10 Δεκ 2016

Οι Μαυροβούνιοι δεν θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ...βίντεο

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαυροβούνιο

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μάικλ Τέρνερ (Michael Turner) ζήτησε εξηγήσεις για τις εναντιώσεις που παρουσιάζονται κατά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το Μαυροβούνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού ειδησεογραφικού πόρταλ.

Συνθήματα και αφίσες που κυκλοφορούν στην Ποντγκόριτσα αναφέρονται σε άρνηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστική είναι η αναγραφή:

«Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσω το θάνατο των παιδιών μας», αναφερόμενη στον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, είναι πιθανόν ότι αυτή η εκστρατεία να κινήθηκε από το κοινωνικό κίνημα «Όχι στον πόλεμο, όχι στο ΝΑΤΟ»,αλλά ο Αμερικανός πολιτικός εκτίμησε ότι μάλλον πρόκειται «χέρι του Κρεμλίνου», τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο λαός του Μαυροβουνίου δεν αγαπά τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, που βομβάρδισε πριν από περίπου δύο δεκαετίες, και ποιος είναι ο λόγος που υποστηρίζει τη Ρωσία.

«Πιστεύω ότι αυτή η εκστρατεία γίνεται με παράνομη χρηματοδότηση για να υπονομεύσει την κοινή γνώμη του Μαυροβουνίου για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ» είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής, αγνοώντας τις πολλές χιλιάδες αντινατοϊκές διαδηλώσεις στη χώρα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.