# #

1 Φεβ 2020

“Χρυσό Ορφικό φύλλο προσευχής”...Βρίσκεται στη γκαλερί ενός αμερικάνικου μουσείου!!!




Σχόλιο Αριστοφάνη
(Βρίσκεται στη γκαλερί του μουσείου J.P Getty, Getty Villa, Μαλιμπού Καλιφόρνια, έκθεμα 109Α. Δωρήθηκε στο μουσείο το 1975).
Κάποιος , δε ξέρουμε ποιος, το δώρισε στο μουσείο  στην Καλιφόρνια...Δηλαδή , το έκλεψε ή του το πούλησαν αρχαιοκάπηλοι ή παπάδες ή λαμόγια του κράτους και πλέον ¨νόμιμα΄ βρίσκεται κι αυτό,όπως χιλιάδες ελληνικά ευρήματα σε ξένα μουσεία. 
Κι αυτό έγινε πολύ πρόσφατα , το 1975. Και συνεχίζεται να γίνεται από κλεπταποδόχους ακόμα και σήμερα χωρίς το ελληνικό κράτος να ασχολείται και φυσικά κανένα μουσείο δε ρωτάει πως βρεθηκε στα χέρια ¨κάποιου¨. 
Αυτό σημαίνει ότι τα τα περισσότερα ,αν όχι όλα, τα μουσεία της ..πολιτισμένης Δύσης είναι απλά κλεπταποδόχοι,κλέφτες,λαμόγια με κοστούμια και κύρος...  

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Στην εικόνα βλέπουμε ένα “χρυσό Ορφικό φύλλο προσευχής”. 
Βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.Χ. 
Τα «χρυσά Ορφικά φύλλα προσευχής», αποτελούσαν κτερίσματα νεκρών μέσα σε αρχαίους τάφους. Ήταν λεπτά χρυσά ελάσματα, διπλωμένα και τοποθετημένα κοντά στα χέρια ή στο στόμα του νεκρού. Συνήθως περιείχαν σύντομες επιγραφές γραμμένες σε φύλλα χρυσού και θάβονταν μαζί με τον αποθανόντα, ενώ αποτελούσαν «τον οδηγό της προσευχής» για το ταξίδι του νεκρού προς τον Κάτω Κόσμο. (Βρίσκεται στη γκαλερί του μουσείου J.P Getty, Getty Villa, Μαλιμπού Καλιφόρνια, έκθεμα 109Α. Δωρήθηκε στο...

31 Ιαν 2020

Ίμια....Σαν Σήμερα ο Σημίτης έγινε ¨΄ήρωας¨!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ίμια....Σαν Σήμερα ο Σημίτης έγινε ¨΄ήρωας¨!!!"

Ακούστε το σχόλιο της αξέχαστης Μαλβίνας..

«Συμμορία» του ποδοσφαίρου...

«Συμμορία» του ποδοσφαίρου: Φωνάζουν αυτοί που ήδη κάθονται στο σκαμνί
Όταν μια ομάδα, ένας σύλλογος, δεν έχει πια τη δύναμη να κρατηθεί όπως παλιά με παραπτώματα ατιμώρητα και παραβάσεις και προπηλακισμούς και εκβιασμούς  στη σφαίρα του ποδοσφαίρου, αυτό δεν είναι το τέλος του ποδοσφαίρου. 
Είναι το τέλος μιας αδύναμης ομάδας!
Κοίτα που το ‘χαμε ξεχάσει... Κοίτα που με τις συνεχείς διακοπές, με την αναβολή, τις παραιτήσεις των δικαστών, με χρονοβόρες μετατροπές των κατηγοριών, τα σχοινοτενή βουλεύματα, είχαμε βάλει στα βαθειά συρτάρια του μυαλού μας τη «Συμμορία» που λυμαινόταν τόσα χρόνια τα χωράφια του ποδοσφαίρου, ρημάζοντας και λεηλατώντας τίτλους, χρήμα και ισχύ.
Να γιατί οι κραυγές όσων θα έπρεπε να σιωπούν! Να γιατί η κατεύθυνση των μαζών στα περιττά: για να σκεπαστούν τα απαραίτητα... Η «Συμμορία» που (κατά το κατηγορητήριο) ενέχεται με το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, αφού υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης 16 αγώνων, ενστάλαξε το δηλητήριο της αμφιβολίας στην κοινή γνώμη, χάλκευσε στοιχεία, χειραγώγησε συνειδήσεις και τελικά οδήγησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ...

Imagine....

imagine_comic_john_lennon

30 Ιαν 2020

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σιχαμερό από τους δημοσιογράφους...

Γιατί σώπασαν οι χωροφύλακες δημοσιογράφοι;
Αυτό που βρίσκω εξαιρετικά διασκεδαστικό αυτές τις μέρες -που η υπόθεση του ΠΑΟΚ και η αντίδραση του Ολυμπιακού είναι στην επικαιρότητα-, είναι η στάση που κρατούν οι “opinion leaders” της χώρας, οι οποίοι, βέβαια, είναι σκυλάκια των ολιγαρχών.

Είναι προφανές πως η υπόθεση του ΠΑΟΚ δεν είναι μια υπόθεση που αφορά το ποδόσφαιρο.
Είναι μια υπόθεση που αφορά τη σύγκρουση Μαρινάκη-Σαββίδη.
Πρέπει να είσαι ηλίθιος, για να μην το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

Λοιπόν, συμβαίνει το εξής: