# #

23 Μαρ 2013

Ενοχλημένοι οι Κομοτηναίοι τσιγγάνοι από τις ρατσιστικές δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αν τυχόν τους γίνει ρατσιστική επίθεση!!!



Απίστευτο βίντεο ΣΟΚ που θα κάνει πάταγο:

Από την πείρα μας, σας λέμε ότι θα γίνει σάλος με αυτό το βίντεο, αλλά και θα κατέβει σε λίγες ώρες.

Τα πήραν στο κρανίο οι κάτοικοι του Αλάν Κογιού και τα έχουν βάλει με τον Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή!!! Στα χέρια τους κρατούν τσεκούρια και πιστόλια... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

"Είσαι Στην ΕΟΚ ... Πάθε Για Την ΕΟΚ".



Η Ελλάδα πρόκειται να μπει στην ΕΟΚ και οι κάτοικοι ενός χωριού είναι διχασμένοι. Ο δεξιός πρόεδρος Νομάς υποστηρίζει την ένταξη, ο αριστερός γραμματέας Λεωνίδας είναι κατηγορηματικά αντίθετος και ο σοσιαλιστής Μιχάλης έχει κάποιες αμφιβολίες. Ωστόσο, όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα, για να πουλήσουν τα πορτοκάλια τους, συνειδητοποιούν ότι κανένας πολιτικός δεν ...

Πόσο απέχει άραγε από την πραγματικότητα; Βίντεο

...

Δείτε το βίντεο...

Ο ικέτης Σαμάρας και η αφέντρα Μέρκελ



Σκυφτός ο Σαμαράς μπροστά στην αφέντρα Μέρκελ
“ Πήρανε χαμπάρι και στο εξωτερικό τον υποτελή στο Βερολίνο Έλληνα πρωθυπουργό ”



Έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ευρωζώνη με αφορμή την Κύπρο, βρήκε η εφημερίδα Moscow Times. Με έναν πίνακα, όπου φυσικά δεσπόζει η...

Είμαι με τους Κύπριους ολόκληρος. Από την κορυφή ως τα νύχια....


Για την Κύπρο. του Πιτσιρίκου


Είναι αργά τη νύχτα, έχω τελειώσει τις δουλειές μου και διαβάζω για την Κύπρο. Πραγματικά, είναι αδύνατον να βγάλω κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά που διαβάζω. 


Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα. Πρόκειται για την απόλυτη σύγχυση. Για εμένα τουλάχιστον.

Είναι προφανές πως η προπαγάνδα κάνει πάρτι αυτές τις ημέρες.

Αναλύσεις επί αναλύσεων, επιστολές, κόντρα επιστολές, φωνές, ουρλιαχτά, προδότες, πατριώτες, έχει χαθεί η μπάλα.

Ρώσοι, Γερμανοί, η Τρόικα, τραπεζίτες, ολιγάρχες, καλές και κακές τράπεζες, καταθέσεις, κοιτάσματα, υδρογονάνθρακες και μέσα σε όλα αυτά η Κύπρος.

Να πω «η Κύπρος μας»
Μήπως είναι λαϊκισμός; 
Μήπως είναι εθνικισμός; 
Μήπως δεν πρέπει; 

Οι υπερόπτες Ευρωπαίοι είναι πλέον σε απόλυτο πανικό.


Κύπρος, μια τέλεια ιστορία...



Μέσα στις επόμενες ώρες θα μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο Ευρώπη και Ρωσία σχεδιάζουν να σκοτώσουν την Κύπρο. Είτε από την τρόικα είτε από την εξαγριωμένη Μόσχα, στα χαρτιά τους οι Κύπριοι είναι ξεγραμμένοι. 

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι χρειαζόταν για να μην στεναχωρηθεί η Γερμανία. Πάει μία βδομάδα που ο Αντώνης Σαμαράς είναι εξαφανισμένος. Η μόνη πράξη των Ελλαδιτών κυβερνούντων τις κρίσιμες αυτές ώρες, περιλαμβάνει το ξεπούλημα των εν Ελλάδει Κυπριακών τραπεζικών παραρτημάτων. 

Οι Κύπριοι πολιτικοί σταυρώνουν τους Έλληνες ομολόγους τους. 


