# #

3 Αυγ 2021

η Ελλάδα παραβιάζει ευρωπαϊκές αποφάσεις για τον Covid 19 με πρόσχημα την πανδημία – Ρητά απαγορεύεται η υποχρεωτικότητα

 Όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες προσβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα, προσβάλλουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις και σφετερίζονται με προσβλητικό τρόπο την εξουσία που διαθέτουν.



Η Ελλάδα αλλά και από ότι φαίνεται και άλλες χώρες παραβιάζουν συστηματικά θεσμοθετημένες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Covid 19 και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που θέλουν να επιβάλλουν.


Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό αναφέρεται ρητώς ότι «ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει»


Τι σημαίνει αυτό πρακτικά:  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο δεν εγείρει ζητήματα υποχρεωτικότητας αλλά προσδιορίζει ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει ένας πολίτης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα τάσσεται κατά των ...

διακρίσεων εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής και μεταφέρονται αυτολεξεί.

«Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν υφίστανται διακρίσεις όταν ασκούν το δικαίωμά τους για ελεύθερη κυκλοφορία;


Για να διασφαλιστεί ο σεβασμός του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ και η απουσία διακρίσεων εις βάρος ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, το ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID θα καλύπτει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID-19, τα πιστοποιητικά εξέτασης, καθώς και τα πιστοποιητικά ανάρρωσης από την COVID-19.
Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να επωφεληθούν από την έκδοση ενωσιακού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα όταν ταξιδεύουν.


Στόχος του ενωσιακού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID είναι να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της ΕΕ. Δεν αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κανείς να ταξιδέψει. Το ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο.


Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους για ελεύθερη κυκλοφορία κατά τον ίδιο τρόπο με όσους έχουν εμβολιαστεί, ενδεχομένως με την επιφύλαξη περιορισμών όπως η διεξαγωγή τεστ ή η καραντίνα/αυτοαπομόνωση»


Η Ελλάδα συστηματικός παραβάτης των Ευρωπαϊκών Κανόνων

Δεν είναι μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα που απαγορεύει οποιαδήποτε διάκριση πολιτών και οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα αλλά και οι Ευρωπαϊκοί Κανόνες.
Η Ευρώπη έχει θεσμοθετήσει σαφές πλαίσιο και εναντιώνεται σε οποιαδήποτε διάκριση…αντιθέτως η Ελλάδα συστηματικά παραβιάζει το μέτρο αυτό μέσω της επιβολής υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς.
Πρόκειται για μια κατάφορη παραβίαση των κανόνων που διέπουν την Ευρώπη και το εντυπωσιακό όλων ακόμη και για την θέσπιση των πιστοποιητικών υγείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεριμνά και προβλέπει να μην υπάρχουν διακρίσεις… και στην Ελλάδα επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες που ξεκάθαρα παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες προσβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα, προσβάλλουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις και σφετερίζονται με προσβλητικό τρόπο την εξουσία που διαθέτουν.
Η κατάχρηση εξουσίας αποτελεί παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος που είναι το ανώτατο πολιτειακό θεσμοθετημένο κείμενο νόμων και αρχών.
Τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και οι πρόσφατες αποφάσεις εν μέσω Covid 19 απαγορεύουν τις διακρίσεις των πολιτών.
Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών είναι ποινικά αδικήματα και ο κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι αδικείται πρέπει να καταφεύγει στην δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Συγκεκριμενα ο 953 που αναφαιρεται ειναι κανονισμος και παραγει νομικο αποτελεσμα.Τα 2361 και 2383 οπουαναφερεται ρητα η μη υποχρεωτικοτητα,σαν ψηφισματα τι δεσμευσεις αποφερουν εκτος τις πολιτικες;[Μην παμε στην αρχη της αναγκαιοτητας και κλαψουνε μανουλες]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.