# #

2 Ιαν 2022

Η Κούβα βάζει στον δυτικό κόσμο τα γυαλιά

 

Δεν είναι απλώς ότι η Κούβα νίκησε τον κορονοϊό, και μια σειρά καπιταλιστικές χώρες προσφεύγουν στο εμβόλιο Abdala  -πήρε το όνομά του από ένα ποίημα που έγραψε ο ήρωας της ανεξαρτησίας της χώρας Χοσέ Μαρτί- που κατασκευάζει ενάντια στον κορονοϊό, είναι ότι και το νησί της Καραϊβικής κάνει και πλάκα στην μητρόπολη του καπιταλισμού η οποία του έχει επιβάλλει για δεκαετίες εμπάργκο.

Για 15 μέρες τώρα η Κούβα (με πληθυσμό λίγο περιισότερο από την Ελλάδα) δεν έχει ούτε...

ένα νεκρό, την στιγμή που στις ΗΠΑ η θανατηφόρα πανδημία θερίζει. 

Οπως ανέφερε η ειδησεογραφία την Παρασκευή είχαν καταγραφεί 647.067 νέα κρούσματα και 1.409 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Οι ΗΠΑ μέτραγαν περισσότερες από 54,3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και πάνω από 824.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 , σύμφωνα με την καταμέτρηση σε πραγματικό χρόνο που κάνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την στιγμή που όλες οι καπιταλιστικές χώρες, παρουσιάζονται ανίκανες να διαχειριστούν αποτελεσματικά την θανατηφόρα πανδημία η Κούβα βάζει σε όλους τα γυαλιά. 

Εχοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της, με ποσοστό που πλησιάζει το 90%, και ένα εθνικό σύστημα υγείας ίσως το καλύτερο του κόσμου, και αφού είναι η πρώτη χώρα στον σε αναλογία γιατρών στο γενικό πληθυσμό, με 67 γιατρούς/10.000 ανθρώπους, έχει κατορθώσει κάτι αδιανόητο για τον δυτικό κόσμο.


πηγή

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν χώρες στό κόσμο πού μας κάνουν καί ζηλεύουμε γιά τίς επιδόσεις τους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.