Είτε με δηλώσεις, δημοσιεύματα ή ακόμη και τηλεφωνικές φάρσες, τα λόγια τους στάζουν αίμα. Περίμεναν, βλέπεις, από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τον Στουρνάρα, έμπρακτη συμπαράσταση. Φευ. Τα δράματα της Κύπρου έπαψαν εδώ και καιρό να πλάθουν πολιτικές καριέρες. 

Στην Ελλάδα φοβούνται την κλιμάκωση του κυπριακού όχι. Κι επειδή δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν το φόβο αυτό, ξαμολήσανε τα μαντρόσκυλα των πουλημένων τους ΜΜΕ.

Τρεις μέρες τώρα, ελλαδίτικα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και δημοσιεύματα των εφημερίδων των εθνικών εργολάβων φτύνουν ...

Αν υπήρχαν Mega και Καθημερινή το 1821


Η Καθημερινή το ... 1821Η Καθημερινή το ... 1821
“ Ο Κολοκοτρώνης ... στα τηλεπαράθυρα ”


Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε … MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε πχ βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά) :

Τρέμη. «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

Πρετεντέρης. «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες- καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους ...

"ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ"

...

Ακούστε...

Άλλοτε με αίμα και...άλλοτε με λεκέδες

ΟΧΙ ...στον Καρκίνο

22 Μαρ 2013

Βρωμιάρηδες αλλοδαποί...


Δώδεκα καλλιτέχνες σκιτσάρουν για το ρατσισμό



Δώδεκα καλλιτέχνες σκιτσάρουν για το ρατσισμό

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, το 1againstracism.gr ζήτησε από δώδεκα Έλληνες σκιτσογράφους να ενώσουν τις πένες τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και τη ρατσιστική βία.

Ακολουθούν με...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Οι φωτο είναι του συναγωνιστή Γιώργου Παναγάκη


...

Το πάρκο ΤΗΘΥΣ...Στην Πιερία


Το πάρκο ΤΗΘΥΣ αναπτύσσεται στον υγρότοπο της αύλακας Παπαπουλίου στους Ν. Πόρους Πιερίας και άρχισε να δημιουργείται το 2009.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη και προβολή ευαίσθητων υδάτινων οικοσυστημάτων, όπως οι υγρότοποι, προβάλλοντας ένα βιώσιμο μοντέλο διαχείρισής τους, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις εκάστοτε συνθήκες και εξασφαλίζει την προστασία και αειφορία τους.

Πρεσβεύουμε την «πολιτική» της κατανόησης και της γνώσης, που προέρχεται μέσα από τη γνωριμία των πολιτών με τα συγκεκριμένα οικοσυστήματα, τους οργανισμούς που ζουν σ’ αυτά και τη χρησιμότητά τους και όχι την «πολιτική» του μη αγγίζετε, που έχει ...

Oi τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τσατσάδες προσεύχονται νυχθημερόν να τελειώσει η ... Κύπρος.



Ευτυχώς αυτές οι πόρνες δε ζούσαν όταν έμπαιναν στην Αθήνα οι Γερμανοί ναζί.
kartesios220313-1
Μπουρδέλα για τους ναζί. Πόρνες στο Παρίσι. Καταδικασμένες στη μνήμη όλου του κόσμου. Κανάκευαν τις ορμές των κατακτητών. Μετά την απελευθέρωση, διασύρθηκαν. Τελείωσαν. Ίσως έμειναν χορτάτες για λίγο καιρό, ίσως είχαν ειδικά δελτία κυκλοφορίας, ίσως δεν ένιωσαν πόλεμο, αλλά ήταν οι χειρότερες πόρνες στην Ιστορία. Οι πόρνες των ναζί.
Ποτέ δεν έλειψαν αντίστοιχες πόρνες σε όλους τους πολέμους. Και στο Βιετνάμ και στην Ινδία και στη Βοσνία και στην Ελλάδα του 2013. Αυτές οι τελευταίες, δεν άνοιξαν ακόμη τα πόδια στους κατακτητές. Έκαναν κάτι χειρότερο, άνοιξαν το στόμα τους και φώναξαν «Σφάξτε την Κύπρο».
Βρώμα και δυσωδία από τις πόρνες της καθημερινότητας. Παίρνουν γραμμή από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τσατσάδες που προσεύχονται νυχθημερόν να τελειώσει η ...

Περὶ …ναζιστικῶν χαιρετισμῶν κι ἄλλων ...


