# #

4 Μαρ 2011

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ νο2: Απίστευτο θράσος & από τους Βρετανούς - Κατήγγειλαν την σύμβαση για τις Super Vita!ImageΠροβαίνοντας σε μία κατ'εξοχήν αντιδεοντολογική-ανθελληνική κίνηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου η BAE Systems κατήγγειλε την περασμένη Τρίτη την σύμβαση που είχε για τη ναυπήγηση των δύο τελευταίων πυραυλακάτων κλάσης "Ρουσσέν" τύπου Super Vita, οι οποίες ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Με αυτή την πρωτοφανή κίνησή της η BAE Systems έχει θέσει εαυτόν, φυσικά, εκτός όλων των μελλοντικών προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα είναι η υπέρτατη ξεφτίλα για όποιον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας υπογράψει τώρα ή μελλοντικά σύμβαση του ελληνικού δημοσίου για την αγορά προϊόντων της BAE Systems. Βέβαια όλα αυτά πρέπει να γίνουν μάθημα στο υπουργείο...
Εθνικής Άμυνας που κάθεται και διαπραγματεύεται με το κάθε ξένο λαμόγιο που έχει παραβιάσει κατάφωρα όλα τα προβλεπόμενα σε μία σύμβαση (όπως συνέβη στις περιπτώσεις των υποβρυχίων, των ελικοπτέρων κλπ) και τελικά αντί να τις καταγγέλει το υπουργείο τις καταγγέλουν οι κάθε είδους απατεώνες.
Ειδικά στην περίπτωση των πυραυλακάτων, δεν φτάνει που επιλέχθηκε (άλλο τεράστιο σκάνδαλο της εποχής που δεν έχει ανοιχτεί ακόμα η φάκελός του, αλλά θα συμβεί τώρα) το ... ψαροκάϊκo η Super Vita της πρώην Vosper, νυν ΒΑΕ Systems που αντιπροσωπεύεται από γνωστή ελληνική αντιπροσωπεία που τότε, το 1999, "έλυνε κι έδενε" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά οι απίστευτοι Βρετανοί στην μοναδική κύρια προμήθεια που πήραν μετά τον Β'Π.Π., τόλμησαν τα λαμόγια να την καταγγείλουν επειδή θεωρούν ότι υπάρχει μια ελάχιστη καθυστέρηση στις πληρωμές!
Σε πολιτικό επίπεδο, η καταγγελία της σύμβασης από τη βρετανική BAE Systems φυσικά θέτει άμεσο θέμα στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας καθότι εμφανίζεται να μην αποδέχεται την παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου το οποίο μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρείχε όλα τα εχέγγυα για την εξασφάλιση και με το παραπάνω όποιων απαιτήσεων της βρετανικής εταιρείας. Αν και η Ελευσίνα τους έχει δώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που συμφωνούν με την πρόοδο του έργου
Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν αγόραζε ούτε σφαίρες από την πάλαι ποτέ "Μεγάλη" Βρετανία, λόγω των εγκλημάτων που είχαν διαπράξει στην Κύπρο και βρέθηκε η κυβέρνηση Σημίτη και ο κύριος Άκης και τους έδωσε το πρόγραμμα. Καλά να πάθουν, αφού είναι η ίδια κυβέρνηση (μόνο ο Άκης και η Σημίτης είναι εκτός) αλλά το θέμα είναι ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τώρα τους απατεώνες.
Πάλι καλά που δεν τους δώσαμε και το πρόγραμμα της φρεγατοκορβέτας. Θα μας είχαν στείλει κατοχικά στρατεύματα. Και θα μας κρεμούσαν όπως κρεμούσαν τους Έλληνες αγωνιστές της Κύπρου. 
Βρε, ούστ!
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.