγάλο μπράβο στην Ελευθεροτυπία που χάρισε στην Αφροδίτη ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο χτύπημα εκεί που άλλοι δεν τόλμησαν. Κατά δεύτερον, ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά τι θα κάνει η Αλ Σάλεχ αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να πάει στις ΗΠΑ, όπως πήγε το μικρό αφεντικό, να πάρει εύσημα από τον κέτσα. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

 Πηγή: Σύντροφος Κέιν - "Unfollow"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.