# #

20 Απρ 2018

«Δεν είναι ένδειξη τιμής για τον πρόεδρο Assad να φέρει μια διάκριση που του αποδόθηκε από ένα καθεστώς σκλαβωμένο στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες»

Η Συρία επέστρεψε στη Γαλλία το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής που είχε ο Σιράκ τιμήσει τον Άσαντ. 

Συρία προς Γαλλία: η εποχή της αποικιοκρατίας, της σκλαβιάς-υποδούλωσης των λαών  παρήλθε..


L’image contient peut-être : 3 personnesH συριακή προεδρία ανακοίνωσε  την Πέμπτη ότι το μετάλλιο της Λεγεώνας τη Τιμής με το οποίο είχε τιμηθεί από τον πρόεδρο Σιράκ το 2001 ο πρόεδρος της Συρίας  Bachar al-Assad επιστράφηκε μετά τη συμμετοχή της Γαλλίας στα χτυπήματα κατά της Συρίας το Σάββατο.
«Το Υπ. Εξωτερικών κι εκπατρισμένων επέστρεψε επίσημα στη Γαλλική Δημοκρατία μέσω της ..
Ρουμανικής Πρεσβείας στη Δαμασκό που έχει υπό την αιγίδα της τα γαλλικά συμφέροντα στη Συρία το μετάλλιο με το μεγάλο σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής που αποδόθηκε στον πρόεδρο Assad από τον τ.πρόεδρο της Γαλλίας τον Jacques Chirac», αναφέρει το ανακοινωθέν.
Η απόφαση αυτή ελήφθηκε μετά τη  «συμμετοχή της Γαλλίας στην τριμερή επίθεση στο πλευρό ΗΠΑ και Ην. Βασιλείου κατά της Συρίας στις 14 Απρίλη μια επίθεση κατά ενός κράτους μέλους  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  σε κατάφωρη παραβίαση των κανόνων και των αρχών του διεθνούς δικαίου», σημειώνει το ανακοινωθέν.«Δεν είναι ένδειξη τιμής για τον πρόεδρο Assad να φέρει μια διάκριση που του αποδόθηκε από ένα καθεστώς σκλαβωμένο στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες», αναφέρει ακόμη η προεδρία.
Στη συνέχεια τονίζεται ότι η Συρία σεβάστηκε πάντα τις διεθνείς της σχέσεις και το δίκιο των λαών  στην αυτοδιάθεσή τους και ως εκ τούτου απορρίπτει τις ξένες επιταγές του οποιοδήποτε, ειδικά όταν προέρχονται από καθεστώτα που είναι πολιτικά ανώριμα που δεν έχουν ούτε εμπειρία ούτε σοφία ούτε αυτοπεποίθηση, συστήματα που βασίζονται  στα προσωπικά συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων των λαών.
Τονίζει με έμφαση ότι η εποχή της αποικιοκρατίας, της σκλαβιάς-υποδούλωσης των λαών  παρήλθε και ο συριακός λαός που αντιστάθηκε και σταμάτησε την τρομοκρατία με το στρατό του μαχόμενος για 7 χρόνια δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και δεν θα φοβηθεί.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.