# #

5 Οκτ 2014

Η πόλη του μαλάκα...!!!



Ερωτική, ατμοσφαιρική, ρομαντική, νύφη του Θερμαϊκού, στολίδι του Βορρά, γραφική, πανέμορφη. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η πόλη μας. Εδώ ενοικεί ένας ιδιότυπος τοπικισμός που αντίστοιχο μόνο στην Κρήτη μπορείς να συναντήσεις. Έτσι είμαστε εμείς οι Σαλονικιοί. Την αγαπάμε την πόλη μας. Και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.

Το αγαπημένο μας χόμπι είναι να κοροϊδεύουμε Αθηναίους. 
Δεν χορταίνουμε να δίνουμε μάχες για το σουβλάκι, το τυρί, την μπουγάτσα. Για κάποιο λόγο μας φταίνε οι Αθηναίοι. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιος είναι αυτός, αλλά μάλλον κάτι μας κάνουν και δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας. Μας κλέβουν και τα...
 πρωταθλήματα.

Εμείς βγάζουμε τους τραγουδιστές, όπως τον Καρρά, τον Τερζή, τον Μελά, την Πάολα και άλλους πολλούς, μας τους «κλέβει» η άτιμη η Πρωτεύουσα. Εμείς βγάζουμε τους ποδοσφαιριστές, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Αβραάμ, τον Σαλπιγγίδη, τον Δέλλα, μας τους παίρνει κι αυτούς. Εμείς βγάζουμε τους ηθοποιούς, τον Σταρόβα, τον Αθερίδη, την Ματσούκα, άλλα το ανάλγητο κράτος των Αθηνών τους επιτρέπει να παίξουν σε θέατρα και τηλεοράσεις της Αθήνας.

Εμείς είμαστε καλύτεροι από τους άλλους. Όχι μόνο από τους Αθηναίους. Από όλους τους άλλους γενικά. Γιατί; Δεν τρέχουμε, πίνουμε το καφεδάκι μας χαλαρά, πηγαίνουμε με τους δικούς μας ρυθμούς και…μην ξεχάσω, κάθε τραγουδιστής ή ηθοποιός που ανεβαίνει Θεσσαλονίκη λέει ότι είμαστε το καλύτερο κοινό. Ουάου!!!! Επίσης, ξέρουμε να τρώμε, έχουμε τις πιο ωραίες γυναίκες και για μας κάθε βράδυ είναι Σαββατόβραδο.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι αγαπάμε και σεβόμαστε την πόλη μας. Την διατηρούμε καθαρή και όμορφη μα πάνω από όλα εκλέγουμε ανθρώπους σοβαρούς, με ήθος και όραμα για την πόλη και τον λαό της. Βέβαια, ακόμα και κάποιος που δεν τους εκλέγουμε αλλά μας κατσικώθηκαν εκκλησιαστικώ δικαίω, τους αγαπάμε και τους αναγνωρίζουμε.

Είμαστε δραστήριοι. 
Εκτός αν τύχει να παίζει ο ΠΑΟΚ. Τότε όλα αναβάλλονται. Ακόμα και σεισμός να γίνει, θα τρέξουμε να προστατευτούμε μόλις τελειώσει το παιχνίδι και ακούσουμε και τις δηλώσεις του προπονητή, των παικτών και του φροντιστή της ομάδας μας.

Είμαστε πολιτικοποιημένοι. 
Σε κάθε κουβέντα μας πετάμε ένα «άντε μωρέ όλοι μαλάκες είναι» και με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στην ανάπτυξη της πολιτικής σκέψης στον τόπο μας.

Είμαστε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι. 
Ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε το αμάξι για αποστάσεις 100 μέτρων ποτέ δεν πετάμε σκουπίδια από το παράθυρο. Μόνο αποτσίγαρα.

Είμαστε φιλότεχνοι. 
Ρωτήστε να μάθετε για τις χρυσές εποχές των μπουζουκτσήδικων της Θεσσαλονίκης. Ρωτήστε ακόμα και σήμερα τι χαμός γίνεται όταν ανεβαίνει ο Ρουβάς ή ο Κιάμος.

Είμαστε ενημερωμένοι. 
Κάθε Σαλονικιός και μια θεωρία συνωμοσίας.

Είμαστε ανεκτικοί. 
Μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν. Ας ασχολούνται με εμάς και ας μας παρουσιάζουν ως γραφικές καρικατούρες. Το απολαμβάνουμε.

Είμαστε περήφανοι. 
Ποια άλλη χώρα έχει συμπρωτεύουσα;

Είμαστε καλόκαρδοι. 
Εκτός αν είσαι Αθηναίος, Χαλκιδικιώτης, Σερραίος, Θρακιώτης, Λαρισαίος, Ηπειρώτης, Πελοποννήσιος, ξένος, ροκάς, μαλλιάς, τουρίστας, μετανάστης, δημόσιος υπάλληλος, φοιτητής.


