# #

3 Δεκ 2010

Χριστουγεννιάτικο ξεφάντωμα στην Πιερία . . .




Χριστουγεννιάτικος προορισμός είναι και η Πιερία. Χωρίς ερωτηματικό! Έχουμε τα πάντα στα πόδια μας. Όλα είναι γύρω μας και μπορούμε να το αποδείξουμε και στου πιο δύσπιστους…
Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι και οι φετινές γιορτές στον τόπο μας, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, από άλλες μεγαλύτερες πόλεις…
οι επιλογές πολλές σε φαγητό, σε ψώνια, σε διασκέδαση…
όσο για εξορμήσεις, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η Πιερία έχει χίλιους δύο όμορφους τόπους, ιδανικούς για αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς!
Ο νομός μας προσφέρεται ακόμη και για τα πιο εκλεκτικά γούστα. Εμείς δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου στο ψάξιμο… τους βρήκαμε. Οι μόνοι που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα είναι οι γενικώς… αναποφάσιστοι, αφού είναι τόσες οι προτάσεις, που δεν θα ξέρουν ποια να προτιμήσουν!
Χώροι με φαγητό και ζωντανή μουσική, ήσυχα μπαράκια και καφέ, αλλά και νυχτερινά κέντρα για έντονες βραδιές, πανέμορφες περιοχές για καθημερινές αποδράσεις στη φύση, παραδοσιακά έθιμα και πανηγύρια, αλλά και οργανωμένα κοσμικά ρεβεγιόν, για όσους επιλέξουν να παραμείνουν στην Πιερία και να μην έχουν την αίσθηση ότι ξέμειναν και έχασαν μία ακόμη ευκαιρία να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους.
Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, στην Πιερία δίνουν ραντεβού οι γαστρονομικές παραδόσεις από ολόκληρο τον ελληνικό χώρο και η τοπική κουζίνα αξιοποιεί όλα τα προϊόντα του βουνού και της θάλασσας, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που δεν έχουν να ζηλέψουν από καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας που φημίζεται για τις γεύσεις της.
Οι πιο απαιτητικοί μπορούν να βρουν πλήρη διεθνή κουζίνα, στα εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του νομού, ενώ στα παραθαλάσσια φαγάδικα μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και τα ορεινά του νομού, παραδοσιακά μαγειρεμένα φαγητά, με το μεράκι των ντόπιων κατοίκων.
Η νυχτερινή ζωή στην Πιερία επιφυλάσσει τα πάντα. Από τα καλύτερα κλαμπ στη Βόρεια Ελλάδα, που ετοιμάζουν τα καλύτερα εορταστικά προγράμματα, αλλά και μαγαζιά με ζωντανή λαϊκή και έντεχνη μουσική, αλλά και πολλά ξέφρενα πάρτι.
Στην Πιερία η παράδοση παραμένει ζωντανή σε κάθε σημείο, με την ευθύνη των παλαιότερων, αλλά και των νεότερων. Έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στο χρόνο, που φροντίζουν να αναβιώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάθε περιοχής, περιμένουν τους επισκέπτες για να γιορτάσουν μαζί τους, με τον τρόπο που διασκέδαζαν οι πρόγονοί μας.
Στην Πιερία ακόμη και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.
Τα εμπορικά καταστήματα της Κατερίνης, με ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα, προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές για δώρα και μάλιστα σε καλές τιμές.
Επιλέγουμε και μένουμε Πιερία για εορταστικό ξεφάντωμα, αλλά και για ποιότητα ζωής…
Λάγιος Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.