# #

16 Οκτ 2019

Στην κυκλοφορία, τις επόμενες ημέρες, μέρος της περιφερειακής οδού Κατερίνης

Με την μπλε γραμμή το κομμάτι που θα δοθεί στην κυκλοφορία
Εγκαινιάζεται τις επόμενες ημέρες – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα εγκαίνια θα γίνουν μέχρι το τέλος Οκτώβρη – το κομμάτι της περιφερειακής οδού Κατερίνης από τα εγκατεστημένα φανάρια της φωτογραφίας που ακολουθεί έως και τον..
Σβορώνο.
Ο Περιφερειακός Κατερίνης είναι οδός ταχείας κυκλοφορίας στην Κατερίνη, που αποτελείται από δυο λωρίδες κυκλοφορίας και μια ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα και εντάσσεται στα μεγαλύτερα αστικά οδικά έργα στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2013, το πλάτος της είναι 29μ, εντάσσεται στο εθνικό οδικό δίκτυο και έχει χαρακτηρισθεί ως δευτερεύουσα εθνική οδός.
Όταν ολοκληρωθεί θα περιβάλει την πόλη της Κατερίνης από όλες της τις πλευρές, διαμορφώνοντας το μοντέλο της “κλειστής” πόλης (compact city) και θα συμβάλλει στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου που δημιουργείται στον αστικό ιστό της.
Αυτήν την στιγμή έχει δοθεί στην κυκλοφορία το βορειοανατολικό τμήμα της το οποίο ξεκινάει σε διασταύρωση με την Εθνική Οδό 1 και τελειώνει σε διασταύρωση με την Επαρχιακή Οδό Κατερίνης-Παραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.