# #

15 Σεπ 2022

κ. Γερολιόλιε, κ. Μυλωνέρο, κ. Βροχαρίδη, γιατί τέτοια αδιαφορία για τον τουρισμό; (βίντεο)

 

κ. Γερολιόλιε, κ. Δ.Μυλωνέρο, κ. Βροχαρίδη

ΓΙΑΤΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ. ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 

ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ; 

* ΓΙΑΤΙ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ 

ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ; 


Κύριε Δήμαρχε Δίου Ολύμπου, Ευάγγελε Γερολιόλιε, εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλαδή από την προεκλογική περίοδο (2018-2019) μέχρι σήμερα, μιλάτε για τουρισμό και για τουριστικά έργα κλπ., κλπ. 

Τελικά, όμως, κάποια λόγια σας βρίσκονται μάλλον σε αντίθεση με κάποια έργα σας, την τελευταία τριετία. 

Πρόκειται για αδιαφορία; Πρόκειται για έλλειψη ενδιαφέροντος; 

Ωραία είναι τα δελτία τύπου που βγάζετε… 

Όταν τα διαβάζει κάποιος, νομίζει ότι ο Δήμος Δίου Ολύμπου είναι ο καλύτερος Δήμος της Χώρας. Εκτιμάμε δε ότι κάποιοι Έλληνες επισκέπτες έρχονται στον Δήμο Δίου Ολύμπου όχι μόνο λόγω εξαιρετικών προσπαθειών και καλεσμάτων που κάνουν οι τουριστικοί παράγοντες προς τους υποψήφιους επισκέπτες, όχι μόνο εξαιτίας των κοπιαστικών προσπαθειών που κάνουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, αλλά εκτιμάμε ότι οι Έλληνες επισκέπτες έρχονται ίσως και επειδή παραμυθιάζονται από κάποια υπερβολικά δελτία τύπου που διαβάζουν στο διαδίκτυο. 

Όταν όμως οι επισκέπτες έρχονται στον Δήμο Δίου Ολύμπου, τι βλέπουν; Βλέπουν τους μεν τουριστικούς επιχειρηματίες να δίνουν το 1000% του εαυτού τους για να μείνουν ευχαριστημένοι οι επισκέπτες, βλέπουν όμως και μια Δημοτική Διοίκηση να δείχνει αδιαφορία σε κάποια κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εικόνα του Δήμου. 

Ενδιαφέρεται ή αδιαφορεί ο Αντιδήμαρχος 

Ανατολικού Ολύμπου, Δημήτρης Μυλωνέρος;

Κύριε Γερολιόλιε, πριν από έναν χρόνο, οι κάτοικοι του Ανατολικού Ολύμπου είδαν με μια καχυποψία και με πολλά ερωτηματικά, ταυτόχρονα όμως και με ένα ενδιαφέρον, το γεγονός ότι κάνατε τοπικό Αντιδήμαρχο τον Δημήτρη Μυλωνέρο, ο οποίος κατάγεται από το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Δίου Ολύμπου. 

Γιατί όμως υπάρχουν καχυποψίες και ερωτηματικά από μέρους δημοτών για το πρόσωπο του νυν Αντιδημάρχου; 

Γιατί ο Μυλωνέρος το 2019 είχε κατέβει για υποψήφιος Δήμαρχος και ίσα που μπόρεσε να εκλεγεί. Και από την πρώτη μέρα, στα Δημοτικά Συμβούλια ασκούσε εκρηκτική αντιπολίτευση στον Δήμαρχο. Κάποιες φορές, ήταν τόσο έντονη η αντιπολίτευση που ασκούσε, ώστε έφτασε στο σημείο να απειλεί και με Δικαστήρια κάποιους εκεί στη Δημοτική Διοίκηση. 

