# #

11 Οκτ 2015

Θυμάστε τι έλεγε ο Τσίπρας τον Φεβρουάριο...???


Ψυχική και πολιτική ανάταση στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είχαν προκαλέσει οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα που είχε διαβάσει στις 8 Φλεβάρη 2015 στη Βουλή ο πρωθυπουργός. 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα συναισθήματα, την περηφάνια και το αίσθημα αλλαγής που είχαν προξενήσει!  
Καταπέλτης ήταν τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Εντελώς συγκεκριμένος στις υποσχέσεις που έδινε προς τον ελληνικό λαό. «Η αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις. (...) Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνησή μας (...) θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως η κυβέρνηση που τήρησε τον λόγο της», είχε πει ο πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς για τον λαό μας, κάτω από την αφόρητη πίεση των Γερμανών και των άλλων δανειστών, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου κατά τον τρόπο αυτό.  

Τσίπρας τον Φεβρουάριο.... είχε τονίσει τον Φεβρουάριο ο Αλέξης Τσίπρας. Νομίζουμε ότι τα πίστευε όταν τα έλεγε. «Έσπασε» όμως κάτω από τους εκβιασμούς του Βερολίνου και έκανε τα εντελώς αντίθετα. Μέχρι και «Μνημόνιο Τσίπρα» υπέγραψε έπειτα από πέντε μήνες, στις 12 Ιουλίου!  

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ  
Αντιθέτως, αβάστακτη βαριεστιμάρα προκάλεσαν οι νέες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα που πέρασε. Αερολογίες, γενικολογίες, αοριστίες. Τίποτα το συγκεκριμένο που να βελτιώνει την οικονομική κατάσταση του λαού μας δεν υποσχέθηκε. Αυτή τη φορά δεν έδωσε καμιά απολύτως υπόσχεση.  
«Θεσπίζουμε το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ», είχε πει τον Φεβρουάριο. Τώρα;
Ούτε κουβέντα! 
«Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ... Το 2015 δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση», είχε πει. Τώρα,ούτε λέξη και για τον ΕΝΦΙΑ.  
«Το ίδιο πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ», είχε πει. «Αυτή η αύξηση όμως θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016», είχε προσθέσει τον Φεβρουάριο, κάνοντας την πρώτη σημαντική υποχώρηση από τις προεκλογικές του υποσχέσεις. 
Τη Δευτέρα όμως εξαφάνισε και το 2016! «Παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός μας για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού», είπε, εξαφανίζοντας με μια τόσο σύντομη φράση τόσο τα 751 ευρώ όσο και το 2016, αποφεύγοντας επιμελώς να προσδιορίσει πότε θα δοθεί η οποιαδήποτε αύξηση, έστω και... 10 ευρώ, στον κατώτατο μηνιαίο μισθό.  
ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Τα κυριότερα θύματα όμως της πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ο πρωθυπουργός πέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο είναι οι συνταξιούχοι. 
«Καμία αύξηση ορίων ηλικίας! Καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!» είχε πει στις προγραμματικές του Φλεβάρη. Τι είπε τη Δευτέρα; Στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό ζήτημα «έχουμε σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας»! Τι άλλο είπε; «Καταργούμε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις». Είπε ακόμη ότι «στα χρόνια των δύο πρώτων Μνημονίων περικόπηκαν 14 δις ευρώ συντάξεων σε ετήσια βάση»  
Δεν είπε, φυσικά, αν προτίθεται να δώσει πίσω στους συνταξιούχους μέρος τουλάχιστον αυτών των χρημάτων, των 14 δις ευρώ. Άρχισε ήδη όμως να βάζει κι αυτός χέρι στις συντάξεις, κόβοντας 2% στις κύριες  και 6% στις επικουρικές για την υγεία των γερόντων, οπότε μάλλον πρέπει να συμπεράνουμε ότι λεφτά από τον Τσίπρα δεν θα δουν οι συνταξιούχοι.  
Θυμάστε και κάτι άλλο που είχε πει ο πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο; 
«Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση 13ης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως», είχε διακηρύξει. Αυτό μόνο ως ανέκδοτο εκλαμβάνεται πλέον από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα πάρει την υπεσχημένη 13η σύνταξη, την οποία, άλλωστε, ούτε καν ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που σχημάτισε.    
ΠΕΡΙ ΧΡΕΟΥΣ  
Προεκλογικά, με το καθαρά αστικό «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που είχε παρουσιάσει ο νυν πρωθυπουργός και τότε ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε «τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο». Ζητούσε δηλαδή «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους, αφού απαιτούσε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του.  
Τι ζητάει ο πρωθυπουργός τώρα, όπως το ανέφερε στις προγραμματικές δηλώσεις της δεύτερης κυβέρνησής του; «Θα προτείνουμε συγκεκριμένα την επιμήκυνση των πληρωμών, τη μείωση των επιτοκίων και τη μετατροπή τους σε σταθερά επιτόκια», δήλωσε επί λέξει. Ούτε μιλιά για «κούρεμα» του χρέους, μόνο παράταση της διάρκειάς του και σταθερά, χαμηλά επιτόκια - κι ας κρατήσει η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας καμιά... διακοσαριά ή τρακοσαριά χρόνια!  

