# #

1 Ιουν 2016

Ομογενείς αποκαλύπτουν τις μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές που ευνοούν την Ελλάδα


Ομογενείς αποκαλύπτουν τις μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές που ευνοούν την Ελλάδα
Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ συνεχίζει την παγκόσμια εκστρατεία της για τη συλλογή υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δημήτρης Χατζής : «Κατακτούμε σταθερά έδαφος, καθώς ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί και προσωπικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.
»Η εκστρατεία μας διεξάγεται σε δύο επίπεδα, αφενός επιχειρούμε να καταστήσουμε το εγχείρημά μας γνωστό σε όσο το δυνατό ευρύτερο κοινό ανά τον κόσμο.
»Αφετέρου επιχειρούμε να συγκεντρώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση και συναίνεση Αμερικανών, γεγονός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος.
»Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επανόρθωση του λάθους του ..
2004 εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Αμερικής και θα συμβάλει στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TRIBUNE, την προσπάθεια προσέγγισης των Αμερικανών πολιτικών έχουν πλέον αναλάβει προσωπικότητες με πολύχρονη εμπειρία και γνώση στο λόμπι στην Ουάσιγκτον.
Η ηγεσία της Παμμακεδονικής κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τις κινήσεις υψηλού επιπέδου αλλά εκφράζει την ικανοποίησή της για την πορεία των πραγμάτων.
Μετά την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της ΑΧΕΠΑ ακολούθησαν ανακοινώσεις στήριξης από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και πλήθους Ομογενειακών οργανώσεων ανά την Αμερική.
Όπως αναφέρει ο κ. Χατζής στο TRIBUNE, «…μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι να απευθυνθούμε στο κατάλληλο δημογραφικά κοινό χωρίς τη βοήθεια των mainstream ΜΜΕ.
»Στηριζόμαστε περισσότερο στο διαδίκτυο, όμως το μεγάλο μέρος των Ελλήνων ομογενών όσο και των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία των online εκκλήσεων.
»Για το λόγο αυτό, ξεκινάμε τη διοργάνωση συναντήσεων ηγετικών στελεχών της ομογένειας οι οποίες αποβλέπουν στην επέκταση της ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και στην ταυτόχρονη συλλογή υπογραφών κατά τόπους»
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στις 14 Μαΐου 2014.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις σε πολυπληθείς από Ελληνισμό πόλεις της Αμερικής.
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η συντονίστρια της εκστρατείας, δημοσιογράφος και καθηγήτρια Νάνσυ Μπίσκα, μάς ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Οι Κασσάνδρες που προβλέπουν (και ορισμένοι προσβλέπουν σε) αποτυχία στο εγχείρημά μας ενδεχομένως να βρεθούν προ εκπλήξεως προς το τέλος του 2016.
»Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε μια μεγάλη και πολύπλοκη γεωστρατηγική ανακατάταξη εξελίσσεται στη Νοτιανατολική Ευρώπη, τη Βαλκανική περιοχή και την Ανατολική Μεσόγειο ως προάγγελος μεγαλύτερων μελλοντικών παγκόσμιων προς ανατολάς ανακατατάξεων οι οποίες αφορούν άμεσα τα ζωτικά συμφέροντα των Η.Π.Α. (όπως τη συμφωνία της Μάλτας, τη συνθήκη Μοντρέ και Λοζάνης, θρησκευτικές διενέξεις, αλλαγές συνόρων κλπ).
»Οι μέθοδοι προώθησης των όποιων στρατηγικών των ΗΠΑ στις περιοχές αυτές δεν μπορούν να είναι στατικές αλλά μεταβαλλόμενες με βάση τις νέες ανθρωπογεωγραφίες και τα νέα ρεαλιστικά δεδομένα της περιοχής.
»Στην περιοχή αυτή πρέπει να επιδιωχθεί μια μόνιμη σταθερότητα σε γεωστρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό αλλά και ανθρωπογενές επίπεδο, εφόσον οι ανθρωπογενείς σχέσεις εξασφαλίζουν μακροβιότητα στους όποιους σχεδιασμούς.
»Η Ελλάδα διαδραματίζει, όπως διαδραμάτιζε πάντοτε, σημαντικότατο ρόλο λόγω της αναντικατάστατης γεωγραφικής της θέσης, αλλά κυρίως λόγω των τεράστιων ενεργειακών της αποθεμάτων και γενικότερα του πλούτου του υπεδάφους της.
»Τα πλεονεκτήματα αυτά αποτελούν βασικό άξονα των όποιων σχεδιασμών όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά όλων των άλλων εμπλεκομένων δυνάμεων οι οποίες συμμετέχουν σε έναν ιδιότυπα εξελισσόμενο «3ο Παγκόσμιο Πόλεμο». Στο είδος αυτό «των πολέμων», μη ξεχνάμε, βασικό παράγοντα παίζει ο συναισθηματικός προσανατολισμός της κοινωνίας των πολιτών.
