# #

30 Σεπ 2016

«ΜΙΣΘΩΤΗ ΠΟΡΝΗ» Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;




ΩΣ «ΜΙΣΘΩΤΗ ΠΟΡΝΗ» Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Την ανάγκη του χωρισμού της εκκλησίας από το κράτος, για 8 ουσιώδεις λόγους τόνιζε σε άρθρο του ο  Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος Καντιώτης, στην «Χριστιανική Σπίθα» του 1952. 

Σε όρθρο του με τίτλο «ΧΩΡΙΣΜΟ, ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ», έγραφε μεταξύ άλλων: 

« Η εκκλησία, η οποία προς απολαβή εγκόσμιων αγαθών, έκρινε καλόν να συζευχθεί, να ενώσει την τύχη της μετά του θηρίου της Αποκάλυψης, συν τω χρόνω απώλεσε την ελευθερία της, και ηδονικά καθισμένη στη ράχη του θηρίου, κυβερνάται υπ΄ αυτού και περιφέρεται στις οδούς και στις ρύμες του κόσμου ως μισθωτή πόρνη θρησκευτική πόρνη, που εμπορεύεται τον Χριστόν, αναγκασμένη να κερνά τα πλήθη από το χρυσόν ποτήρι όχι τον καθαρό οίνο της Κ. Διαθήκης, αλλά οίνο νοθευμένο, διδάγματα ξένα και αλλότρια προς το γνήσιο πνεύμα του Χριστιανισμού».


Έχει δημιουργηθεί τέτοιο μπάχαλο με το μάθημα των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία, που πιο καλά θα ήταν να καταργηθεί τελείως. Και για τους ορθόδοξους μαθητές, και για ετεροδόξους, και για αλλόθρησκους!

Όσο για το Σύνταγμα που επικαλούνται οι μητροπο
λίτες μας, σύμφωνα με το οποίο –όπως αυτοί το ερμηνεύουν, η Πολιτεία υποχρεώνεται τάχα να κάνει αυτή την κατήχηση και μάλιστα με ειδικό υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία (ομολογιακό μάθημα, το αποκαλούν), ας αναλογιστεί η Εκκλησία ότι το δικό της το Σύνταγμα, δηλαδή οι ιεροί κανόνες της, απαγορεύουν τελείως την κατήχηση από λαϊκούς! Είτε αυτοί είναι θεολόγοι, είτε άντρες είτε γυναίκες εκπαιδευτικοί. Επιτρέπεται μόνο σε κληρικούς, όλων των βαθμών, από αυτόν του Αναγνώστη και πάνω!
Και το πιο κατάλληλο μέρος για το μάθημα αυτό –προαιρετικό βέβαια πάντα, είναι φυσικά ο ναός ο οποίος σήμερα έχει δυστυχώς μετατραπεί σε «γωνιακό μαγαζί» τελέσεων σιμωνιακών μυστηρίων (τυχερά παπάδων κλπ), όπως γάμοι και βαφτίσια όπου κατά κανόνα επικρατεί η γύμνια η αυθάδεια η αναίδεια η ξετσιπωσιά… Έχει μετατραπεί σε εμπόριο ψυχών, σε εμπόριο συγχωροχαρτιών, μέσω μνημοσύνων, τρισάγιων, κλπ, που έχουν δηλαδή να κάνουν με… πεθαμένους!
Τους ζωντανούς όμως -οι παπάδες μας, τους παραχωρούν στο Κράτος, δηλαδή τα παιδιά, τα κάνουν πάσα στο Κράτος για την κατήχηση τους! Στο Κράτος που το θεωρούν άθεο… 
Σε διορισμένους θεολόγους (άντρες και γυναίκες), σε άτομα αμφιβόλου πίστεως ενδεχομένως, με βοηθήματα ύποπτα επίσης, με αμφιλεγόμενα σχολικά εγχειρίδια, βιβλία του μαθήματος.
Το κράτος όμως, εφαρμόζει το δικό του το Σύνταγμα. Πληρώνει παπάδες, για να κάνουν όλα τους τα καθήκοντα! Και, αυτό της κατήχησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.