# #

22 Δεκ 2018

Πλούτισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση- Δείτε...




Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποκάλυψε τα κέρδη που αποκόμισε από την ελληνική κρίση απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Πρασίνων στη γερμανική βουλή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, η Γερμανία είχε κέρδη.. 2,9 δισεκατομμυρίων από το 2010 μέχρι σήμερα από τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) προκύπτει ότι, μεταξύ 2010 και 2017, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει κερδίσει συνολικά 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το Securities Market Programme (SMP), το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Αν και μέρος αυτών των χρημάτων έχει επιστραφεί στην Ελλάδα ή έχει δεσμευθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), εξακολουθεί να απομένει ένα ποσό γύρω στα 2,5 δις ευρώ. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ποσό προστίθενται ακόμη 400 εκατομμύρια ευρώ από τους τόκους παλαιότερου δανείου που είχε χορηγήσει η γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Οπότε, η γερμανική οικονομία έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση 2,9 δις.


Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, έχει αποκαλύψει ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει δεχτεί δάνεια συνολικού ύψους 270 δις ευρώ, τα οποία θα πρέπει να αποπληρώσει στους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, μέχρι το 2022.

Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων, ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ, εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα προϋπολογισμού δήλωσε πως καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για διευκολύνσεις προς την Ελλάδα στο ζήτημα του χρέους.

«Ενάντια στους δεξιούς μύθους που κυκλοφορούν, η Γερμανία έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη από την κρίση στην Ελλάδα. Η ίδια η Ελλάδα έχει κάνει σκληρές οικονομίες και έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. Τώρα θα πρέπει και το Γιούρογκρουπ να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν δώσει τον λόγο τους ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.