# #

26 Απρ 2014

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση


Πρώτο κόμμα στην Ελλάδα εκτιμά ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το think tank Poll Watch που δημοσίευσε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η μόνη χώρα στην οποία προβλέπεται νίκη της...

 Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις ευρωεκλογές είναι η Ελλάδα.

Η έρευνα έγινε σε επίπεδο 28 χωρών-μελών και δείχνει ότι η επικείμενη μάχη θα είναι εξαιρετικά σκληρή για το αν θα επικρατήσει ο υποψήφιος των συντηρητικών κομμάτων Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ή ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς.

Η Δεξιά η οποία εκπροσωπείται από το PPE κερδίζει σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά 217 έδρες (στις 766 συνολικά) ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα κερδίζει 208 έδρες.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας Doru Frantescu δήλωσε στην HuffingtonPost ότι ο κύριος υπεύθυνος της απώλειας δυνάμεων για τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη είναι ο Φρανσουά Ολλάντ και το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα.

Στη Γαλλία οι σοσιαλιστές αναμένεται να πάρουν 16 έδρες, οι συντηρητικοί 21 έδρες και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο 20 έδρες.

Οι γάλλοι σοσιαλιστές δεν είναι οι μόνοι που θα κάνουν ζημιά στον υποψήφιο Μάρτιν Σουλτς, αφού και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. η Δεξιά φαίνεται να προηγείται.

"Οι γερμανοί σοσιαλιστές βρίσκονται πολύ πίσω στα προγνωστικά" σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τη μέτρηση το συντηρικό κόμμα της Μέρκελ CDU θα κερδίσει 39 έδρες και οι σοσιαλιστές του SPD μόνο 27.

Στην Ισπανία, επίσης, η Δεξιά επωφελείται από τα καλύτερα αποτελέσματα της οικονομίας των τελευταίων μηνών. Το ίδιο φαινόμενο ισχύει και για την Πολωνία, όπου εκεί οι εκλογές θα κριθούν εν πολλοίς και από το θέμα της Ουκρανίας.

"Η πλειοψηφία των Πολωνών έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα τους λόγω ενός υποτιθέμενου ρωσικού κινδύνου. Ετσι στρέφονται προς τα συντηρητικά κόμματα με τα οποία αισθάνονται καλύτερα σε αυτόν τον τομέα" σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Στον χάρτη της έρευνας: με μπλε το Δεξιό PPE, με κόκκινο το σοσιαλιστικό PSE, με πράσινο οι Οικολόγοι, με κίτρινο οι Κεντρώοι, με βαθύ κόκκινο η Αριστερά, με γκρι η Ακροδεξιά



www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.