Και ξαφνικά; 

Ο Μυλωνέρος, πριν από έναν χρόνο, σταμάτησε την αντιπολίτευση… Τι είχε συμβεί; Ο Μυλωνέρος που είχε κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος απέναντι στον Βαγγέλη Γερολιόλιο, και όχι μόνο, ξαφνικά, έγινε Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου! Έγινε Αντιδήμαρχος και σιώπησε… Όλες οι κριτικές Μυλωνέρου εναντίον της Διοίκησης Γερολιόλιου εξαφανίστηκαν, χάθηκαν. 

Δεν ξεχάστηκαν όμως από τους δημότες. Και ο Μυλωνέρος έγινε Αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου με αρκετές αρμοδιότητες. 

Και εκεί που άλλοτε ο Μυλωνέρος ασκούσε κριτική στον Γερολιόλιο για πράξεις και παραλείψεις του Δημάρχου Δίου Ολύμπου και ευρύτερα της Δημοτικής του Διοίκησης, για πράξεις και παραλείψεις που αφορούσαν και στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Δίου Ολύμπου, (Παλιά και Νέα Λεπτοκαρυά, Παλιός και Νέος Παντελεήμονας, Παλιά και Νέα Σκοτίνα, Πλαταμώνας, Παλιοί και Νέοι Πόροι), αλλά όχι μόνο, ξαφνικά ο Μυλωνέρος άλλαξε άποψη για τον Γερολιόλιο. 

Αφού έγινε Αντιδήμαρχος ο Μυλωνέρος, τότε ο Γερολιόλιος έγινε ένας «καλός Δήμαρχος»… Και βέβαια, ο Μυλωνέρος σταμάτησε την κριτική και δεν υπάρχει ζήτημα πλέον Εισαγγελέα και Δικαστηρίων. 

305393860 474096404602040 2007065347589700398 N1 768X1024 1

305381440 782141263033680 6306514878153325201 N1 768X1024 1

Κύριε Γερολιόλιε, αυτά τα τρία χρόνια, 

για ποιο πράγμα ενδιαφερόσασταν; 

Για τη λύση των προβλημάτων του τόπου 

ή για την «αρπαγή» στελεχών της Αντιπολίτευσης; 

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, ο Γερολιόλιος, εδώ και τρία χρόνια, ερχόταν σε συνεννόηση με κάποιους φιλόδοξους της Αντιπολίτευσης και τους έπαιρνε μαζί του. Και αφού αδυνάτιζε αριθμητικά συνεχώς η αντιπολίτευση, ο Γερολιόλιος δεν ενδιαφερόταν μάλλον για να γίνει καλύτερος Δήμαρχος, αφού μειωνόταν η κριτική της Αντιπολίτευσης εναντίον του. 

Εκείνο που ήθελε ο Γερολιόλιος άρχισε να το πετυχαίνει! Δηλαδή; Να μην υπάρχουν πολλές αντίθετες φωνές μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια. Κι αν μπορούσε να τους πάρει όλους τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, θα το έκανε, γιατί θα ήταν καλό γι’ αυτόν, αφού θα επικρατούσε στα Δημοτικά Συμβούλια μια «σιγή νεκροταφείου». 

Σ’ αυτή την περίπτωση, ακόμη κι αν κάποια ζητήματα θα πήγαιναν χάλια, ο Ευάγγελος Γερολιόλιος θα κατόρθωνε να επιπλέει, γιατί θα είχε λιγότερη ή ελάχιστη ή καθόλου αντιπολίτευση απέναντί του. 

Έτσι, σήμερα, για διάφορα κακώς κείμενα στον Δήμο Δίου Ολύμπου, εδώ και καιρό, ο Γερολιόλιος άρχισε, φαίνεται, να μην ανησυχεί ή και να αδιαφορεί, όπως λένε κάποιοι δημότες, αφού ακούγονται και συνεχίζουν να ακούγονται όλο και λιγότερες φωνές μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Κι όπως λένε κάποιοι δημότες, μετά από την αριθμητική αφαίμαξη της αντιπολίτευσης, η αλαζονεία της Δημοτικής Διοίκησης αυξήθηκε, η αυταρχικότητα μεγάλωσε και η εικόνα του Δήμου ωραιοποιήθηκε μέσα από τα δελτία τύπου. 

