# #

16 Φεβ 2013

ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Κρυφό Σχολειό δεν υπήρξε ποτέ!

ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Κρυφό Σχολειό δεν υπήρξε ποτέ!Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
Την οικτρή κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι υπόδουλοι ελληνόφωνοι πληθυσμοί κατά την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής, εξαιτίας της άγνοιας και της αμάθειας που επέβαλε η Εκκλησία, η οποία προωθούσε μόνο τα θρησκευτικά μαθήματα, μας την αποκαλύπτει ο Ανώνυμος συγγραφέας της «Ελληνικής Νομαρχίας» (1806). 

Στο εν λόγω κείμενο του ένθερμου Έλληνα πατριώτη και επαναστάτη διαφωτιστή καταγγέλλεται πώς η θρησκευτική εκπαίδευση διαιώνιζε το καθεστώς δουλείας που είχε επιβληθεί:«Εσείς, ω αθάνατοι ψυχαί των ...

Το αυγό.....Δείτε ένα απόσπασμα και....συγκρίνετε την ποιότητα του τότε και του σήμερα, την εποχή των "παπαγάλων"!!!





Αποσπασμα απο το remake της θρυλικης σειρας "Εκείνος κι εκείνος".

Η σειρά "Εκείνος κι εκείνος" του 1989 αποτελεί remake της ομώνυμης θρυλικής σειράς "Εκείνος κι εκείνος (1972)". Καθότι η σειρά του 1972 δεν...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.... ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ



Οι επίσημες σημερινές χριστιανικές ύβρεις
κατά του Μ. Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων

     
Kόπτονται -δήθεν- για τη Μακεδονία, το όνομα και την Ιστορία της ιεράρχες της Εκκλησίας μαζί με χριστιανούς θεωρητικούς και διάφορους πολιτικούς ελληνοχριστιανούς συνοδοιπόρους τους. Αποκρύπτουν βέβαια από τον αποπροσανατολισμένο Ελληνικό λαό την αλήθεια, η οποία είναι το προαιώνιο και βαθύ χριστιανικό μίσος κατά των Μακεδόνων.

     Τα επίσημα ιερά  κείμενα της Ορθοδοξίας περιέχουν σκληρότατες ύβρεις κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων στρατηγών και βασιλέων, οι οποίες......διαβάζονται και σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδας.


"Τράγος" και "μειράκιον μανιακόν" ο Μεγ. Αλέξανδρος, "ρίζα αμαρτωλός" και "ασεβής" ο Αντίοχος ο Επιφανής, "τρισαλιτήριος" ο Νικάτωρ, "κόλαξ" ο Αριστοτέλης. Αυτές είναι μερικές από τις χριστιανικές ύβρεις κατά των Μακεδόνων, όπως αναγράφονται στη Βίβλο και σε επίσημα συγγράμματα Αγίων και Πατέρων της Εκκλησίας, τα οποία ισχύουν και διαβάζονται από τους ιερείς στις εκκλησίες της Ελλάδας.


     Δειγματοληπτική επιλογή ύβρεων:

Ρε Υπουργέ της....."Προστασίας του Πολίτη"...

Μαύρο στους “ανανιστές” του Μνημονίου


Υπό αυτές τις άκρως σημαντικές περιστάσεις, όλες οι υγιείς αντιστασιακές δυνάμεις του κυπριακού ελληνισμού, και οι ομόλογες δυνάμεις του ελλαδικού χώρου, πρέπει κατ’ αρχάς να στηρίξουν τη μόνη αδέσμευτη υποψηφιότητα, που τολμά ανοιχτα να αντιπαρατεθει στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις του ξένου παράγοντα.
Αυτήν, του Γιώργου Λιλλήκα
Ο κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο παρά πέντε μιας μεγάλης καταστροφής. Τα εγκλήματα της προεδρίας Χριστόφια, στην οικονομία και στο Μαρί, σε συνδυασμό με τα χρόνια αδιέξοδα της φούσκας του εθνομηδενιστικού νεοκυπριωτισμού της εύκολης ευημερίας, έχουν υπονομεύσει άνευ προηγουμένου την οικονομική ανεξαρτησία της κυπριακής δημοκρατίας.Έτσι, ο κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον ενός άκρως επικίνδυνου, και καταστροφικού μνημονίου.
Ήδη, έχει συσσωρευτεί αρκετή εμπειρία από το Ελλαδικό κράτος, για να ξέρουμε πια τι επιφυλάσσει ένα μνημόνιο στην Κύπρο: 

Βεβαίως, όχι μόνο την εκπτώχευση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που είναι ήδη καταχρεωμένος στις τράπεζες -οπότε τα φαινόμενα των κατασχέσεων, και εν τέλει η ίδια η φτώχεια θα είναι πολύ πιο έντονα απ’ ό,τι στον ελλαδικό χώρο.
Επιπλέον, και ίσως πιο σημαντικό, Μνημόνιο στην Κύπρο σημαίνει ότι οι μεγάλες αποικιακές δυνάμεις θα βάλουν χέρι στον..

Το ντοκουμέντο της made by Soros σφαγής στην Συρία: ''Σφάζαμε οικογένειες και λέγαμε πως το έκανε ο στρατός!''


Το ντοκουμέντο της made by Soros σφαγής στην Συρία: ''Σφάζαμε οικογένειες και λέγαμε πως το έκανε ο στρατός!''
Το ντοκουμέντο της made by Soros σφαγής στην Συρία:

Σφάζαμε οικογένειες και λέγαμε πως το έκανε ο στρατός!”


