# #

24 Δεκ 2013

Αυτοαγιογραφία και εκρήξεις αυτοθαυμασμού ο Τεράστιος (σε κιλά)!!!!

Το Βενιζέλειο θράσος χιλίων πιθήκων



Μόνο στο ότι αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι σε λίγο καιρό θα είναι στα αζήτητα της πολιτικής ζωής του τόπου μπορεί να αποδώσει κανείς το παραλήρημα που έκανε σήμερα ο Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ.

Να προσπεράσουμε την αυτοαγιογραφία που έκανε τονίζοντας ότι «αναμετράται με την ιστορία»,  «Έχω μεγάλα αποθέματα αντοχής»,  προσθέτοντας ότι το κίνητρό του είναι βαθιά ιστορικό, και η όποια κριτική δέχεται δεν τον αγγίζει γιατί προέρχεται από άτομα που «ανοηταίνουν» και «ασχημονούν».

Μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκρήξεις αυτοθαυμασμού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οπότε δεν μας εντυπωσιάζει.

Η φράση όμως που «έγραψε» και...
σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από όλες τις ειδησεογραφικές σελίδες είναι αυτή που απεύθυνε στα στελέχη του Σύριζα: «Καλλιεργούν το υπόστρωμα του εκχυδαΐσμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Για την ακρίβεια θα μου επιτρέψετε να πω μια φράση και ζητάω συγγνώμη από εσάς και τους ακροατές μας, εκτσογλανισμού της ελληνικής κοινωνίας».

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και με κύριο σκοπό να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο -δεκάδες είναι τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει έντονες αμφισβητήσεις από πρωτοκλασάτα Πασοκικά στελέχη- ήταν η ομιλία του επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος. Εφτασε μάλιστα στο σημείο, ο τρισμέγιστος, να καμαρώνει επικαλούμενος ότι η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ την οποία αποδέχθηκε η ΝΔ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών!!!



«Το γαρ πολύ της θλίψεως» ή 

ο τύπος έχει σαλτάρει εντελώς;

Κατάντησε το κόμμα του συνιστώσα της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Σαμαρά και ως εκ τούτου πάει για διάλυση, (έφτασε στο κατάντημα πριν δυο μέρες να ανακοινωθεί ότι κυκλοφορεί κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης μήπως και πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων οι περίπου 100 εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ), ο ίδιος αμφισβητείτε από δεκάδες στελέχη του κόμματος του, έχουν ακουστεί βαρύτατα υπονοούμενα για την εμπλοκή του στις μίζες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και όμως ο Σύριζα … εκτσογλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Στην τελική δεν μας νοιάζει η χυδαία κριτική που κάνει στο κόμμα της Κουμουνδούρο. Δείχνει το ηθικό ποιόν του ίδιου.
Όμως ο συνυπεύθυνος για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τις ατέλειωτες στρατιές των ανέργων, τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας και του μαρασμού που έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία είναι προκλητικό με θάρρος χιλίων πιθήκων να αναζητάει αλλού υπευθύνους για την κοινωνική καταστροφή του λαού μας.

Να θυμίσουμε και μερικά πράγματα παραθέτοντας αποσπάσματα από περασμένη ανάρτησή μας για την "πολιτική διαγρομή" του Ευ. Βενιζέλου και την παραμονή του σε υπουργικές καρέκλες.

Η εταιρία HDW, αφού προπληρώθηκε τα υποβρύχια και μοίρασε μίζες, δεν παρέδωσε τα υποβρύχια, δεν υλοποίησε αντισταθμιστικά προγράμματα και έπρεπε να πληρώσει ρήτρες στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης έκανε φοροπαραβάσεις και χειρίστηκε εικονικά τιμολόγια. Όφειλε να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώΟ Βενιζέλος, αντί να τα αξιώσει, «καθάρισε» τους Γερμανούς από κάθε ευθύνη.

Ως υπουργός Άμυνας παρέλαβε το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που έγερνε (δεν το παραλάμβανε κανένας), και αντί να αξιώσει αποζημιώσεις από την μη παράδοση των υποβρυχίων, παρήγγειλε άλλα δύο από την ίδια εταιρεία - σε καιρό κρίσης και προπληρώνοντας!

Στη συνέχεια, με το επιχείρημα πως τα Ναυπηγεία θα κλείσουν αν δεν πουληθούν σε Άραβες επενδυτές (πάλι οι εργαζόμενοι ως επιχείρημα), έβαλε την ελληνική Βουλή να ψηφίσει τον νόμο 3885/2010, με τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά από το δικαίωμά του να εγείρει αξιώσεις που απορρέουν από τις ζημιογόνες συμβάσεις για τα υποβρύχια. Επίσης, τα Ναυπηγεία «καθαρίζονται» φορολογικά για να παραδοθούν στον νέο επενδυτή. Ο νέος επενδυτής έχει πληρωθεί για τη συμπαραγωγή των υποβρυχίων (αφού ο νόμος προέβλεπε πάλι προκαταβολική πληρωμή) και δεν έχει παραδώσει κανένα υποβρύχιο. Τα δε Ναυπηγεία, στο όνομα των οποίων έγιναν οι «ρυθμίσεις», έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και κλείνουν.

Πριν από ένα χρόνο ο Ισκαντάρ Σάφα, της ιδιοκτήτριας εταιρείας των Ναυπηγείων, είχε συνάντηση με τον Βενιζέλο, κατά την οποία ζήτησε χρήματα για έργα που δεν έχει κάνει. 
Ο Βενιζέλος τον ενημέρωσε πως είναι δύσκολο. Ο Σάφα την επόμενη μέρα του έστειλε μια επιστολή στην οποία γράφει: «Όπως θα ενθυμειστε, Εξοχότατε, οι πληρωμές συγκεκριμένα δεν ήταν συνδεδεμένες με συμβατικά ορόσημα εκτέλεσης. Αυτή είναι η λεπτή εξίσωση που καθιερώθηκε προκειμένου να περισωθούν τα ΕΝΑΕ». Ο «εξοχότατος» Βενιζέλος ήταν φυσικά αυτός που έκανε τη ρύθμιση.

Θα είναι καλό να πει γιατί....

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.