»Τη στιγμή αυτή η Ελλάδα είναι ο χώρος ο οποίος εξασφαλίζει την μελλοντική ενεργειακή άρα και οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας και ολόκληρης της Βαλκανικής περιοχής.
»Συγχρόνως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ εφόσον η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία προσφέρει μια σημαντική προώθηση των Αμερικανικών στρατηγικών επιδιώξεων στην περιοχή.
»Την τόσο κρίσιμη περίοδο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανθρωπογενής συγκρότηση της Ελλάδας δεν είναι πολύ θετική προς τις ΗΠΑ, λόγω περίεργων σε πολιτικό επίπεδο, παρελθοντικών αλλά και σύγχρονών Αμερικανικών αποφάσεων.
»Οι αποφάσεις αυτές, αν δεν υπήρξαν εσφαλμένες, αποτελούσαν γεγονότα τα οποία εξυπηρετούσαν άλλες εποχές οι οποίες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
»Γεγονός όμως παραμένει ότι οι Αμερικανικές αποφάσεις έχουν απογοητεύσει τον Ελληνικό Λαό αλλά και τον απανταχού Ελληνισμό, με τρόπο που οι πολίτες γίνονται εύκολοι αποδέκτες του όποιου πολιτικού προσηλυτισμού.
»Ένας κύκλος τέτοιων Αμερικανικών αποφάσεων αφορά το Κράτος των Σκοπίων (FΥROM). Η Γεωγραφική αυτή περιοχή δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικά πολιτικό μόρφωμα με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων μιας περασμένης περιόδου.
»Το μόρφωμα αυτό γεννήθηκε από τον Τίτο προκειμένου να εξυπηρετήσει τις συμφωνίες της Γιάλτας και πιο πρόσφατα στηρίζεται από τη Δύση προκειμένου να εξυπηρετεί τις συμφωνίες της Μάλτας.
»Ήδη όμως, όπως γνωρίζετε, η ίδρυση εντός της FYROM της Δημοκρατίας της Ιλλυρίας, και η σε εθνολογική συγκρότηση των βουλγαρικών περιοχών της, περιορίζει σε μια ελάχιστη έκταση την Σκοπιανή περιοχή Γκρούεβσκι η οποία επιβιώνει μόνο μέσω της στήριξης της Γερμανίας και των ΗΠΑ».
«Συνεπώς», καταλήγει η συντονίστρια της εκστρατείας συλλογής υπογραφών, δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα, «αναμένουμε και προσβλέπουμε στο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και σταθερότητας στην περιοχή σε γεωστρατηγικό, ενεργειακό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο με κάθε πρόσφορο μέσο.
»Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να καταστήσουν μοναδικό συνομιλητή της τις ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου από κοινού για όλα τα εκκρεμούντα διακρατικά θέματα (όπως Σκοπιανό, Ενέργεια, Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου, το είδος νομίσματος μέσω του οποίου θα γίνεται η εμπορία του Ελληνικού φυσικού αερίου και πετρελαίου κ.α).
»Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν να συνομιλούν για τα βασικά Εθνικά Θέματα της Ελλάδας μέσω τρίτων κρατών, όπως είναι η ΕΕ και η Γερμανία.
»Οι διαμεσολαβητές πάντα ενεργούν υπέρ των ιδίων συμφερόντων και όχι υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
»Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η διαρραγή των θετικών αισθημάτων του Ελληνικού Λαού προς τις ΗΠΑ.
»Επίσης, θα πρέπει να εκδηλώσουν δημόσια και επίσημα, σε πολιτικό επίπεδο, τις προτάσεις τους για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, η οποία είναι απλά η εκδήλωση ενός παγκόσμιου προβλήματος και όχι πάλι μέσω τρίτων (ΔΝΤ).
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει οι ΗΠΑ να αναιρέσουν άμεσα την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» και να συμβάλουν όπως προείπα με κάθε πρόσφορο μέσο στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της FYROM στην περιοχή των Βαλκανίων».
Υπενθυμίζεται ότι η έκκληση έχει δημοσιευθεί στο gopetition.

Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: Υπογραφές για τη Μακεδονία

Επίσης, μπορείτε να υπογράψετε στην ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ panmacedonian.info στην κατηγορία Support Our Petition. Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν σχετική δυσκολία μπορούν να επικοινωνούν στο email macedoniapetition@gmail.com

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.