# #

3 Απρ 2018

Εφτασε ο καιρός να καταργηθεί το άβατον του Αγίου Όρους και να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του ιερέα και στις γυναίκες.

Ο Χριστός είχε και μαθήτριες...



Aίσθηση έχει προκαλέσει ο ισχυρισμός δυο καθηγητριών του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου πως ο Χριστός είχε γυναίκες μαθήτριες που ήταν όσες και οι άνδρες μαθητές.

Ο Χριστός δεν έκανε διακρίσεις στο φύλο των μαθητών του, γιατί δεν ήταν μισογύνης όπως οι παπάδες.

Σύμφωνα με τις δυο ακαδημαϊκούς, οι γυναίκες χρηματοδοτούσαν το...
κήρυγμα του Χριστού, γιατί, χωρίς χορηγούς, ούτε την αγάπη δεν μπορούσες να κηρύξεις εκείνα τα χρόνια στην Παλαιστίνη.

Και βέβαια, αφού οι γυναίκες έβαζαν τα χρήματά τους, δεν μπορούσε ο Χριστός να τις διώξει από το μάθημα, γιατί μπορεί να του έκοβαν τη χρηματοδότηση και να αναγκαζόταν να σταματήσει το κήρυγμα και να πάει να κάνει καμιά κανονική δουλειά.

Αρχικά, ο Χριστός είχε όλους τους μαθητές στην ίδια τάξη, αγόρια και κορίτσια, και το σχολείο ήταν μικτό, αλλά μετά τους χώρισε ανά φύλο, γιατί τα κορίτσια αποσπούσαν την προσοχή των αγοριών και κανείς δεν άκουγε τον Χριστό που τους δίδασκε πώς να κάνουν καλά τους άρρωστους χωρίς φάρμακα, πώς να περπατάνε πάνω στο νερό, και άλλα μαγικά κόλπα.

Βέβαια, στο διάλειμμα, η Σαλώμη -που ήταν θεογκόμενα- προκαλούσε τα αγόρια με τα καυτά μίνια που φορούσε, και οι άλλες μαθήτριες ζήλευαν, οπότε πιάνονταν μαλλί με μαλλί και γινόταν του μουvιού το πανηγύρι.

Η πιο καλή μαθήτρια του Χριστού ήταν η Σουζάνα που αργότερα έγινε και τραγούδι, οπότε τραγουδούσαμε όλοι μαζί «Su-sanna, Su-sanna, Su-sanna, I’m crazy loving you».
Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση ότι ο Χριστός είχε και γυναίκες μαθήτριες, γιατί κάποιος έπρεπε να πλένει, να σφουγγαρίζει και να μαγειρεύει.

Δεν γινόταν να σκάει ο Χριστός στις διάφορες πόλεις με τον χιτώνα μες στη λίγδα σαν αναρχοάπλυτος, ούτε ήταν δυνατόν να πολλαπλασιάζει συνέχεια τα ψωμιά και τα ψάρια, ενώ θα έπρεπε να τρώνε και κάνα λαδερό, οπότε οι γυναίκες ήταν απαραίτητες, γιατί ο Πέτρος και ο Θωμάς μάλλον δεν θα ήξεραν να μαγειρεύουν μπριάμ, ιμάμ μπαϊλντί και ντομάτες γεμιστές.

Επίσης, δεν ήταν δυνατόν να εμφανίζεται ο Χριστός με δώδεκα μαντράχαλους και να λέει σε άγνωστους ανθρώπους «αγαπάτε αλλήλους», γιατί θα τους έπαιρναν για αδερφές.

Οπότε, χρειάζονταν και οι μαθήτριες για να σπάει λίγο η αντρίλα και να μην θυμίζει η φάση ΚΨΜ.

Από την άλλη, όταν σου λέει ο Χριστός «αγαπάτε αλλήλους» και είναι δίπλα η Μαρία η Μαγδαληνή, μπορεί κάποιος από το ακροατήριο να ένιωθε την ανάγκη να δείξει την αγάπη του στην Μαγδαληνή, γιατί η αγάπη δεν πρέπει να μένει στα λόγια αλλά να γίνεται πράξη, οπότε μπορεί να την έβαζε κάτω και να την κουτούπωνε μες στη μέση του δρόμου, για να αποδείξει πως ακολουθεί τη διδασκαλία του Χριστού.

Σύμφωνα με τις δυο Βρετανίδες καθηγήτριες, ο Χριστός έστελνε έναν μαθητή και μια μαθήτρια μαζί, γιατί οι άνδρες δεν μπορούσαν να μπουν σε όλους τους χώρους, οπότε χρειαζόταν και μια γυναίκα για να μπουκάρει στο παρθεναγωγείο και να πει στα κορίτσια το μήνυμα του Χριστού.

Είναι βέβαιο πως ο Χριστός είχε και μαθήτριες γιατί είναι αδύνατον ένας άνδρας -ακόμα και αν είναι ο Χριστός- να πείσει άλλους δώδεκα άνδρες να τον ακολουθήσουν αν δεν παίζουν και τίποτα γυναίκες στην παρέα.

Τώρα που ξέρουμε πως ο Χριστός είχε και μαθήτριες, είναι καιρός να καταργηθεί το άβατον του Αγίου Όρους και να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του ιερέα και στις γυναίκες.

Η πιο καλή μαθήτρια
ήμουν εγώ στην τάξη,
και ο Χριστός, σαν δάσκαλος,
ήταν πολύ εντάξει.


 https://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.