# #

4 Σεπ 2013

Όποιος έχει τη μύγα.....

Τα περί «βλαχοδημάρχων» του Τσίπρα, ενόχλησαν τον Χιονίδη



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ για την επίθεση του Δημάρχου κ Χιονίδη στο πρόσωπο του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης
Καταγγέλλουμε στον λαό της Κατερίνης και όλης της Πιερίας το ...
απαράδεκτο σκηνικό κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Προέδρου του σ. Τσίπρα που προσπάθησε να στήσει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, επιδιώκοντας μάλιστα να παρθεί και σχετική καταδικαστική απόφαση κάτι που πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Έφθασε στο σημείο με αφορμή την έκφραση «βλαχοδήμαρχοι» να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τα βάζει με όλους τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι δήθεν παρεμβαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι δεν σέβεται την διάκριση των εξουσιών!, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της .
Ο κ. Χιονίδης ο οποίος επιχαίρει γιατί λέει πρώτος χαρακτήρισε εταίρες τους διοικούντες την ΚΕΔΕ προσβάλλεται για τη λέξη «βλαχοδήμαρχοι» που ειπώθηκε για όσους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. συμπλεύσανε με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποστείλανε τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεχτήκανε τις απολύσεις, τις μειώσεις των πόρων, τις ευθείες παρεμβάσεις της Τρόικα και της κυβέρνησης στους Δήμου και διοικούν ακόμα με όρους ρουσφετιού, συναλλαγής, αδιαφάνειας, κτυπήματος στην πλάτη και άκρατης υποσχεσιολογίας. 
Αυτούς καταγγείλαμε με τον καταγεγραμμένο ιστορικά όρο «βλαχοδήμαρχοι» και όσοι αναγνωρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό τους δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που φταίει αλλά αυτοί που λειτουργούν έτσι. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν λαϊκό θεσμό συμμετοχής των πολιτών και όχι σαν μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης ή ως εφαλτήριο για πολιτική, κοινωνική ή άλλη ανέλιξη. Άλλοι είναι που με τις πράξεις τους απαξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους τους, οι ίδιοι που τα βάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δήθεν τους απαξιώνει. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα αποτύχει οικτρά η προσπάθειά τους να κρυφτούν πίσω από τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δίνουν καθημερινή μάχη για την ανεξαρτησία της με όρους διαφάνειας και χρηστής διοίκησης πλάι στους καθημερινούς αγώνες και την αγωνία των δημοτών.
Ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας.

3 σχόλια:

  1. Αλήθεια τί έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης, πέραν άλλων, καθώς και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού (που ήταν ένας εκ των υπερψηφισάντων τη σύμβαση παραχώρησης βουλευτών το 2007), για το θέμα των διοδίων που πνίγουν την Πιερία, εκτός από μερικούς "δεκάρικους" λόγους;
    Ας απαντήσει πρώτα γι' αυτά και μετά ας εγκαλέσει τον Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βλαχοδήμαρχοι δε θα απαντήσουν...Εμείς πρέπει να δώσουμε τις μάχες μας (που δε δώσαμε) για τα διόδια

      Διαγραφή
  2. χιονιδη δεν εισαι βλαχοδημαρχος οταν στην εμποροπανηγυρη βγαζεις πυρειους λογους χαρακτηριζοντας το νταχτιρνι μεγα γεγωνος βλεπε το κειμενο της μοναδικης ομιλιας ασε δε που τον θεο τον εκανες μπαλακι δεν αλαζεται κοματοσκυλα του κερατα κρατουσατε εκεινο το κολοψαλιδο μεχρι και ο τυπος εκεινος που σε κρατουσε απο την πλατη μην τυχον και χαθει η φατσα του απο την μοναδικη την μεγιστη στιγμη που θα αλαζε την μοιρα του εθνους φερατε και απο θεσσαλονικη ομοχνοτους κατα τα αλλα ορκιζεσαι οτι το σταδιο δεν θα το δωσης ποτε στον βατανιακο λες και ειναι οικοπεδο σου εχεις χασει το μετρο νερονα και ενα να ξερεις εχει ο καιρος γυρισματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.