Περὶ ...ναζιστικῶν χαιρετισμῶν κι ἄλλων ἀνοησιῶν.17

Πρὶν ξεκινήσω, μία λεπτομέρεια. Ὁ Ἑρμῆς, σὲ πιὸ σύγχρονο ἐκδοχή, ἀποδυναμώνει αὐτὴν τὴν εἰκόνα ποὺ λαμβάνουμε ἀπὸ τὰ βάθη τῆς ἱστορίας. Ὅμως δὲν τὴν ἀκυρώνει!!!

Τελικῶς μᾶς ἔχουν μεταμορφώσῃ σὲ κουμπαράδες συλλογῆς ἀχρήστων καὶ πλαστῶν, ἤ ἄλλως κιβδήλων, νομισμάτων. Τενεκέδες κατ’ οὐσίαν γίναμε, μαντρωμένοι ὅμως θαυμάσια… Μὴν καὶ ξεφύγουμε λίγο, διότι πάει, τὸν χάσαμε τὸν …κουμπαρᾶ!
Σήμερα λοιπὸν θὰ καταπιαστῶ λίγο μὲ τὸν «ναζιστικὸ» χαιρετισμό, ἀλλὰ πολὺ μὲ τὸ τὶ κρύβει καὶ ἰδίως μὲ τὸ τὶ πρέπει ἐμεῖς νὰ κάνουμε γιὰ κάποια πράγματα.
Κατ΄ ἀρχήν, δὲν νομίζω νὰ ὑπάρχῃ ἄνθρωπος στὸν πλανήτη μας ποὺ νὰ πιστεύῃ πὼς δίχως τὸν Ἥλιο μας δύναται νὰ ὑπάρξῃ ζωή. Δῆλα δὴ δὲν νομίζω νὰ ὑπάρχῃ κάποιος ποὺ νὰ πιστεύῃ πὼς μποροῦμε νὰ ἐπιβιώσουμε δίχως τὴν παρουσία τοῦ Ἡλίου.
Ὁ Ἥλιος μας ὅμως, εἶτε τοῦ ζητήσουμε ἐνέργεια, εἶτε ὄχι, θὰ εἶναι ἐκεῖ καὶ θὰ μᾶς τὴν προσφέρῃ ἁπλόχερα.
Αὐτὸ ὅμως δὲν σημαίνει πὼς δὲν μποροῦμε νὰ τὴν ζητήσουμε, ἰδιαιτέρως σὲ στιγμὲς ποὺ τὴν χρειαζόμαστε. Καὶ μᾶς τὴν δίδει ἀκόμη πιὸ πλουσιοπάροχα. Σᾶς διαβεβαιῶ!
Αὐτὸ τὸ διεπίστωσα ὅταν ..

Παγκόσμια Ημέρα για το ΝΕΡΟ

http://www.nearhus.gr/site/Image/afisa_imera_nerou.jpg


Παγκόσμια Ημέρα για το ΝΕΡΟ

Το Πάρκο ΤΗΘΥΣ, και η ΝΕΑΡΧΟΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το ΝΕΡΟ στις 22 Μαρτίου, ανέλαβαν από κοινού πρωτοβουλία για την παραγωγή ενός εργαλείου περιβαλλοντικής αγωγής.

Στόχος της κοινής συνεργασίας είναι να εισφέρουν ένα υλικό για χρήση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναδεικνύοντας το ρόλο και τη χρηστικότητα του νερού.
                 
Το νερό (η θάλασσα και τα πλεύσιμα ποτάμια), ως μέσο συμβολής στη διαχρονική ανάπτυξη και εξέλιξη των πολιτισμών και ως “μάνα” - τροφός της ανθρωπότητας, συνεχίζει να δέχεται την κακοποίηση του ανθρώπου, υποβαθμίζοντας το θαλάσσιο και το υδάτινο περιβάλλον, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα στη βιοποικιλότητα και στο ζωικό απόθεμα.
Το νερό ως πόσιμο, για άρδευση, για χρήση στις παραγωγικές δραστηριότητες και στη βιομηχανία, αποτελεί αγαθό, το οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε και να διαχειριζόμαστε με υψηλή ευθύνη και ευαισθησία.
Η πρωτοβουλία μας αυτή, αποτελεί και πρόσκληση σε άλλους φορείς για να συνδράμουν και να συμμετέχουν στην κοινή μας δραστηριότητα.  
          

Μένοντας ήσυχος στο σπίτι, λουφάζοντας, και κάνοντας δέκα μετάνοιες την ημέρα ικετεύοντας για έλεος, ποιος ξέρει μπορεί ν΄αγιάσεις.


