# #

14 Ιαν 2012

ΑΙΣΧΟΣ! «ΧΟΥΝΤΙΚΗ» ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΤΑ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!



ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ !
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς προκάλεσε η πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. 
Την άποψή της «συμμερίστηκε» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, που προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων.
Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε πρόσκληση προς τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, κατά την ενημέρωση της Βουλής ότι η κυβέρνηση δια του υπουργού Δικαιοσύνης έχει συστήσει επιτροπή, όπως και ο Δήμος Αθηναίων, για το θέμα.
Το ζήτημα κυριάρχησε στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών που ανήκουν στη Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗΣΥ) για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας,καθώς τόσο η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ Νίκος Δένδιας και του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, ζήτησαν να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, πριν το κέντρο της Αθήνας καταστεί απροσπέλαστο για τους πολίτες και τους επαγγελματίες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη...
επισήμανε ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως μπορούν να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και απευθυνόμενη στον κ. Παπουτσή είπε: «φέρτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, αλλιώς το κέντρο θα καταστραφεί, πάρτε την πρωτοβουλία για να την ψηφίσουμε». Ταυτόχρονα, προειδοποίησε τον υπουργό «να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Αριστερά η οποία θα βγει στα κάγκελα», καθώς τα κόμματα της αριστεράς «έχουν την άποψη ότι πρέπει να κλείνουν λιμάνια και την Ακρόπολη και να καταστρέφουν την οικονομία της πόλης και τον τουρισμό».
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως δεν είναι δυνατόν 28 άτομα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, προσθέτοντας ωστόσο πως το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πραγματικό χρόνο και με τη δέουσα ευαισθησία σε όλες τις παραμέτρους και της ιστορικής εμπειρίας του χθες, αλλά και των πραγματικών συνθηκών του σήμερα.
Ο Αθανάσιος Πλεύρης του ΛΑΟΣ υπενθύμισε πως το κόμμα του έφερε στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου και κάλεσε τα κόμματα να την υπερψηφίσουν όταν θα έρθει στην Ολομέλεια.
Απαντώντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε ότι συμμερίζεται τη γνώμη των πολιτών και του εμπορικού κόσμου του κέντρου, οι οποίοι αισθάνονται αποκλεισμένοι από τον τόπο που ζουν κι εργάζονται και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα. Όπως είπε, το υπουργείο του έθεσε το ζήτημα σε όλους τους φορείς και η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία δια του υπουργού Δικαιοσύνης, συστήνοντας επιτροπή στην οποία συζητούνται οι προτάσεις όλων, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία πήρε και ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Είμαι βέβαιος ότι θα τις παρουσιάσετε όλοι τις προτάσεις σας», πρόσθεσε και σημείωσε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει λειτουργήσει με «σκέψη και περίσκεψη», διότι, «δεν υπήρξε άλλος υπουργός που να αντιμετώπισε 3.900 πορείες στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε ενάμιση χρόνο».
«Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Δεν πρόκειται να περάσουν τέτοια μέτρα», ήταν η άμεση απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Θ. Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε: «Ξεχάστε το. Οι διαδηλώσεις είναι ο μόνος τρόπος να εκφραστεί ο λαός σε όλα τα δεινά από την πολιτική του Μνημονίου. Αν θέλετε να στερήσετε και αυτό το δικαίωμα, θα βρεθείτε σε εκπλήξεις πάνδημες και παλλαϊκές».
«Αν δεν θέλεις να λύσεις το θέμα κάνε μια επιτροπή είπε ο Μαρξ» και «στο μεταξύ θα χαθούν 25.000 θέσεις εργασίας λόγω της κατάστασης», ανταπάντησε η κ. Μπακογιάννη.
ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ
ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!
Την απαγόρευση διαδηλώσεων στην Αθήνα, αν και εφόσον δεν τηρούνται διάφορες προϋποθέσεις κ.λπ., γιατί κατά τη γνωστή αντιδραστική λογική, οι διαδηλώσεις «πλήττουν την οικονομία», εμποδίζουν την εμπορική κίνηση, τη λειτουργία των καταστημάτων, της αγοράς κά ανεκδιήγητα και ανυπόστατα, εξέταζε, σύμφωνα με σχετικές του δηλώσεις, από αρχές Δεκέμβρη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.
Μάλιστα τα «προβλήματα» της Αθήνας - όπως οι ίδιοι τα εννοούν - συζήτησαν ο πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης Λ. Παπαδήμος και ο δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης σε συνάντησή τους στα μέσα Δεκέμβρη.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τότε , αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε και το έτοιμο πλέον, καταρτισμένο από τη δημοτική αρχή σχέδιο νόμου για τον περιορισμό έως και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με προσχήματα όπως το «μικρό αριθμό συμμετεχόντων».
Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το σχέδιο θα δοθεί προς περαιτέρω επεξεργασία στα πολιτικά κόμματα.
Αλλά ακόμα και σε επίπεδο δημοτικής αρχής δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται τέτοιες απόψεις, σχετικά με τον περιορισμό ή ακόμα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Aθήνας. Ο πρώην δήμαρχος Nικ. Kακλαμάνης, μόλις πριν από λίγα χρόνια δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι «δεν είναι δυνατό να κλείνει το κέντρο κάθε φορά που 300 διαδηλωτές βρίσκονται στο δρόμο».
Διαπιστώνουμε λοιπόν την ύπαρξη ενός ακραίου, αντιδραστικού και αυταρχικού πολιτικού τόξου, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ το ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ έως και τους ''δημοτικούς άρχοντες'' το οποίο,  μεπρόσχημα την κρίση που πλήττει και τον εμπορικό  κόσμο (για την οποία είναι τουλάχιστον γελοίονα επικαλουνται ως αιτία την όποια πορεία ή συλλαλητήριο στο  κέντρο της Αθήνας. Εξάλλου αν το κέντρο της Αθήνας έχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων είναι εξαιτίας της δράσης των δικών τους παρακρατικών προβοκατόρων και του χημικού πολέμου που κάθε φορά εξαπολύουν οι δυνάμεις καταστολήςεπιχειρεί να φέρει ένα ακόμα πλήγμα σε κατοχυρωμένα δημοκρατικά κοινωνικά δικαιώματαγυρνώντας τη χώρα μερικές δεκαετίες πίσω...
Καλό θα ήταν βέβαια και οι ίδιοι οι έμποροι και καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας να αντιδράσουν απέναντι στις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε εκατοντάδες λουκέτα και στην εκτίναξη της ανεργίας μεταξύ του εμπορικού κόσμου. Και αυτές δεν είναι άλλες από τις νεοφιελελεύθερες μνημονιακές πολιτικές συγκυβέρνησης -  τρόικας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.