# #

25 Φεβ 2014

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ;

gay-russia-putin
Η Ρωσία (που πολλοί ελληναράδες θαυμάζουν, όπως και τον Πούτιν) έχει δείξει το τελευταίο -αρκετό- διάστημα, ότι είναι μια χώρα βαθιά συντηρητική. Να μιλήσουμε για την μαζική θανάτωση αδέσποτων για να μην χαλάνε την εικόνα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ή για την ομοφοβική συμπεριφορά; Για την φυλάκιση των Pussy Riot ή για την αυξανόμενη καταστολή και την νομοθέτηση κανόνων που περιστέλλουν κοινωνικές ελευθερίες;
Τελευταίο παράδειγμα, το μαστίγωμα των Pussy Riot από κοζάκους, ενώ φορώντας τις μάσκες τους ήθελαν να τραγουδήσουν στον δρόμο διαμαρτυρόμενες για την φυλάκιση ενός περιβαλλοντολόγου,  ο οποίος έσπασε την..
αναστολή του, όταν ζωγράφισε γκράφιτι στον  τοίχο κατοικίας ενός κυβερνήτη που μένει μέσα σε ένα δάσος. Μάλιστα και η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει το γεγονός, ως πολιτική δίωξη.



Πολιτικές διώξεις πρέπει να θεωρούνται και οι κρατήσεις διαδηλωτών που συμμετείχαν σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις το 2012. Επίσης η ψήφιση νόμου που ποινικοποιεί την “προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας”, δηλαδή την οποιαδήποτε στήριξη σε ομοφυλόφιλους, επιφέρει ποινές, από πρόστιμα ως φυλάκιση. Αντίστοιχα νόμος που τιμωρεί την προσβολή των θρησκευτικών πιστεύω, ουσιαστικά επιβάλει λογοκρισία.
Η Ρωσία έχει μετατραπεί σε Putinland, μια χώρα θρησκόληπτη, με χαρακτηριστικά σκοταδισμού, αυταρχική, χωρίς έννοια σεβασμού προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο εγχώριος ναζισμός αναπτύσσεται και στρέφεται απέναντι σε όσους δεν συμμορφώνονται. Πολλές ακροδεξιές ομάδες μάλιστα ανεβάζουν videos με εξευτελισμούς gay ή ατόμων που δεν ταιριάζουν στα ιδεώδη τους.
Μάλιστα οι διακρίσεις και η ανελευθερία, βαφτίζονται “παράδοση”, στην οποία όλοι πρέπει να πειθαρχούν, ακόμα και δια της βίας. Μάλιστα και δια της εικόνας που προβάλουν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, συμβάλλουν στην κλιμάκωση αντικοινωνικών συμπεριφορών προς όσους δεν συμμορφώνονται με την “παράδοση”. Τέλος, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκφράσει τον προβληματισμό του και για τα φαινόμενα διακρίσεων σε “μη Σλάβους” μετανάστες, αλλά και για τα φαινόμενα βασανιστηρίων και εκτελέσεων στον Βόρειο Καύκασο και την Τσετσενία.

http://unfucker.wordpress.com/

4 σχόλια:

  1. Τους Ρώσους τους χαντάκωσε για τα καλά η Ορθοδοξίας. Ποτέ δεν σηκώθηκαν για να ξαναπέσουν τώρα. Μέσα όμως απ’ αυτήν την κοπριά τους θα ξεπηδήσουν αργότερα φωτισμένα μυαλά.

    Το πρόβλημα της χώρας είναι θρησκευτικό. Όπως είναι και της χώρας των Ρωμιών. Επειδή όμως ελάχιστοι είναι σε θέση να καταλάβουν το είδος του προβλήματος, η διαδικασία του διαφωτισμού στις εν λόγω χώρες θα πάρει πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι αηδίες είναι αυτές που διαβάζω εδώ;;;

      Ενώ η Αμερική η η Γερμανία δεν σκοτώνουν τα σκυλιά αλλά πληθυσμούς ανθρώπων
      και εθνών, καθώς και εκκαθαρίσεις μαζικά παιδιών.
      Και σύ κύριε σχολιαστά πεφωτισμένε που ίσως είσαι ο μοναδικός που αντιλαμβάνεται το είδος του προβλήματος περί διαφωτισμού, ακούγεσαι, μαζί με τον αρθρογράφο τουλάχιστον γελοίοι και φαιδροί. Συνεχίστε όμως να γράφεται ελεύθερα, μας διασκεδάζεται με τα σαχλά βλακώδη αστεία σας.
      ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑ

      Διαγραφή
  2. Και ο Διαφωτισμός θα έρθει από τα καραγκιοζιλίκια των Pussy Riot ή τα φεστιβάλ των κίναιδων.
    Κανένα θρησκευτικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Ο σεβασμός στην παράδοση είναι τιμή για έναν λαό.
    Όσοι λένε ότι η ποινικοποίηση της προσβολής θρησκευτικών πιστεύω είναι λογοκρισία, είναι οι ίδιοι που θα αντιδράσουν αρνητικά αν κάποιος προσβάλει συναγωγές και κοράνια. Πρώτοι θα μιλήσουν για αντισημιτισμό και ρατσισμό. Αντίθετα τον Χριστιανισμό μπορεί όποιος θέλει να τον βρίζει εις το όνομα της ελευθερίας του λόγου.
    Μεγάλη η υποκρισία των άρρωστων μυαλών της παγκοσμιοποίησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοπροσκυλα ουσττττ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.