Το κατάλαβες επιτέλους ή ακόμα ζεις το παραμύθι σου;;;

Λες ε.. κατέβηκε ο μισθός αλλά έχω ακόμα δουλίτσα

Μένεις άνεργος αλλά λες έχω ακόμα ένα σπιτάκι

Σου παίρνουν το σπιτάκι και λες ε δόξα το θεό έχω την υγειά μου

Αρρωσταίνεις και φάρμακα γιοκ αλλά έχεις μια κάρτα με κάτι τελευταία…ψιλά

Τους κα@λώνει να παίξουν παιχνιδάκια με τις τράπεζες

Κι ανακαλύπτεις ότι ούτε εκείνα τα λεφτουδάκια είναι δικά σου

Εκτός του ότι αισθάνεσαι ο απόλυτος μ@λάκας γιατί τα μάζευες ρόγα ρόγα για τις δύσκολες μέρες , ακόμα και με στερήσεις από πράγματα που θα μπορούσες να έχεις απολαύσει από τους κόπους σου, έχοντας δημιουργήσει την εντύπωση πως είναι λεφτά σου (αυτό κι αν είναι άγνοια), έχεις και τους παπαγάλους στα χαζοκάναλα να σου λένε

Ευτυχώς εμείς σωθήκαμε!!!

Το μίσος του Σουηδού υπουργού για την Κύπρο και η απάντηση του Καμμένου

...

Τσίπρας: «Στην Ε.Ε. οι μισοί είναι γκάνγκστερς και οι άλλοι μισοί παραδομένοι!»


Τσίπρας: «Στην Ε.Ε. οι μισοί είναι γκάνγκστερς και οι άλλοι μισοί παραδομένοι!»

Μία «Καυτή» συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο, εξαπολύοντας επίθεση στους Βορειοευρωπαίους για την στάση τους, και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.



Ολόκληρη η Ομιλία του:

«Όπως καταλαβαίνουμε οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν αφορούν μόνο στην οικονομία της μικρότερης χώρας της ευρωζώνης, αλλά επηρεάζουν τις εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Και, μάλιστα, πριν από λίγο παρακολούθησα μια δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup ο οποίος απεφάνθη ότι παρά το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα αποτελεί συστημικό κίνδυνο.

Και, βεβαίως, είναι να αναρωτιέται κανείς αφού αποτελεί συστημικό κίνδυνο πως αποφάσισαν αυτά που αποφάσισαν την προηγούμενη Παρασκευή στο Eurogroup.

Με δυο λόγια, δηλαδή, αποφάσισαν να κλείσουν τις κυπριακές τράπεζες και να διαλύσουν μια ολόκληρη οικονομία. 

Κατά την άποψή μας, η απόφαση της προηγούμενης Παρασκευής είναι χαρακτηριστική των στόχων, των προθέσεων, αλλά και του κυνισμού των δυνάμεων που σήμερα ηγούνται στην Ευρωζώνη. 

Πριν από λίγη ώρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής στο ευρωκοινοβούλιο απηύθυνε ερώτηση στον κ. Ντάϊσελμπλουμ, όπου διερωτήθηκε ευθέως αν στο Eurogroup είναι τόσο ανίκανοι όσο αποδεικνύει η απόφαση την προηγούμενη Παρασκευή.

Η απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup είναι να κρίνουμε εμείς...

Γιατί δεν θα χρεοκοπήσει η Κύπρος



Στους λεονταρισμούς και τσαμπουκάδες του ανελέητου και κυνικού Σόιμπλε που θέλει να τελειώσει την Κύπρο, υπάρχει ένα μυστικό για το οποίο δεν γίνεται κουβέντα στο Βερολίνο.
Και το μυστικό αυτό είναι ότι οι γερμανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες κατά 5,9% δισεκατομμύρια ευρώ στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Δηλαδή η Κύπρος (κράτος, ιδιώτες και επιχειρήσεις) έχουν ανοιχτά δάνεια με γερμανικές τράπεζες ύψους ...

Ιδού το κομματικό κράτος της ΔΗΜΑΡ


Χατζησωκράτης στο thepaper.gr: «Υπάρχει πιο δημοκρατική διαδικασία απ’ αυτό;»

Ένα e-mail που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Με την επιστολή του αυτή, ενημερώνει πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, αποστέλλει κατάλογο των νοσκοκομείων όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις και καλεί τους παραλήπτες να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την...

