# #

24 Δεκ 2017

Πλειστηριασμοί ακινήτων εν μέσω εορτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα! (πίνακες στοιχείων 27/12/2017)

Με 18 πλειστηριασμούς  ακινήτων (εκ των οποίων οι 10 αφορούν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες, οι 5 σε οικόπεδα και αγρούς και οι 5 σε επαγγελματικούς χώρους), σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας, συνεχίζεται παρά την εορταστική περίοδο και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. 

Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 3 πλειστηριασμοί (εκτός των ηλεκτρονικών) ακινήτων στην Αθήνα(εκτός των ηλεκτρονικών) στα..
ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής,  και 2 στην Θεσσαλονίκη.


Η καταιγίδα πλειστηριασμών δεν κάνει... διακοπές και σε περιφέρειες στην Ελλάδα, καθώς ακόμη διεξάγονται σε ειρηνοδικεία της υπόλοιπης Επικράτειας (Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Κορινθίας, Αχαΐας και Χανίων).

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

  • 1 πλειστηριασμός ακινήτου με συνολική εμπορική αξία μικρότερη των 50.000 € και με συνολική εμπορική αξία από 50.000 έως 100.000 €
  • 7 πλειστηριασμοί ακινήτων με συνολική εμπορική αξία από 100.000 έως 200.000 € και με συνολική εμπορική αξία από 200.000 έως 300.000 €
  • 3 πλειστηριασμοί ακινήτων με συνολική εμπορική αξία από 300.000 έως 500.000 €  και με συνολική εμπορική αξία άνω των 500.000 €

Συνολικά για ακίνητα εμπορικής αξίας έως 300.000 € επισπεύδονται οι 14 απ' τους 18 πλειστηριασμούς, σε ποσοστό 77,8% τουλάχιστον.

ΣΗΜ. 1: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑΤΩΝ (ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.

ΣΗΜ 2: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ www.tnomik.gr

ΣΗΜ 3: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ Ή ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επισπεύδοντες, οι 14 (77,8%) είναι τράπεζες/funds και οι 4 (22,2%) είναι ιδιώτες.

Στους πίνακες που ακολουθούν (δημιουργήθηκαν από μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός») αναγράφεται το ειρηνοδικείο, η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων, τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου, το ποσό οφειλής για το οποίο διεξάγεται ο κάθε πλειστηριασμός καθώς και η εμπορική αξία των ακινήτων, η οποία είναι και τιμή 1ης προσφοράς κατά την έναρξη του πλειστηριασμού.

(Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε «κλικ» στο βελάκι πάνω δεξιά του πίνακα pdf )



Αν κάποια κινήματα κατά των πλειστηριασμών ή και μεμονωμένοι πολίτες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ή εικόνα κάποιου συγκεκριμένου νομού με τα στοιχεία των πλειστηριασμών του, μπορούν να τα ζητήσουν στη διεύθυνση email της πρωτοβουλίας: dromosanoixtos@gmail.com

2 σχόλια:

  1. Οι πλειστηριασμοι που αφορούν το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δεν θα
    πραγματοποιηθούν μετά την απόφαση του συμβολαοογραφικου συλλόγου
    Θεσσαλονίκης για αποχή απο κάθε ειδους πλειστηριασμό μέχρι και τις
    28/01/2018 και αφού είχανε προηγηθεί μάχες με τα ΜΑΤ μέσα στις αίθουσες και έξω από αυτές με το κίνημα κατα των πλειστηριασμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δίκαιο.
    Τέτοιοι καναπεδάτοι πού είμαστε καί τέτοιοι πλειστηριασμοί μας αξίζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.