# #

11 Ιουλ 2016

Σάπισαν οι "ιερές" παντόφλες και έσκασαν για "προσκύνημα" τα "αγιασμένα" γυαλιά του Παϊσιου




Οσο και να δεχθείς ότι σε εποχές καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ο σκοταδισμός και οι μεσαιωνικές δοξασίες βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να ανθίσουν, κάποιες φορές η παπαδίστικη βλακεία (και όχι μόνο) σε ξεπερνάει.

Και στην τελική είναι και συζητήσιμο αν πρόκειται για βλακεία ή για συνειδητούς παπάδες απατεώνες που εκμεταλλευόμενοι τους  πιο καθυστερημένους «πελάτες» τους μετατρέπουν τα «μαγαζιά» τους σε μπακιροκοφτία.

Το γράφουμε αυτό γιατί πιθανόν να θυμάστε ότι πέρσι ένας παπάς στην Κύπρο που είχε, λέει, «οικογενειακό κειμήλιο» κάποιες πλαστικές παντόφλες «του γέροντα Παϊσιου», τις έβγαλε στο ..σεργιάνι.
Έφτιαξε το κατάλληλο σκηνικό, τις σέρβιρε για «προσκύνημα» στο θρησκόληπτο ποίμνιο του, και παντελώνιασε τα ανάλογα «αφιερώματα» που γίνονται από τους πιστούς σε τέτοιες περιπτώσεις. Ηταν η εποχή που ο σύντροφος mitsos 175 έκανε μια σπαρταριστή ανάρτηση, παίρνοντας συνέντευξη από «την αγία παντόφλα».

Τώρα προφανώς οι παντόφλες θα σάπισαν και αντικαταστάθηκαν με κάποια «ιερά γυαλιά» Όπως λέει ανακοίνωση που έβγαλε ο δεσπότης Αργολίδας αύριο γίνεται «ιερή πανήγυρις στην μνήμη του αγίου Παϊσιου»  στον «ιερό ναό Ευαγγελίστριας Χουνταλέικων» στην οποία και θα βρίσκονται«για προσκύνημα τα γυαλιά του αγίου Παϊσίου».
Τελικά ο Παϊσιος φορούσε τα γυαλιά αλλά ανοιχτομάτης είναι ο δεσπότης. Σίγουρα θα πάει καλά η μπίζνα του αφού τα θρησκόληπτα θύματα δεν στερεύουν με τίποτα.

Και με την ευκαιρία από περασμένη ανάρτησή μας να θυμηθούμε λίγο κάποια απ’ τα «σοφά» κηρύγματα του «αγίου» Παϊσίου: 

«Εάν δει [ο Θεός] ότι κάποιος θα γίνει καλύτερος, τον αφήνει να ζήσει. Εάν δει όμως ότι θα γίνει χειρότερος, τον παίρνει για να τον σώσει. Μερικούς πάλι, που έχουν αμαρτωλή ζωή αλλά έχουν τη διάθεση να κάνουν το καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. [...] Αλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια. Φυσικά, οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις, πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρονται. Γιατί πού ξέρουν τι θα γινόταν, αν μεγάλωνε;»


 Του Γ. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.