Αναζητείται από προχθές. Ανησυχούμε. Για πληροφορίες τηλεφωνήστε στην...


...

Χρυσοθήρες, κυβέρνηση, Δήμος, Μπόμπολας, ξεπουλημένοι συνδικαλιστές και Χρυσή Αυγή...«Ο χρυσός μας ενώνει»


skouries-xa
Είχαμε περιγράψει σε προηγούμενη ανάρτηση την συνδικαλιστικά πρωτότυπη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά που οργανώθηκε από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για να στηρίξει την ‘επένδυση’ καθώς και τα όσα τραγελαφικά την συνόδεψαν.
Σε επόμενη ανάρτηση (ΤΟ ΒΗΜΑ: «Σκουριές» στην ενημέρωση…) είδαμε πώς παρουσιάστηκε η συγκέντρωση αυτή από ΤΟ ΒΗΜΑ που διένειμε προπαγανδιστικό ‘εφημεριδάκι’ αφιερωμένο στην παρουσίαση της συγκέντρωσης αυτής, χωρίς βέβαια να γράψει ούτε λέξη για την τεράστια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη εναντίον της καταστροφής της Χαλκιδικής.
Φαίνεται όμως ότι δυστυχώς η κατρακύλα δεν έχει πάτο...

Ξεσάλωσε πάλι ο «άγιος» Καλαβρύτων, Αμβρόσιος



Ξεσάλωσε πάλι ο «άγιος» Καλαβρύτων, Αμβρόσιος. 

Τούτη την φορά με αφορμή την επιστολή προς τους μαθητές που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με τίτλο "Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!".

 Η επιστολή απευθύνεται στους μαθητές, αναδεικνύοντας πλευρές από τον πραγματικό κοινωνικό χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821 και τα επίκαιρα διδάγματά της για το λαό, κάτι που έφερε ανατριχίλα στο γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων, και χωροφύλακα στην κατοχή, σημερινό...

Η ζωή στην Κύπρο με τις τράπεζες κλειστές για έβδομη ημέρα




Λευκωσία: Στα χέρια των λίγων συγκεντρώνονται τις τελευταίες μέρες τα μετρητά της αγοράς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς διαθέσιμες ποσότητες οι τράπεζες που προμηθεύουν τις αυτόματες ταμειακές μηχανές.
 
Την ίδια στιγμή, προϊόντα μένουν εγκλωβισμένα σε λιμάνια, παρατηρούνται καθυστερήσεις στα τελωνεία, ενώ οι αγοραπωλησίες έχουν παγώσει.
 
Το ρευστό που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές «στραγγίζει», καθώς προμηθεύονται με το σταγονόμετρο χρήματα από τα ΑΤΜ. Ακόμη και αυτοί που έχουν κάποια χρήματα προτιμούν τις..

Οργή για Μέρκελ και Σαμαρά στη Μόσχα

Ο Πούτιν θεωρεί τους Σαμαρά-Μέρκελ ως εγκεφάλους του κουρέματος!

Αυτό που δεν λένε τα εγχώρια παπαγαλάκιαγια το κούρεμα που αποφάσισε το Eurogroup, είναι πως ήταν σχεδόν αδύνατο να το δεχθούν οι Ρώσοι. “Άδικο, αντιεπαγγελματικό και επικίνδυνο” το χαρακτήρισε ο Πούτιν, ενώ στο ίδιο τέμπο κινούνται και οι δηλώσεις Μεντβέντεφ. 



Οι Ρώσοι όταν συνειδητοποίησαν ότι η απόφαση για το κούρεμα ήταν στην ουσία μια αρπαγή «δια της βίας» ρώσικων κεφαλαίων έγιναν έξαλλοι.
Μάλιστα για να καθησυχάσουν τους Ρώσους έσπευσε η μισή..

Η τρικομματική ενάντια στην Κύπρο και υπέρ της Μέρκελ


Η Άνγκελα ΜέρκελΗ Άνγκελα Μέρκελ
“ Η διακοπή παροχής έκτακτης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα για παράδειγμα αποτελεί μια καθαρά εκβιαστική ενέργεια. ”


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση της Ελλάδας τυγχάνει να είναι κυβέρνηση ενός κράτους- μέλους της ΟΝΕ. Ενός κράτους που η δική του στάση συνιστά συστημικό κίνδυνο για το ευρώ, πολλώ δε μάλλον επειδή συνοδεύεται από ακυβερνησία στην Ιταλία και το όχι στην Κύπρο. 

