30 ακτιβιστές της Greenpeace βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, στήνοντας ένα ανθρώπινο οδόφραγμα μπροστά από την εταιρεία. Απαιτούν μαζί με περισσότερους από 51.000 καταναλωτές να επενδύσει τώρα που ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος, σε ντόπια κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κουκί και το ρεβίθι, για ελληνικές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές!
Οι ακτιβιστές της Greenpeace εγκατέστησαν αυτοσχέδια τρίποδα μπροστά από το κτίριο της ΔΕΛΤΑ αποφασισμένοι να παραμείνουν όσο χρειαστεί.
Το αίτημα της Greenpeace είναι πιο επείγον και επίκαιρο από ποτέ. Την ώρα που η τιμή σε βασικά προϊόντα για τη διατροφή μας αυξάνεται λόγω της παγκόσμιας διατροφικής κρίσης, η καλλιέργεια ντόπιων ζωοτροφών συμβάλλει στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, καθώς μειώνει το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου και τις εκροές συναλλάγματος για την εισαγωγή ζωοτροφών. Ταυτόχρονα, τα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά προστατεύουν το ...
περιβάλλον και την υγεία μας αφού απαιτούν ελάχιστα ως καθόλου φυτοφάρμακα και λιπάσματα και δεν είναι μεταλλαγμένα.
Η ΔΕΛΤΑ, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα, έχει επενδύσει επικοινωνιακά στην«ελληνικότητα» και τον παραδοσιακό χαρακτήρα των προϊόντων της, κατέχει ηγετικό ρόλοστον κλάδο των γαλακτοκομικών και διαθέτει δική της μονάδα παραγωγής ζωοτροφών. Ωστόσο, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί στις ζωοτροφές της εισαγόμενη σόγια και μάλιστα σε εποχή όπου εξαιτίας της παγκόσμιας διατροφικής κρίσης, η τιμή της σόγιας έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή ύψη, φτάνοντας την αύξηση της τιμής του χρυσού!
'Η ειρηνική δράση των ακτιβιστών μας, στέλνει εκ μέρους περισσότερων από 51.000 καταναλωτών ένα ηχηρό μήνυμα στη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας να επενδύσει εδώ και τώρα στα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσει ποιοτικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, να στηρίξει την ελληνική οικονομία και τη βιώσιμη γεωργία και να προστατεύσει το περιβάλλον’,
τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.
Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναγνώρισε ήδη ως πραγματική και επιτακτική την ανάγκη για στροφή στην παραγωγή ζωοτροφών, καθορίζοντάς την ως προτεραιότητα που θα ενισχύσει την αυτάρκεια της χώρας.
Η Greenpeace και 51.857 καταναλωτές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στη ΔΕΛΤΑ:
- Να επενδύσει μέσα σε αυτήν την καλλιεργητική περίοδο στα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά, ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από την εισαγόμενη σόγια.
- Να ανακοινώσει σαφές σχέδιο δράσης με σαφή χρονοδιαγράμματα για τη σταδιακή μείωση και τελική απεξάρτηση από την εισαγόμενη σόγια.
Σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι, με όποιον τρόπο σου είναι πιο εύκολος, πάρε μέρος στη δράση μας και κάνε το μήνυμά μας ακόμα πιο ηχηρό:
Αφαντη η Greenpeace απ τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Φαίνεται πως οι πρόεδροι της ενλόγω οργάνωσης έχουν προηγούμενα με τη δέλτα αλλά όχι με το Μπόμπολα και την εταιρεία ΑΚτωρας. ε ρε κουτόχορτο που τρώει ο κόσμος παγκόσμια.....
ΑπάντησηΔιαγραφή