# #

6 Απρ 2017

Στην «Ελλάδα» της Γερμανίας δεν αυτοκτονούν


Εκείνο που πέτυχαν πάνω απ' όλα οι «κυβερνώντες» την Ελλάδα, είναι να της προσδίδουν τίτλους αναξιοπιστίας, αποτυχίας και απατεώνα, διεθνώς. 

Συνώνυμο της φτώχειας και όχι μόνο, όποιος θέλει να συγκρίνει μια άσχημη κατάσταση στον πλανήτη, την ονομάζει Ελλάδα. 

Τελευταίο παράδειγμα η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία για κάποιον λόγο έκανε μια έρευνα για το υπερχρεωμένο γερμανικό κρατίδιο της ..Βεστφαλίας- Ρηνανίας. Την χαρακτηρίζει Ελλάδα της Γερμανίας γιατί το χρέος της ξεπερνά το ελληνικό αλλά και πολλών άλλων χωρών που είναι βυθισμένες στην δύνη αυτής της κατάστασης. 

Γιατί λοιπόν στην «Ελλάδα» της Γερμανίας δεν αυτοκτονούν αλλά ούτε και υπάρχει πρόβλημα όπως στην πραγματική Ελλάδα;

Πολύ απλά θα πει κάποιος γιατί ανήκουν οι ίδιοι στους κατακτητές και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Όμως η κατάσταση της Βεστφαλίας-Ρηνανίας αντιπροσωπεύει την εικόνα ολόκληρης της Γερμανίας. Την εικόνα ενός γίγαντα οικονομικού με πήλινα πόδια. Μιας οικονομικής φούσκας η οποία με τα όπλα ή εξυπηρετώντας πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες αναλαμβάνει τον ρόλο του μπαμπούλα διεθνώς για τα δικά της συμφέροντα.

Η Γερμανία ως χώρα με μηδενικές πρώτες ύλες, με πρωτογενή παραγωγή εισαγωγής, χωρίς πρόσβαση σε δρόμους εμπορίου γενικά, είναι αυτή την στιγμή μια «οικονομική» δύναμη που έχει λόγο στη διεθνή σκηνή.  Λόγο που φτάνει μέχρι την διάλυση χωρών όπως η Ελλάδα.

Το χρέος της Βεστφαλίας- Ρηνανίας μπροστά στο γενικό χρέος ολόκληρης της Γερμανίας είναι κάτι ψιλά στα οποία κανένας δεν θα έδινε σημασία. Όμως με το πραγματικό χρέος της Γερμανίας δεν ασχολείται κανείς γιατί τα αφεντικά είναι πάντα στο απυρόβλητο.

Τους λόγους για τους οποίους η Bild έκανε αυτή την έρευνα τους ξέρουν μόνο αυτοί που την παρήγγειλαν. Πάντως τα στοιχεία είναι πιο επιβαρυντικά αφού πολλές παράμετροι δεν λήφθηκαν υπ' όψιν.


Η Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, που κυβερνάται από τους σοσιαλιστές από το 2010, καταρρίπτει τα ρεκόρ χρέους και παιδικής φτώχειας, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα 
Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας είναι «η Ελλάδα της Γερμανίας», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Bild" στην ιστοσελίδα της. 
Η κακή οικονομική κατάσταση που μαστίζει τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία είναι το κοινό της σημείο με τη χώρα μας. 

Υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα της Γερμανίας» και υπότιτλο: «Ρεκόρ χρέους, το υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας...», η γερμανική εφημερίδα συγκρίνει το πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο με την Ελλάδα. 

Το επίμαχο δημοσίευμα απεικονίζει τη «Μέρκελ του SPD», πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Χανελόρε Κραφτ, που άνοιξε χτες την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην πόλη Έσσεν του γερμανικού κρατιδίου. 

Σε ομιλία της, η πρωθυπουργός της Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλίας τόνισε: «Θέλουμε να κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη». 

Η Β. Ρηνανία Βεστφαλία είναι το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο με 17,8 εκατομμύρια κατοίκους. Οι εκλογές στο κρατίδιο αυτό θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Από το Μάιο του 2010, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνούν με τους Πράσινους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η Β. Ρηνανία- Βεστφαλία θεωρείται ο «βασιλιάς του χρέους» στη Γερμανία - επιβαρύνει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό με το ποσό των 180 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως η Ελλάδα την ΕΕ... Και για το 2017, το νέο χρέος της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας θα είναι 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Ξενοφώντας Ερμείδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.