Η συγκυβέρνηση είναι τύποις ελληνική. Στην ουσία όμως πρόκειται για συγκυβέρνηση μαριονεττών, τοπικών φυλάρχων που περιφρουρούν τα συμφέροντα της ευρώ- γερμανικής αντίδρασης και των κερδοσκοπικών μερίδων του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου.

Γι' αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η συγκυβέρνηση εύχεται να συντριβεί η Κύπρος, αφού πρώτα συναίνεσε σε μία από τις χειρότερες-

Τους πείραξε που οι Κύπριοι μίλησαν για αξιοπρέπεια. Επειδή αυτοί την έχουν χεσμένη την αξιοπρέπειά τους και έχουν ξεπουληθεί.

Ευρωπαϊκή Αποξένωση. Tου Πιτσιρίκου

Ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου, ένιωσα τρελή χαρά, όταν η κυπριακή βουλή, κάτω από την αντίδραση των Κυπρίων πολιτών, ψήφισε «όχι» στη συμφωνία για κούρεμα των καταθέσεων που έγινε ανάμεσα στο Eurogroup –τους Γερμανούς δηλαδή- και τον Νίκο Αναστασιάδη.

Το ένα και μοναδικό «όχι» στις διαταγές της γερμανικής κυβέρνησης το είπε η Κύπρος.


Κι αν αυτό σας μοιάζει σήμερα λίγο, θα το θυμηθείτε όταν θα διαλυθεί η Ευρωζώνη• αφού, βέβαια, διαλυθούν πρώτα οι ζωές πάρα πολλών ανθρώπων.

Τα περί αλληλεγγύης των χωρών της Ευρώπης και τα περί Ευρώπης των λαών ακούγονται σήμερα πιο βλακώδη από ποτέ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Γερμανία που διατάζει, ενώ οι άλλες χώρες...

Έρχεται οικονομικός σεισμός, που θα γκρεμίσει το πολιτικό σκηνικό....


Έρχεται οικονομικός σεισμός, που θα γκρεμίσει το πολιτικό σκηνικό....






Όπως μεταδίδεται από διάφορα δημοσιογραφικά μέσα η Βουλή της Κύπρου ετοιμάζεται σήμερα να κλείσει την Λαική τράπεζα της Κύπρου.

Κατά πληροφορίες θα την σπάσουν σε δύο κομμάτια εκ των οποίων το καλό κομμάτι θα συγχωνευθεί με την Τράπεζα Κύπρου.

Η CPB, δηλαδή η παλιά MARFIN-EGNATIA-LAIKH Τράπεζα είναι ελληνικό υποκατάστημα της Λαικής Τράπεζας Κύπρου.

Σ' ένα τέτοιο σενάριο δημιουργείται η απορία το συγκεκριμένο υποκατάστημα σε ποιό τμήμα θα ανήκει: στη καλή ή στη κακή τράπεζα ?

21 Μαρ 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ...ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

«Οταν ο Διάβολος απαγγέλλει την Αγία Γραφή»!





Ας δούμε κατ' αρχάς τα στοιχεία:

Στο Λουξεμβούργο του κ. Γιούνκερ, προέδρου του Γιούρογκρουπ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι 7 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας όπως στην Κύπρο, αλλά 20 φορές μεγαλύτερος...


Στην Ελβετία, το μέγεθος δύο μόνο τραπεζών, της UBS και της Credit Suisse, είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ όλης της χώρας...

Στο Βέλγιο, δύο τράπεζες, η Dexia και η Fortis έχουν μέγεθος σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...

Στη Βρετανία, τρεις τράπεζες, οι RBS, Barclays, HSBC, έχουν μέγεθος 4 φορές μεταλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...

Ο μπουμπούκος και τα μπουμπούκια (2 Βίντεο)


 Η παρουσία ενός δημοσιογράφου ως μάρτυρα σε μια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, θεωρητικά τουλάχιστον, πρέπει να έχει όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα στοιχεία της αποκάλυψης. 

Δηλαδή τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να προσπαθούν να μάθουν στοιχεία της αλήθειας και πληροφορίες που έχουν προκύψει από τη δημοσιογραφική έρευνα. 

Στις 14 Μαρτίου πέρασα την πόρτα της Προανακριτικής για τη Λίστα Λαγκάρντ για να καταθέσω.

