# #

22 Δεκ 2010

Αφανισμός των εκπαιδευτικών, πλήρης υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, παράδοση των μαθητών και των φοιτητών στις ορέξεις της αγοράς. Αυτός είναι ο εκπαιδευτικός μονόδρομος...Αυτη ειναι η Ελλαδα που καιγεται !!!

Μέχρι, να έρθει και να γίνει τέλεια  η ηθική μας μετάλλαξη η υπουργός βαράει στο ψαχνό: η τρόικα βάζει τις εντολές, η υπουργός το "ψυχρό αίμα". Αφανισμός των εκπαιδευτικών, πλήρης υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, παράδοση των μαθητών και των φοιτητών στις ορέξεις της αγοράς. Αυτός είναι ο εκπαιδευτικός μονόδρομος. Εξάλλου στις εντολές της τρόικας περιλαμβάνεται η «απελευθέρωση» της εκπαίδευσης μέχρι το τέλος του έτους, αλλά είχαμε εκλογές κι εργασιακά οπότε το έγκλημα θα... ολοκληρωθεί μέσα στο 2011. Στο μεταξύ η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης θα βαίνει αμείωτη.
Ενώ βρίσκεται προ των πυλών η αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης με το κείμενο διαβούλευσης να παίρνει το δρόμο για τη Βουλή μετά τις γιορτές -έρχονται δίδακτρα και δάνεια για τους φοιτητές- στα σκαριά βρίσκεται και το κλείσιμο και η συγχώνευση σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΛΜΕ, χάρη στα κενά και τις ασάφειες που αφήνει το πέρασμα στη νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη. Ήταν που οι καταληψίες κρατούσαν τα σχολεία κλειστά και η Διαμαντοπούλου τα ήθελε ανοιχτά. Αν αυτή η σκέψη προχωρήσει και υλοποιηθεί, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας πολλοί μαθητές θα οδηγηθούν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας...
Την ίδια ώρα 5.800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το «καινοτόμο πρόγραμμα» των 800 αναμορφωμένων Δημοτικών Σχολείων το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ανακαλύπτουν παραμονές Χριστουγέννων ότι στην πραγματικότητα η εργασία τους θεωρείται από το υπουργείο ... εθελοντική καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.
Τόση "ηθική", "ποιότητα" και συνέπεια με τις κυβερνητικές εξαγγελίες ("πρώτα ο μαθητής") δεν την αντέχουμε Άννα....

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.