Χώρισαν τον Δήμο σε ημέτερους και σε παρακατιανούς. 

Η Διοίκηση του Δήμου διαχώρισε, πολύ έξυπνα, τους πολίτες σε ημέτερους και σε παρακατιανούς, όπως λένε κάποιοι δημότες, κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Δίου και της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου. 

Κάποια προβλήματα, όπως φαίνεται, παραμελήθηκαν σ’ εκείνες τις Δημοτικές Ενότητες… Κάποια σοβαρά προβλήματα αφέθηκαν στην τύχη τους… Υπήρξε μια κάποια αδιαφορία… 

305561898 477301534027893 5595178558639655011 N1 768X1024 1

305528135 472679444730598 8371877158573255077 N1 768X1024 1

Θέλετε κάποια παραδείγματα αδιαφορίας; Έχουμε γράψει και ξαναγράψει πολλά. Τελευταίο παράδειγμα αδιαφορίας είναι όχι μόνο το εκτός λειτουργίας ασανσέρ στην υπογειοποίηση της Λεπτοκαρυάς αλλά και το θέαμα εγκατάλειψης και δυσφήμισης εκεί. 

305890534 1168817177002074 9221281413048635654 N 1 1 768X1024 1

Τι έκαναν ο Γιώργος Παπαθανασίου, ο Σάκης Τσιφοδήμος και ο Κώστας Δημόπουλος, όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα που ήταν αρμοδιότητας άλλων φορέων. 

Τώρα, βέβαια, θα πει κάποιος ότι το όλο ζήτημα με το ασανσέρ στη Λεπτοκαρυά και η αντιαισθητική και αντιτουριστική εικόνα εκεί, είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα και όχι του Δήμου. Και επομένως, κακώς απευθυνόμαστε στον Δήμαρχο Ευάγγελο Γερολιόλιο και στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μυλωνέρο και στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βασίλη Βροχαρίδη. Λάθος! Δεν είναι έτσι τα πράγματα. 

Θυμόμαστε ότι ο Σάκης Τσιφοδήμος, ο πρώτος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου (2007-2010), ενδιαφερόταν όχι μόνο για τα προβλήματα αρμοδιότητας του Δήμου αλλά και για τα προβλήματα που προκαλούσαν άλλοι φορείς σε πόλεις και χωριά. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο σημερινός Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. (Ο Σάκης Τσιφοδήμος έχασε τις επόμενες εκλογές όχι επειδή ήταν κακός Δήμαρχος. Το αντίθετο, μάλιστα. Έχασε εκείνες τις εκλογές, επειδή συμμετείχε και ο πολύπειρος και αποτελεσματικός Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος και κέρδισε εκείνες τις εκλογές). 

Θυμόμαστε επίσης ότι όταν ο Γιώργος Παπαθανασίου ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου στον Δήμο Δίου Ολύμπου κατά την περίοδο 2011-2014 (έχοντας, βέβαια, διατελέσει και Δήμαρχος Λιτοχώρου από το 1990 έως το 2006), ερχόταν σε συνεννοήσεις με άλλους φορείς (ΟΣΕ, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Υπουργεία κλπ. ) ή και ανεβοκατέβαινε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στις έδρες αρμοδίων φορέων) για να λυθούν σοβαρά προβλήματα στον Δήμο. Και τα έλυνε τάχιστα. 

Γιατί όταν έβλεπε αδιαφορία από την πλευρά άλλων αρμοδίων φορέων, έκανε τον κόσμο άνω κάτω, έβαζε και φωνές… Και δεν το είχε σε τίποτε, όταν έβλεπε αδιαφορία, να προβεί ακόμη και σε καταγγελίες, αν τυχόν χρειαζόταν… 

Θυμόμαστε όμως ότι και στην περίοδο όπου ο Κώστας Δημόπουλος ήταν Δήμαρχος στον Δήμο Δίου Ολύμπου (2014-2019), ερχόταν κι εκείνος σε επικοινωνία και επαφή με αρμόδιους φορείς, όταν υπήρχαν προβλήματα, προκειμένου να λυθούν. Έκανε ό,τι μπορούσε, εκείνος και οι συνεργάτες του, και έλυνε προβλήματα. Και ποτέ δεν έφερνε σαν δικαιολογία ότι τα θέματα αυτά ήταν αρμοδιότητας άλλου φορέα. 