Η κατάθεση μου διήρκεσε έξι ώρες. 
Η εμπειρία μου από την «ανάκριση» μου, παρότι δεν είμαι πρωτόβγαλτος και απονήρευτος, ήταν στ' αλήθεια μια αρνητική έκπληξη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρκογιαννάκης, επιδεικτικά απουσίαζε, μετά τις αποκαλύψεις ότι πελάτισσα του είναι σε κύκλωμα με καταθέσεις στη Λίστα Λαγκάρντ. Δεν ξέρω αν το έκανε από ευθιξία λόγω της αντιδικίας μας, αλλά φαντάζομαι πως αν η ευθιξία ήταν το κίνητρο του, θα φρόντιζε να αυτοεξαιρεθεί και από την Επιτροπή. Δύο φορές ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν «υποψήφιος» για να παραπεμφθεί στην Προανακριτική ο ίδιος και την γλίτωσε λόγω νόμου Βενιζέλου.

Στην Επιτροπή ο καθένας έμπαινε και...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


tsipras240213«Για μένα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι γκάνγκστερς ενώ οι εκπρόσωποι των χωρών του Νότου είναι παραδομένοι σε αυτούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα για τις εξελίξεις στην Κύπρο.
«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας δεν έχουν βρει να πουν μία λέξη για τον λαό της Κύπρου, που τρομοκρατείται», πρόσθεσε.
«Ο κ. Στουρνάρας σαν να ήταν ο Σόιμπλε απείλησε την Κύπρο. Εκτός του ότι λέει ανοησίες, αυτή η τοποθέτηση αποτελεί ντροπή. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να πιέζει και να ...

Μην πανηγυρίζετε το ΟΧΙ. Η αποστολή στην Παλαιά Κύπρο ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ.


Mission-Accomplished
Η ένταση και η αδρεναλίνη της χθεσινής βραδιάς κατέβηκαν ώστε να μπορούμε σήμερα με ελάχιστη περισσότερη νηφαλιότητα μέσα σε αυτό το χάος να δούμε λίγο καλύτερα την κατάσταση.
Και η νηφαλιότητα μας επιβάλλει να καταλάβουμε πως οι πανηγυρισμοί ίσως να είναι και άσκοποι. Η Κύπρος πράγματι σκόραρε χθες βράδυ αλλά στις καθυστερήσεις και με το σκορ ήδη στο 0-3. Μπορεί το 1-3 να είναι καλύτερο από το 0-3 αλλά η ήττα είναι πάντα ήττα.
Η ταπεινή μου άποψη είναι αυτό που σημείωσα και το πρωί του Σαββάτο με το “Σήμερα ΤΕΛΕΙΩΣΕ η Κύπρος“. Η Κύπρος τελείωσε και δυστυχώς με μεγάλο δικό της μερίδιο ευθύνης. Ακόμη κι αν ο από μηχανής θεός Πούτιν τα δώσει όλα και τα σώσει όλα, υπάρχει κανείς που το πρώτο πρωί που θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες δε θα αποσύρει και το παραμικρό σεντ;
Και τη στιγμή που κάνω αυτές τις σημειώσεις διαβάζω πως ο Πούτιν αρνήθηκε αν δει τον ΥΠΟΙΚ Μιχάλη Σαρρή. Ας μη γελιόμαστε αλλά αν η Ρωσία ήθελε να σώσει την Κύπρο θα το είχε κάνει προ πολλού μιας και το ποσό είναι για γέλια και δε θα άφηνε ένα νεοεκλεγέντα με ενδοτικές τάσεις πρόεδρο να συρθεί σε ταπεινώσεις με το καλημέρα. Αλλά μάλλον κι αυτή ζητά τη δική της μορφή άνευ όρων παράδοση.
Η αποστολή λοιπόν εξετελέσθη. Ποια ήταν αυτή;

NIGEL FARAGE: “ΒΓΆΛΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΣΑΣ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΏΝΗ, ΌΣΟ ΑΚΌΜΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ”…. (VIDEO)

Ν.Χουντής: Στο Eurogroup είστε ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς;


Ο Νίκος ΧουντήςΟ Νίκος Χουντής

Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; 

Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; 

Διότι, «το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. 

Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία». 

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Eurogroup, κ. Dijsselbloem, σήμερα το πρωί, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Χουντής, στην τοποθέτησή του, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι

Δημοσκόπηση κόλαφος για την Κυβέρνηση της Κύπρου!











