# #

22 Οκτ 2014

O Γ.Φαρμάκης ενημερώνει τους συνδημότες....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ

Κατά  την  συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου στις  20/10/2014  αναδείχθηκαν  κάποια   θέματα και  στα  πλαίσια της ενημέρωσης των συνδημοτών μας θεωρούμε χρήσιμο  να τα σχολιάσουμε.

1.       Σύμφωνα με τον Δήμαρχο αλλά και τον αντιδήμαρχο κο Λάππα προχωρεί   με γρήγορους ρυθμούς η μεταγραφή της δημοτικής έκτασης των 13.500 στρεμμάτων στο Λιτόχωρο. Μάλιστα όπως  μας ενημέρωσε ο  κος δήμαρχος μετά  την  λήξη της νέας προθεσμίας που δόθηκε  σε όσους είναι  ιδιοκτήτες μέσα σε αυτή την έκταση  για  να  δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους,  η υπόθεση θα μπει στην τελική ευθεία. Η νέα προθεσμία αφορά μόνο  όσους δεν το είχαν κάνει ή δεν είχαν  προλάβει  την προηγούμενη φορά.   Η  διαβεβαίωση του κου Λάππα ότι τελικά θα είναι εφικτή  η  μερική μεταγραφή της έκτασης και θα εξαιρεθούν οι ιδιοκτησίες των ιδιωτών που έχουν τίτλους κτήσης είναι μια ...
θετική εξέλιξη γιατί ήταν κάτι  που αποτελούσε τροχοπέδη  έως  τώρα στην υπόθεση. Βέβαια πρέπει να ρυθμιστούν και θέματα όπως οι καταπατήσεις  παλιές και νέες  και ποια θα είναι η κόκκινη χρονικά γραμμή που κάποιος που έχει καταπατήσει δημοτική έκταση θα δικαιούται να την  εξαγοράσει και σε ποια τιμή.

2.        Σε καλό δρόμο σύμφωνα με το δήμαρχο είναι και η υπόθεση του δανείου   για το έργο των  ιδιωτικών συνδέσεων  στην ενότητα του Δίου.  Εκφράσαμε την αντίθεσή μας διότι θεωρούμε πως ιδίως αυτή την εποχή τα δάνεια είναι ανασταλτικός παράγοντας στην οικονομική εξυγίανση και την προοπτική του Δήμου. Θα  πρέπει επιτέλους  να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου και να πούμε  την αλήθεια.  Πιστεύουμε πως η ρύθμιση για την πληρωμή των 264 ευρώ ανά  νοικοκυριό  στην ενότητα του Δίου,  με τρεις ετήσιες  δόσεις ήτοι   64 ευρώ τον τρέχοντα  χρόνο και  από  100 ευρώ  για τα άλλα 2 χρόνια,   θα πρέπει να τρέξει  προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο αφού δυστυχώς  αποδείχθηκε  ότι  η  παραπάνω δαπάνη  δεν ήταν επιλέξιμη και συνεπώς χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ.  Η  λήψη δανείων και τελικώς η μετακύλισή τους στο σύνολο των δημοτών σαφώς και είναι άδικη σε κάποιες  περιπτώσεις.  Ας  μην ξεχνάμε π.χ  πως μόνο   οι κάτοικοι του  Λιτοχώρου πλήρωναν για αρκετά  χρόνια και μέχρι  πέρυσι  ακόμη για τον βιολογικό της νότιας  Πιερίας προκειμένου να λειτουργήσει επιτέλους  έστω και με λύματα μόνο του Λιτοχώρου για την ώρα. ( Όπως και έγινε από τον Οκτώβριο  του 2012). Βέβαια δεν φταίει πάντα ο κόσμος   αλλά  κυρίως όσοι κατά καιρούς τον έχουν εθίσει σε λογικές  χαρίσματος και διαγραφής χρεών.   Περιμένουμε  βέβαια με νεότερη ενημέρωση να μάθουμε το τελικό ύψος του δανείου και τους  όρους  λήψης. ( επιτόκιο,  χρόνος αποπληρωμής, τοκοχρεολύσια  κ.ο.κ)

