# #

14 Δεκ 2021

Οι πολύ σοβαρές ευθύνες του Δήμου....

 


Καλημέρα. Παραθέτω απόσπασμα δελτίου τύπου πυροσβεστικού σώματος.《Πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και ανάσυρση μιας γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις της, εντός ρέματος, στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 》

Μιλάμε για το ρέμα της Ζλιάνας στην περιοχή της Σκοτίνας.

Προκαλεί αποτροπιασμό να ακούμε να πνίγονται συμπολίτες μας από τέτοιους λόγους. Ερωτήματα προς την Διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου....

1. Έχει καταγράψει τα αφύλακτα ρέματα από τα οποία διέρχονται δρόμοι ?

2. Υπάρχει κάποια σκέψη προφύλαξης των συγκεκριμένων περασμάτων με την ανάρτηση πινακίδων απαγορευτικών πρόσβασης ή και ενεργοποίησης φάρων κατά τη διάρκεια έντονων καταιγίδων ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν τον κίνδυνο κατά τη διέλευσή τους?
Θυμίζω ότι και στην Πλάκα Λιτοχώρου έχουμε βοηθητικό και πολυσύχναστο δρόμο που διέρχεται μέσα από το ρέμα Χασκάρα, στο οποίο έγιναν τελευταία εργασίες διευθέτησης της κοίτης του.
Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκαν ανάλογες σημάνσεις διέλευσης εντός της κοίτης, επίσης υπάρχει τμήμα δρόμου στην ίδια στάθμη με την κοίτη που διαχωρίζεται από αυτή με μια σειρά ζαρζανέτια.
Έχει ελεγχθεί η αντοχή αυτής της κατασκευής κατά τη διάρκεια πλυμμηρικού φαινομένου ώστε να μη θρηνήσουμε και εδώ ανθρώπινες ζωές?

Πιστεύω να μην το αποδώσουν και αυτό στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης, και να πάρουν τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται καθώς οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και θα το καταλάβουν όταν οι πολίτες αρχίσουν να τους τρέχουν στα Δικαστήρια.

1 σχόλιο:

  1. Μήπως εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να υπάρχει γέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο του ρέματος και όχι «ιρλανδική» διάβαση;
    Άλλωστε είναι δρόμος που συνδέει τη Σκοτίνα με τη Λεπτοκαρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.