Τα «60 Λεπτά» παρουσίασαν το βράδυ της Τετάρτης δημοσκόπηση που αποτυπώνει την πρώτη αντίδραση των πολιτών αναφορικά με τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων 5 ημερών για την κυπριακή οικονομία. Τα αποτελέσματα είναι «χαστούκι» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Eurogroup ενώ το ισχυρότερο πλήγμα φαίνεται να το δέχεται η δημοτικότητα του Υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.
Ευθύνες και έλλειψη εμπιστοσύνης
Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την τραγική κατάληξη του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου η πλειοψηφία επέρριψε ευθύνες στη νυν Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με ποσοστό 36.4% ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με ποσοστό 24.8%. Η τέως Κυβέρνηση και ο Δημήτρης Χριστόφιας ευθύνονται σύμφωνα με το 23.7% των ερωτηθέντων ενώ ακολουθούν οι τράπεζες (5.5%) και άλλοι παράγοντας με 4.9%...................

Κατά τ' άλλα το μοναδικό είδος στον πλανήτη που έχει νοημοσύνη....

...

Ποιος είναι πραγματικά ο υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Maduro στις εκλογές στις 14 Απριλίου του 2013;


Ποιος είναι πραγματικά ο υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Maduro στις εκλογές στις 14 Απριλίου του 2013;

Μάθετε περισσότερα για την ζωή και την πορεία του Capriles, κυβερνήτη της Miranda και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας τον επόμενο μήνα.

1. Είναι γεννημένος το 1972 και προέρχεται από την μία εκ των δύο πιο ισχυρών οικογενειών στη Βενεζουέλα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή πολλών βιομηχανικών ομίλων, ακινήτων, μέσων ενημέρωσης και πολλών ακόμα άλλων επιχειρήσεων.

2. Η οικογένειά του κατέχει την εφημερίδα Ultimas Noticias, διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ένα τηλεοπτικό κανάλι.

3. Στη δεκαετία του '80, αυτός και η οικογένεια του υποστήριξαν χρηματικά..

Αν δεν το έχετε δει.....ΧΑΝΕΤΕ!!!! ΑΠΊΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Οι Ρώσοι ολιγάρχες που έχουν τα λεφτά τους στην Κύπρο


ΜόσχαΜόσχα
“ Η λίστα των Ρώσων επενδυτών «μεγαλοκαρχαριών» που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των πλουσιοτέρων ανθρώπων της Ρωσίας: ”


Υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και του ακόλουθου ειδησεογραφικού οργασμού, ανακύπτει το ερώτημα: 

ποιοι είναι οι γνωστοί άγνωστοι Ρώσοι ολιγάρχες με συμφέροντα (καταθέσεις, επενδύσεις, παράκτιες εταιρείες) στη «Μεγαλόνησο»;

Η λίστα των Ρώσων επενδυτών «μεγαλοκαρχαριών» που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των πλουσιοτέρων ανθρώπων της Ρωσίας:

Ποιός γράφει τα σχολικά βιβλία στην Ελλάδα ;



Ναι,κανείς δεν διαφωνεί :
Η Παιδεία είναι η μόνη σωτηρία
Απαντήστε μου όμως :

Ποιός γράφει τα  σχολικά βιβλία στην Ελλάδα ;
Τι γνωρίζετε για τους συγγραφείς ;
Ενδιαφερθήκατε να μάθετε ποτέ κάτι γι' αυτούς ;
Ποιοί είναι οι υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας
 που ελέγχουν την ορθότητα και την χρησιμότητα αυτών των βιβλίων ;

Βαρουφάκης...«Θλιβερός ο Σαμαράς»


“ Με ποιο δικαίωμα ο Σαμαράς άφησε τον άπειρο κ. Αναστασιάδη να επιλέξει την καταστροφική ρύθμιση της κατάσχεσης καταθέσεων που εγγυάται το κυπριακό κράτος; ”


Τις δικές του απαντήσεις δίνει ο ...

Η φωτογραφία της δεκαετίας! - Δείτε τη χαρά του Άκη που φουσκώνει η... τσέπη του


Κοιτάξτε πως χειροκροτά ενθουσιασμένος ο Υπουργός την ώρα που υπογράφεται η σύμβαση της ντροπής.
Δείτε την, είναι ιστορικό ντοκουμέντο...









..