Πόσο ενδιαφέρον δείχνουν Γερολιόλιος, Μυλωνέρος και Βροχαρίδης για τα προβλήματα του τόπου; Και πόσο αποτελεσματικοί είναι; 

Εμείς δεν λέμε ότι ο νυν Δήμαρχος δεν κάνει τέτοιου είδους επαφές… Άλλοτε κάνει, άλλοτε μπορεί και να μην κάνει… Ωστόσο, πόσο αποτελεσματικός είναι; Ας μας πει, λοιπόν, τώρα, εάν ήρθε σε επαφή και επικοινωνία με τον αρμόδιο φορέα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με το εκτός λειτουργίας ασανσέρ στην υπογειοποίηση της Λεπτοκαρυάς, όλο το καλοκαίρι. 

Και εάν ο Ευάγγελος Γερολιόλιος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μυλωνέρο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βασίλη Βροχαρίδη, αδιαφόρησαν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, να μας πούνε γιατί αδιαφόρησαν… 

Και εάν ο Ευάγγελος Γερολιόλιος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μυλωνέρο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βασίλη Βροχαρίδη, έκαναν τις ενδεδειγμένες επικοινωνίες και επαφές με τον αρμόδιο φορέα για το θέμα αυτό, να μας πούνε τότε, γιατί μέχρι σήμερα δεν λύθηκε το θέμα. 

Και γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν στον αρμόδιο φορέα. Αλλά κι αν διαμαρτυρήθηκαν (επειδή ίσως δεν βρήκαν ευήκοα ώτα), γιατί δεν εξέδωσαν ενημερωτικό δελτίο τύπου ή ακόμη και δελτίο τύπου με τις καταγγελίες τους για το θέμα αυτό… 

Γι’ αυτό και ρωτάμε: 

Ήξεραν οι Γερολιόλιος, Μυλωνέρος και Βροχαρίδης για το θέμα αυτό; Ή όχι; 

Αν δεν ήξεραν, τότε είναι ακατάλληλοι για διοίκηση στον Δήμο Δίου Ολύμπου. 

Αν όμως ήξεραν, άσκησαν, άραγε, πιέσεις ή είναι τόσο ανίκανοι να ασκήσουν πιέσεις; Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τον τόπο τους; Ας μας απαντήσουν… 

Ταλαιπωρία δημοτών, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών… 

Γιατί όμως το θέμα αυτό με την έλλειψη ασανσέρ είναι τόσο σοβαρό; 

Είναι σοβαρό, γιατί όλο το καλοκαίρι, δημότες, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία στη Λεπτοκαρυά αφού, όταν ήθελαν να περάσουν στην επάνω πλευρά του χωριού και στον πεζόδρομο χρησιμοποιώντας την υπογειοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που βρίσκεται κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, αναγκάζονταν να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, αφού το ασανσέρ δεν λειτουργεί. 

Και όταν ήθελαν να ανεβοκατεβάσουν μικρά παιδιά σε καροτσάκια, έπρεπε να τα κουβαλούν με τα χέρια. Και οι ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες, ανεβοκατέβαιναν σκάλες, συχνά μέσα στο λιοπύρι… Γιατί; Γιατί, όπως είπαμε και ξαναείπαμε, το ασανσέρ που κατασκευάστηκε, είναι εκτός λειτουργίας. Και το πρόβλημα, βέβαια, υφίσταται μέχρι σήμερα. 

Φωτο-Βίντεοolympusmera.gr

Οδηγός Πιερίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.