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
*Πηγή: ''Περιοδικό Επίκαιρα''

3 σχόλια:

  1. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

    Μετά τα τελευταία γεγονότα του πολέμου της Συρίας, και μετά από συνεχείς προειδοποιήσεις αδερφοσύνης και αγάπης του ελληνικού λαού, δυστυχώς οι Έλληνες αδρανούν και ακολουθούν τους αντίχριστους που κυβερνούν τον τόπο και οδηγούν τον λαό στον αφανισμό, πνευματικό και υλικό.

    Κι ενώ είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Ιστορίας, παρακολουθούν την Ιστορία ως θεατές σε πολεμικό έργο κινηματογράφου με ήρωες κάποιους άλλους. Έφτασε η ύστατη στιγμή λοιπόν, όπου περνάμε στην φάση του πολέμου. Τόσα χρόνια ο πόλεμος ήταν οικονομικός, πολιτισμικός, πνευματικός, και τώρα απ’ ότι όλα δείχνουν έρχεται και η οδός των όπλων.

    Δεν είναι ανάγκη να περάσουμε την οδό των όπλων για να αδερφοθούμε. Δυστυχώς όμως, τονίζω και πάλι, ο φθόνος και η διχόνοια που επικρατεί στον ελληνικό λαό δείχνει την αμετανοησία του και την ανικανότητά του να ορίσει ένα λαμπρό μέλλον μακριά από όλα τα αντίχριστα συστήματα και ιδεολογίες, που φέρουν οι ανάξιοι και προδότες των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας ιεράρχες και πολιτικοί. Αυτοί που το μόνο που κάνουν είναι να κρατούν τον λαό κοιμισμένο και διαιρεμένο, μακριά από την Αλήθεια και τον δρόμο της σωτηρίας του, πνευματικής και υλικής.

    Τεράστια ευθύνη φέρουν για την σημερινή κατάντια των Ελλήνων οι ιεράρχες του, ως προδότες της ουράνιας βασιλείας επί της Γης. Πρόδωσαν τον ελληνικό χριστό λαό και διδάσκουν στον ελληνικό λαό για θεό τους τον Καίσαρα. Θεοποίησαν μιαν άλλη αγία τριάδα: το χρήμα, την δόξα και την σαρκολατρεία. Μας πούλησαν ως πρόβατα στο κράτος του αντιχρίστου και ως νέοι ιούδες έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι στον τουρκο-εβραίο Καίσαρά τους.

    Την 1η Δεκεμβρίου του 2014 δόθηκε στον ελληνικό λαό η Ερμηνεία των Προφητειών που θα δείτε παρακάτω. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, και πιο συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου 2015, δόθηκε στον ουρανό του διαδικτύου όλου του κόσμου η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ( εδώ το εν λόγω video: https://www.youtube.com/watch?v=ZJAJwb1lRmw ) προς τον ελληνικό λαό.

    Από εδώ και στο εξής διάστημα ας μεταδοθεί το μήνυμα της αδερφοσύνης μας και της μετανοίας μας. Ο χρόνος της προδοσίας τελείωσε.

    ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/10/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ελεεινώτερος απατεών όλων των πολιτικών ανδρεικέλων. Από το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ και την σκληροπυρηνική ΝΔ, δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από αυτά που έκαναν, από την ευρω-αριστερή παράταξη περιμέναμε άλλο ήθος και άλλο ύφος. Δυστυχώς απεδείχθη προδοτική, αμετροεπής και ανίκανη να διαχειρισθεί το οτιδήποτε. Είναι η απόλυτη καταστροφή, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας του δώσουμε την ευκαιρία να κυβερνήσει
      Είναι ενωρίς για τέτοια σχόλια.
      Ο Τσίπρας θα δείξει τις ικανότητές του, είναι μεγάλος ηγέτης

      Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.