# #

18 Ιουν 2022

Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να πάρει πρωτοφανή μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν ακόμα και κοινωνικές εξεγέρσεις. Έρχεται τον χειμώνα πρωτοφανής Αρμαγεδδών

 

Οι διακοπές παροχής φυσικού αερίου από τη Μόσχα και το αμερικανικό «κάζο» με το LNG φέρνουν την ΕΕ στα πρόθυρα οικονομικού Αρμαγεδδώνα.




Οι τελευταίες εξελίξεις με του περιορισμούς και τις διακοπές των παραδόσεων φυσικού αερίου σε μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, που είναι και οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ σε συνδυασμό με την διακοπή κατά 74% στην ροή υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG προς την ΕΕ, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σενάριο για την Ευρώπη και για τον επερχόμενο χειμώνα.

Η Ρωσία μεθοδικά αναγκάζει την ΕΕ να εξαφανίσει τα στρατηγικά της αποθέματα προ του χειμώνα.

Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη σταματούν μέχρι τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσαν οι αρχές του Freeport, του λιμένα, όπου γίνεται η μεταφόρτωση του φυσικού αερίου από ΗΠΑ προς ΕΕ ως αποτέλεσμα της έκρηξης πριν δύο ημέρες που κατέστρεψε μεγάλο μέρος των λιμενικών εγκαταστάσεων!

Την ίδια στιγμή η Γαλλία είχε την ίδια τύχη με τις Ιταλία και Γερμανία καθώς η Μόσχα διέκοψε την ροή φυσικού αερίου και το Παρίσι δεν παραλαμβάνει καμία ποσότητα.

Η διαχειρίστρια του γαλλικού δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου GRTgaz ανακοίνωσε ότι δεν λαμβάνει ρωσικό αέριο μέσω αγωγού από τις 15 Ιουνίου έπειτα «από τη διακοπή της φυσικής ροής μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας».

Σημειώνεται επίσης ότι η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom άρχισε νωρίς από προχθές το πρωί να μειώνει τον όγκο του αερίου που προμηθεύει στη ...

Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 67 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα.

Συνολικά η τελευταία περικοπή αντιπροσωπεύει μια μείωση κατά περίπου 60% των προμηθειών αερίου στη Γερμανία μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Πριν 3 ημέρες η Gazprom είχε μειώσει τις ροές φυσικού αερίου και στην Ιταλία κατά 15%!

Σήμερα η Gazprom ανακοίνωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του σημείου εισόδου της Σούντζα στην Ουκρανία μειώθηκε σε 41,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) σήμερα από 41,9 mcm χθες, Παρασκευή.

Αίτηση για την παροχή φυσικού αερίου μέσω άλλου σημαντικού σημείου εισόδου, αυτού στην Σοχρανίφκα, απορρίφθηκε από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Gazprom.

Σε απλά ελληνικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο οικονομικός πυρήνας της ΕΕ δέχεται συντριπτικά πλήγματα που σημαίνει ότι τα πλήγματα αυτά θα καταστρέψουν την οικονομική δραστηριότητα της Ευρώπης συνολικά.

Σε μία τέτοια συγκυρία έρχεται να «δέσει» και η έκρηξη του Freeport με την οποία ακυρώνεται η δυνατότητα των Ευρωπαίων να αναπληρώσουν μέρος από το φυσικό αέριο που χρειάζονται για τις ανάγκες τους.

Συν τοις άλλοις δεν μπορούν να δημιουργήσουν στρατηγικά αποθέματα για τον δύσκολο χειμώνα που καταφθάνει.

Έτσι η ΕΕ βρίσκεται σε μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση η οποία έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε τραγωδία για τους Ευρωπαίους.

Ακόμα κι αν από το Σεπτέμβριο οι Αμερικανοί ξεκινήσουν παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο είναι ήδη πάρα πολύ ακριβό, τότε θα είναι ακόμα ακριβότερο καθώς οι τιμές του γαλάζιου χρυσού θα έχουν εκτιναχθεί εννέα δυσθεώρητα ύψη.

Με τόσο ακριβό κόστος ενέργειας οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να διατηρήσουν την οικονομική δραστηριότητα την οποία είχαν προ πανδημίας και θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πρωτοφανή μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν ακόμα και κοινωνικές εξεγέρσεις.

Συνεπώς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ως γνήσιος πολιτικός σκακιστής έχει ορθώς κατανοήσει ότι όσο διατηρεί το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία αυτός που φθείρεται πρωτίστως είναι Δύση και όχι η Ρωσία.

Γιατί όταν κάποιος που επιβάλλει κυρώσεις συναντά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάποιον άλλον ο οποίος έχει τις πρώτες ύλες και την ενέργεια και που του επιβάλλει τις κυρώσεις, αυτός με τις κυρώσεις είναι και αυτός ο οποίος στο τέλος θα παρακαλά για να τις αποσύρει.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.