# #

18 Μαΐ 2012

Οι «ανεύθυνοι», οι «ανίκανοι» και οι... συνεπείς



thumb

Ας αφήσουμε αυτόν το χώρο σήμερα, να γεμίσει – κατά κύριο λόγο-- από λόγια μεγάλων ανδρών και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. 
Ψηφίζουμε, εξ άλλου, σε λίγες μέρες...
Αντώνης Σαμαράς:«Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: 
από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που είναι εφικτές σε μία στιγμή που και η Ευρώπη αλλάζει, και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχε φτιάξει ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα». 
Ο Σαμαράς, δίνοντας και το στίγμα της γραμμής που το κόμμα θα ακολουθήσει στην προεκλογική εκστρατεία, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την ηγεσία του «ανίκανη και ανεύθυνη», που όχι μόνο δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά την οδηγεί στην καταστροφή. 
«Αρχίζουν από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία», είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «συνιστώσες της γκρίνιας» και «συνιστώσες της διαμαρτυρίας».
Μιλώντας, λέμε, για υπευθυνότητα και συνέπεια, αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά-- ο οποίος δηλώνει ότι θέλει να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, το οποίος παρεμπιπτόντως το ψήφισε στη δεύτερη εκδοχή του-- να συμφιλιωθεί με τη Ντόρα, η οποία κοιμάται και προς τιμή της δεν το κρύβει με το μνημόνιο στο μαξιλάρι της»
Ευάγγελος Βενιζέλος:
«Οι μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές και μετά, και ιδίως η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ανέδειξαν την πραγματική φυσιογνωμία των κομμάτων σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά (...)
Το ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αυτή ανεδείχθη ως η μόνη δύναμη υπευθυνότητας»
«Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν. Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. 
Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΕ μιλά για επαναδιαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ανικανότητα είναι ίσως η θετικότερη εκδοχή που μπορεί να καταλήξει κάποιος κοιτώντας τι έχει καταφέρει μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια το κόμμα στο οποίο επικεφαλής είναι ο Βενιζέλος.
Γιώργος Φλωρίδης:«Όλη η παρασιτική αντίληψη έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και συνέχισε: 
«Εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα, ο Γ. Φλωρίδης τόνισε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Αυτήν τη στιγμή το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μιλάει για διαπραγμάτευση αλλά για μία επιθετική ακύρωση του μνημονίου».
Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του μνημονίου και την καταγγελία της σύμβασης συνιστούν ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη με ανυπολόγιστες ζημιές για την Ελλάδα» συνέχισε.
«Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι απέναντι στην Ευρώπη και θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρώ» κατέληξε.
Αυτοί οι σπουδαίοι άνδρες, αξιόλογα μέλη του συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια, εξακολουθούν να εμφανίζονται μπροστά στον κόσμο λέγοντας ψέματα ή μη τολμώντας να πουν τους μύχιους στόχους τους και τη στρατηγική τους, όπως, προς τιμήν του, έπραξε χτες ο Στέφανος Μάνος
Στέφανος Μάνος: «Το μόνο που μπορεί να γίνει για να ξεπεραστεί η κρίση είναι να συνενωθούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση, σε ένα κόμμα με αξιόπιστη ηγεσία» τόνισε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8, ξεκαθάρισε επίσης ότι μόνο αυτές οι δυνάμεις λένε «ναι» στην Ευρώπη και στο ευρώ. 
Στην περίπτωση που η πρόταση αυτή δεν θα γίνει πράξη, σύμφωνα με τον κ. Μάνο, ο ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί έναν ευχάριστο λαϊκισμό θα κερδίσει τις εκλογές».
Το απίστευτα παράλογο της υπόθεσης, είναι η διατύπωση του διλήμματος των εκλογών:
 Από τη μια όσοι είναι με το ευρώ και από την άλλη όσοι είναι με τη δραχμή. 
Από τη μία οι ευρωπαιστές από την άλλη οι οπαδοί της εξόδου από την ευρωζώνη. 
Προφανώς  πρόκειται για ψευδεπίγραφο δίλημμα, για μια απάτη, όπως και ο προεκλογικός λόγος. 
Κάποιος ειδικότερος από όλους εμάς, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μας προσφέρει «τροφή για σκέψη»
Πολ Κρούγκμαν:«Αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι δεν είναι (οι Γερμανοί) διατεθειμένοι να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ελληνικό πρόβλημα, ούτε για ισπανικό ή ιταλικό. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό».
«Η ηθική των Γερμανών επιτάσσει να λένε για το πώς δημιουργήθηκε η κρίση από τις προβληματικές χώρες. 
Το θέμα είναι όμως τι κάνεις τώρα» σημειώνει. 
"Δεν μπορείς να τους επιβάλεις μηδενική ανάπτυξη. 
Το να κάνεις μαθήματα υπευθυνότητας στους Έλληνες, την ώρα που αποκρύπτεις ότι είσαι μέρος του προβλήματος, είναι ανήθικο" συμπληρώνει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: 
"Χρειάζεται μια ειλικρινή συζήτηση, όχι στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη. Αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο».
Συμπέρασμα:
Στα όρια (ενδεχομένως και πέρα απ αυτά) της πολιτικής απάτης, το μεταδικτατορικό πολιτικό σύστημα εξουσίας τα δίνει όλα μπας και διασώσει κάποια κομμάτια από τις σάρκες του. 
Προκειμένου να πετύχει το στόχο, εξαπατά, εκφοβίζει, εκβιάζει. 
Κι όλα αυτά για να παραμείνει η χώρα και ο λαός της σε ένα ευρωπαϊκό σύστημα το οποίος, σύμφωνα με προβλέψεις πολλών, ανάμεσά τους και ο Κρούγκμαν,τη βγάζει δεν τη βγάζει μέχρι το τέλος του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.