# #

12 Φεβ 2013

Η Ελλάδα στη Formula 1!!!!!!


ground_force_project
Μία όγδοη θέση στη Formula 1 είναι ούτως ή άλλως τεράστια επιτυχία, αλλά όταν είναι από ομάδα που προέρχεται από την Ελλάδα της κρίσης ακόμη περισσότερο.
Οι...
μαθητές του Λυκείου Αυγουλέα - Λιναρδάτου, από το Περιστέρι, όχι μόνο πέτυχαν τον 9ο καλύτερο χρόνο στην παγκόσμια σχολική F1, αλλά η ομάδα τους Ground Force Project απέσπασε και το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και το πρώτο βραβείο για την καλύτερη χρήση των social media στο παγκόσμιο του Άμπου Ντάμπι, για να καταλάβουν τελικά την όγδοη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Η σχολική F1 είναι ένας διεθνής μαθητικός διαγωνισμός, όπου οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μοντέλα αγωνιστικών αυτοκινήτων της F1, οργανώνουν την "εργοστασιακή" τους ομάδα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στα οικονομικά της, και βέβαια μετέχουν σε Γκραν Πρι με τα μονοθέσια - μινιατούρες, που φτάνουν ταχύτητες μέχρι και 80 χλμ / ώρα.

Τώρα, η Ground Force Project ετοιμάζεται πυρετωδώς να υπερασπίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας απέναντι σε δεκάδες νέες ομάδες που ασχολούνται με το σπορ και ελπίζουν να της κλέψουν τα πρωτεία.

Και αυτό γιατί η επιτυχία των νεαρών μαθητών από τη Δυτική Αττική άνοιξε την όρεξη σε πολλούς ακόμη, έτσι φέτος η συμμετοχή θα είναι πολλαπλάσια και οι απαιτήσεις πολύ υψηλότερες. Απαιτήσεις αθλητικές, επιστημονικές- με συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου - και μάνατζμεντ: μια μικρογραφία του κόσμου της F1, που η νικήτρια ομάδα του πανελλήνιου διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να ζήσει στον τελικό, που φέτος θα γίνει στο Τέξας.

Όσο για την ανταμοιβή, πέρα από τη γνώση, το παιχνίδι και την υπερηφάνεια να εκπροσωπείς τα εθνικά σου χρώματα, μετριέται και σε προσωπικό επίπεδο: οι καλύτεροι στον κόσμο έχουν δεδομένες τις υποτροφίες από μερικά από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια διεθνώς, όπως συνέβη και με έναν από τους μαθητές της πρωταθλήτριας Ελλάδας, τον Άκη Γκίργκη, που δέχθηκε, αμέσως μετά την επιτυχία της ομάδας, προτάσεις από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Εδώ η σελίδα της Ground Force Project στο Facebook: click


Το βίντεο από το περυσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα

 


Συνέντευξη των παιδιών της Ground Force Project στη ΝΕΤ, όπου εξηγούν τι είναι η σχολική Formula 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.