3.       Διαφωνήσαμε ακόμη και στο θέμα της κάλυψης από τον δήμο των  μηνιαίων τελών κινητής τηλεφωνίας  αντιδημάρχων  και  προέδρου  και  κυρίως  στο  θέμα των επιπλέον  μισθών σε ΔΕΑΔΟ και  ΔΗΚΕΔΟ  διότι  πιστεύουμε ότι στέλνουμε λάθος μήνυμα  στην  κοινωνία,   λέγοντας στην ουσία πως μια υποψηφιότητα και κυρίως  μια εκλογή στο δημοτικό συμβούλιο  σου  εξασφαλίζει  και μια θέση εργασίας.  Η ενασχόληση με τα κοινά  πρέπει να διέπεται από πολλά.   Ένα από αυτά είναι και η ανιδιοτέλεια.  Μπορεί τα οικονομικά του  δήμου να βελτιώθηκαν  θεαματικά    τα τελευταία χρόνια αυτό όμως  δεν μπορεί να  αποτελεί άλλοθι. 

4.       Ακόμη αποκαλύφθηκε έστω και αργά η αλήθεια για το θέμα της ανακατασκευής  των γηπέδων ποδοσφαίρου του Λιτοχώρου και της  Βροντούς  εν  όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19 που θα γίνει του χρόνου τον Ιούνιο στην χώρα μας.  Ο κος Λάππας   παραδέχθηκε ότι θα χρειαστούν  350.000 ευρώ για να μπορέσουν τα γήπεδα να φιλοξενήσουν αγώνες και τελικά  θα χρησιμοποιηθούν απλά ως  προπονητήρια.  Από ότι φάνηκε η νέα διοίκηση του δήμου απάντησε  ήδη αρνητικά αφού τα οικονομικά του Δήμου  δεν το επιτρέπουν.  Βέβαια αναπάντητο θα παραμείνει  το ερώτημα  αν  η επίθεση τότε του προέδρου της ΕΠΣ Πιερίας  κατά του δήμου και του τότε Δημάρχου κου Παπαθανασίου ακουμπούσε  μόνο σε αυτό καθ’  αυτό το γεγονός ή υπέκρυπτε και άλλες παραμέτρους. (  Όλοι θυμόμαστε  την  παρέμβαση του κου Δημόπουλου υπέρ του προέδρου της ένωσης ).

5.       Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε  την προσπάθεια  της αντιδημαρχίας καθαριότητας και του αρμόδιου αντιδημάρχου κου Γουλάρα  που με την από κοινού δράση εργατών και μηχανημάτων του  Δήμου και της ΔΕΑΔΟ  αλλά και με την βοήθεια εθελοντών  της Λεπτοκαρυάς  είχαν άμεσα αποτελέσματα  στον  εξωραϊσμό  του κέντρου της Λεπτοκαρυάς .

6.       Όσον αφορά την  στάση του  προέδρου του  Δ.Σ  όταν  συνδημότισσα  εξύβρισε  με το χειρότερο  τρόπο    την  ώρα  της  συνεδρίασης  δημοτική σύμβουλο  της  παράταξης μας,   θεωρούμε ότι η μεροληπτική του στάση  δεν  τιμά  πρώτα  από όλα το  ίδιο  το δημοτικό συμβούλιο.  Κώφευσε  όχι  μόνο  στις  δικές  μας  διαμαρτυρίες  αλλά   και  στην  παραίνεση  του δημάρχου  για την αποβολή  της  από  την  αίθουσα.

7.         Τέλος  όσον  αφορά  τις  αιχμές  της παράταξης   ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΡΩΤΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ θεωρούμε ότι  πως  ότι  είχαμε  να  πούμε  το είπαμε.  Δεν  θα  απολογηθούμε  σε κανέναν  για  τα  πιστεύω μας.  Ευτυχώς σε αυτή την όμορφη αλλά και μικρή  γωνιά της Ελλάδας  όλοι  είμαστε  λίγο -  πολύ  γνωστοί.  Και η αλήθεια – όπως έλεγε και ο επικεφαλής της – στο τέλος πάντα κερδίζει.   Ίσως μόνο σε κάποιες περιπτώσεις  να αργεί…

Γιώργος Φαρμάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.