# #

17 Ιαν 2023

Επιχειρηματίας από τον Ανατολικό: "Οι σύμβουλοι από τις άλλες δύο ενότητες είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα των χωριών τους;"

 


Βρε Δήμαρχε Δίου Ολύμπου, 

εκτός από το Λιτόχωρο δεν υπήρχαν άλλα χωριά 

για να στολιστούν και να γιορτάσουν;

                                                                                                                  17/1/2023

Τώρα που πέρασαν οι γιορτές ας κάνουμε έναν απολογισμό των όσων είδαμε τους τελευταίους δύο μήνες.

Πρωτίστως ας αναφερθούμε στον στολισμό του δήμου που κάθε χρόνο είναι και χειρότερος ή καλύτερα ανύπαρκτος.

Ελάχιστα πράγματα έκανε ο δήμος για τα χωριά μας ενώ όπου δραστηριοποιήθηκαν οι σύλλογοι η κατάσταση ήταν σαφώς πιο γιορτινή.

Όταν έβλεπα τα χωριά του Ανατολικού Ολύμπου πραγματικά με έπιανε κατάθλιψη. Υποτυπώδης ο στολισμός στους κεντρικούς δρόμους, απουσία εκδηλώσεων, κακόγουστα δέντρα με εκείνο της Λεπτοκαρύας να αποσπά το πρώτο βραβείο κακογουστιάς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Π. Παντελεήμονα που ενώ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς τουλάχιστον στην Β Ελλάδα,

η διοίκηση δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον και όλον τον στολισμό τον φρόντισαν οι επαγγελματίες του οικισμού.

Αντίθετα κ. δήμαρχε φέτος ήσουν τόσο προκλητικός που φρόντισες το Λιτόχωρο να είναι στολισμένο εβδομάδες πριν και όχι μόνο ο κεντρικός δρόμος. 

Εσύ βέβαια καλά  κάνεις. 

Οι σύμβουλοι από τις άλλες δύο ενότητες είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα των χωριών τους; 

Αυτή τη φορά δεν μπορεί να πει κανείς τους ότι υπερβάλλω γιατί όλοι ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο και καμία που έγινε στις άλλες ενότητες με προχειρότητα γι αυτό και δεν υπήρχε συμμετοχή. 

Παράδειγμα  η παράσταση στη Λεπτοκαρυά που δεν προβλήθηκε όπως έπρεπε γι αυτό και πήγαν άνθρωποι που ανήκαν, κυρίως,  στον οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του παιδιού που κατάγεται από αυτήν και που κατά τη γνώμη μου χάρη μας έκανε που συμπεριέλαβε το όνομα του στους συντελεστές της παράστασης.

Στην ενότητα του Δίου φαίνεται ότι οι σύμβουλοι κινητοποιήθηκαν λίγο παραπάνω και έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια στο παλιό δημαρχείο με τη συμβολή των συλλόγων.

Γράφοντας Δίον θυμήθηκα ότι διάβασα σε ένα σάιτ για ένα τρενάκι που έκανε βόλτα τα μικρά παιδιά με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και μου γεννήθηκε η απορία: από ποια αρχή δόθηκε άδεια για να πραγματοποιήσει το τρενάκι δρομολόγια με επιβάτες μικρούς μαθητές; Υπέγραψαν οι γονείς υπεύθυνη δήλωση; Η πρωτοβάθμια έδωσε έγκριση για αυτή την εκδήλωση; Κάποιοι μπορεί να σκεφτείτε ότι είμαι υπερβολικός και δεν έγινε τίποτα αλλά να σας θυμίσω ότι σε αυτή τη χώρα αγανακτούμε όλοι κατόπιν εορτής( καθαρίστρια στο Ξυλόκαστρο).

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι συνεχίζουν να ανακοινώνουν τους υποψηφίους των συνδυασμών τους και καλά κάνουν. 

Όσοι όμως βρε παιδιά μπαίνετε για να βολευτείτε μην το ομολογείτε κιόλας. Μας προκαλείτε είτε με την αφέλειά σας είτε με το θράσος σας.

Εμείς όμως οι πολίτες αν ξαναψηφίσουμε υποψηφίους για να βολευτούν ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη για να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος της κατάντιας των χωριών.

Και  μην ξεχνάτε: πάμε με όποιον μας θέλει είτε είναι καλός είτε είναι κακός.  Με  αυτόν που χθες τον βρίζαμε και σήμερα τον επαινούμε γιατί απλά μας θέλει.

 

Ο Επιχειρηματίας από τον Ανατολικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.