# #

28 Απρ 2012

Συνελήφθη η αναπληρώτρια Προϊσταμένου του Τμήματος Τοπογραφήσεως της ΠΕ Πιερίας για δωροδοκία και εκβίαση!

Για φακελάκι 1.000 ευρώ συνελήφθη η αναπληρώτρια Προϊσταμένου του Τμήματος Τοπογραφήσεως της περιφερειακής ένωσης Πιερίας.

Η 60χρονη υπάλληλος πήρε τα 1.000 ευρώ από πολίτη προκειμένου να χαρακτηρίσει οικόπεδο ως άρτιο και οικοδομήσιμο.

Το ποσό παραδόθηκε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και η ..
60χρονη συνελήφθη μέσα στο γραφείο της. 
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 60χρονη υπάλληλος του Τμήματος Τοπογραφήσεως της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για δωροδοκία και εκβίαση.
Απαίτησε από πολίτη και έλαβε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, προκειμένου να χαρακτηρίσει οικόπεδο ως άρτιο και οικοδομήσιμο. 

Συνελήφθη σήμερα (27.04.2012) το πρωί, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, 60χρονη ημεδαπή, υπάλληλος και αναπληρώτρια Προϊσταμένου του Τμήματος Τοπογραφήσεως, Εποικισμού & Αναδασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση. 
Πήρε εκβιαστικά από 47χρονο πολίτη το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, προκειμένου να χαρακτηρίσει άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο που σκόπευε να αγοράσει.
Αναλυτικότερα, την 24.04.2012, ο 47χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι η 60χρονη υπάλληλος, του ζήτησε εκβιαστικά, την προηγούμενη ημέρα, το χρηματικό ποσό των χιλίων -1.000- ευρώ, προκειμένου να συντάξει έκθεση αυτοψίας για οικόπεδο που ενδιαφερόταν να αγοράσει. Με την συγκεκριμένη έκθεση θα βεβαίωνε ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα με την απαιτούμενη επιφάνεια, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί άρτιο και οικοδομήσιμο και στη συνέχεια να εκδώσει σχετική βεβαίωση για να καταστεί δυνατή η μεταβίβασή του.
Μετά από προηγούμενη συνεννόηση, ο 47χρονος μετέβη σήμερα το πρωί στο γραφείο της υπαλλήλου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και παρέλαβε τη σχετική βεβαίωση που αφορούσε το οικόπεδο. 


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο, συνέλαβαν την 60χρονη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο συγκεκριμένο χώρο βρήκαν και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ. 
Η 60χρονη υπάλληλος θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. 
Την αστυνομική έρευνα, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.