Τι με έπιασε και τα βάζω με τους συμπολίτες μου; 
Όποιος έχει την τύχη να ζει στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια αντικρίζει μια πόλη με τεράστια ποσοστά ανεργίας, μια πόλη φτωχή, μια πόλη μίζερη, παρατημένη πρώτα από τους ίδιους της τους ανθρώπους. 

Μια πόλη που καμουφλάρει τη μιζέρια της στα φανταχτερά φώτα της νυχτερινής της ζωής. Μια πόλη που συντηρητικοποιείται βαθιά και σταθερά. Μια πόλη που της αρέσει να ζει με τις αναμνήσεις παλαιότερων εποχών. 

Τι ωραία που ήταν η ΔΕΘ παλιά
Γιατί ήταν ωραία ρε μαλάκα; 
Επειδή έτρωγες λουκάνικο και μαύρη μπύρα; 
Τι ωραίο  που ήταν παλιά το φεστιβάλ τραγουδιού
Τέλειο. Να έρχεται ο Τόλης και να τραγουδάει Ξανθιά αγαπημένη παναγιά και να τον αποθεώνουν οι χουντικοί.

Η Θεσσαλονίκη της κρίσης είναι μια πόλη που κοιμάται. 
Γι’ αυτό φίλοι Αθηναίοι κάντε ησυχία μην μας ξυπνήσετε. Την ώρα που η Αθήνα έχει παραλύσει από απεργίες, καταλήψεις και εργατικούς και λαϊκούς αγώνες όλων των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων εμείς ξέρετε τι κάνουμε; Κοιμόμαστε. Πηγαίνουμε κανονικά στις δουλειές μας, όσοι τυχεροί έχουν, πίνουμε χαλαρά το καφεδάκι μας, ακούμε αθλητικά ραδιόφωνα όλη μέρα. Ποια κρίση; Έχετε κρίση εκεί στην Αθήνα; Φουκαράδες Αθηναίοι.

Η Θεσσαλονίκη δεν έπαψε να είναι όμορφη, ερωτική, ρομαντική. 

Έχει καταντήσει όμως να είναι η πόλη του μαλάκα.

Του μαλάκα Σαλονικιού που ψηφίζει τον Περιφερειάρχη της καρδιάς του,

του μαλάκα Σαλονικιού που ψήφιζε τον Ατσαλάκωτο τον οποίο βαρέθηκε, έκανε την… άνοιξη της Θεσσαλονίκης, ψηφίζοντας τον επαγγελματία υποψήφιο δήμαρχο Μπουτάρη, τον πιο αριβίστα, εγωκεντρικό ψευδοπολιτικό που εμφανίστηκε ποτέ και που από την εκλογή του μέχρι σήμερα μόνο πίσω πάει η πόλη,

του μαλάκα που προσκυνά χρυσούς σταυρούς και φιλά το χέρι του ρατσιστή Άνθιμου,

του μαλάκα που ψήφισε την Καϊλή για τα ωραία της βυζιά,

του μαλάκα που  έβγαζε τον Βενιζέλο πρώτο βουλευτή,

του μαλάκα που θα τον ξαναβγάλει πρώτο βουλευτή,

του μαλάκα που δεν πα να μην έχει να ταΐσει τα παιδιά του δεν γαμιέται…. ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα,

του μαλάκα που κοιμάται την ώρα που τον βιάζουν,

του μαλάκα που δέχεται να γίνεται κατάληψη στην πόλη του από τους μπάτσους,

του μαλάκα που έχει μάθει να του φταίει για όλα η Αθήνα,

του μαλάκα που το… θρυλούμενο τέλος του κόσμου το 2012 θα τον βρει να χορεύει πάνω σε κανένα τραπέζι,

του μαλάκα που γουστάρει να ζει στην ανεργία, την πείνα, την εξαθλίωση αλλά φοβάται να εξεγερθεί,

του μαλάκα που θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Μέγα Αλέξανδρου και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ως το σημαντικότερο γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του,

του μαλάκα που για όλα τα στραβά του φταίνε οι ομοφυλόφιλοι και οι αριστεροί,

του μαλάκα που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

 



































ΥΓ. Πάντως δεν τα έχουμε όλα στραβά. 
 Είμαστε έντιμοι άνθρωποι, φιλόξενοι, φιλότιμοι, συμπαθητικοί, γλεντζέδες, έξω καρδιά. 
Μα πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι με χιούμορ. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η επιμονή μας να μας εκπροσωπεί ο Ψωμιάδης;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.