Το βίντεο έχει ενσωματωμένους  ελληνικούς υπότιτλους

(Προσοχή, περιέχει σκληρές εικόνες)..

Τα κοκόρια....



Ο χωρικός αγόρασε για το κοτέτσι του έναν νεαρό κόκορα. 
Ο παλιός κόκορας τον προειδοποιεί:
- Μπορείς να έχεις όποια κότα θέλεις εκτός από την Παρδαλίτσα. Αυτή είναι δική μου.


Υπερήφανα απαντά ο νεαρός κόκορας:
- Δεν έχει τέτοια. Τις θέλω όλες!!


- Τότε θα παραβγούμε. Θα τρέξουμε μέχρι εκείνον τον σωρό από κοπριά και όποιος φτάσει πρώτος θα πάρει όλες τις κότες.


Τα δύο κοκκάρια ξεκινούν και τρέχουν. 

Ο παλιός προηγείται, αλλά στα μέσα της αυλής, ο νεαρός κόκορας επιταχύνει, πλησιάζοντας τον παλιό.

Ξαφνικά ακούγεται μια τουφεκιά και ο νεαρός κόκορας πέφτει νεκρός.
Ο χωρικός κατεβάζει το όπλο από τον ώμο του και μουρμουράει:


Στην Εξουσία για Μία Ημέρα;


Τη γαμήσαμε!

Θα ξεχάσουμε, όχι αυτά που μας μάθανε, αλλά αυτά που Ξέρουμε!
Συνέντευξη του Γνήσιου Ελληνάρα Πρόεδρου στο Contra TV:

Σε ερώτηση για το ρόλο της Χούντας στη Διχοτόμηση της Κύπρου, ο απόγονος του Περικλή απάντησε ότι "η ιστορία της Κύπρου δεν έχει γραφτεί ακόμη όπως θα έπρεπε, δεν ξέρουμε ακόμη ό, τι συνέβη, δεν μπορούμε να μιλάμε για προδοσία αλλά για ένα εγχείρημα που απέτυχε, για ένα λάθος, ένα εγχείρημα που αν ήταν επιτυχημένο θα ένωνε την Κύπρο με την Ελλάδα..."

Πες μου τι πίνεις για να βρεις και να διαβάσεις αυτά που λες ή, τουλάχιστον, δώσε μου και μένα να πιω, να τα δω Μερακλίδικα και να συμφωνήσουμε! Οι τύποι ξαναγράφουν την ιστορία καθημερινά. 
Και δε μιλάω για την ιστορία που διδάσκεται στο οποιοδήποτε μπουρδελοσχολείο της Χώρας, αλλά για όσα ξέρουμε βιωματικά, αφηγηματικά και μελετητικά.

Σκέφτομαι εγώ τώρα, με το φτωχό μου το μυαλό. 
Την περίοδο 1950-55 στην Κύπρο δημιουργήθηκε και έδρασε η ΕΟΚΑ, υπό συνθήκες και πρωτοβουλία και με αρχηγό που δε χρειάζεται να τα κουβεντιάσουμε αυτή τη στιγμή. 
Μια οργάνωση που αποσκοπούσε στο Διωγμό των Εγγλέζων από το νησί και στην Ανεξαρτητοποίησή του, καθώς και, όπως καταγραφόταν στον όρκο που έδιναν τα μέλη της, στην Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. 

Ο συγκεκριμένος Αγώνας έληξε άδοξα, καθώς οι μεγάλοι Ηγέτες, ούτε να γελάσω δεν προλαβαίνω, της εποχής κύριοι κύριοι Μακάριος και Καραμανλής βάλανε τις τζίφρες τους και, Αντί για Ένωση ή Ανεξαρτησία, βρέθηκε η Κύπρος υπό Τριμελή Προστασία και Εγγύηση (Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία) λες και ήταν Ανεξόφλητο Δάνειο.

Την ίδια περίοδο οι Αμερικάνοι με τα καλά συνεταιράκια τους, τους Εγγλέζους, και με τη συνδρομή του Μεγάλου Εθνάρχη και απεσταλμένου του Θεού στο νησί της Αφροδίτης Μακαρίου, είχαν ήδη...

Ρε, Αι σιχτίρ!


Η Ελλάδα  βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης είπε ο Σαμαράς. STOP.  Ή πλάκα μου κάνεις ή  παίζεις με τα νεύρα μου. Δεν το εξηγώ αλλιώς.

Είναι πολλά τα 586 ευρώ  και πρέπει κι αυτά να περικοπούν είπε ο Μέργος . STOP
Του την έπεσαν όλοι, κυβερνητικοί και μη, ο ίδιος έμμεσα αναδιπλώθηκε , όλοι άρχισαν να φωνάζουν βρε τον κερατά παίρνει 6.000 ευρώ και μιλάει… κάτσε και θα δεις που σε 2-3 μηνάκια η Τρόικα φυσικά, θα ρίξει κι άλλο τον κατώτατο μισθό. Κι αυτοί που τώρα φωνάζουν σκίζοντας τα καλσόν τους απλώς θα ψηφίσουν ΝΑΙ.

Ο Τσίπρας βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να χαμογελά γιατί θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός με τις ευλογίες των  αμερικάνων.  STOP .  
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαρρηγνύει τα ιμάτια του τώρα υποστηρίζοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα μέλη θα ..

ΕΝΑ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 
Πάντα νιώθω αυτή την ανάγκη για όποιον σκοτώνει ψευδαισθήσεις και το κάνει δημόσια, εν πλήρη συνειδήσει. Άσχετα αν πολλοί θέλουν να διατηρούν βαλσαμωμένες τις νεκρές ψευδαισθήσεις τους, ο Σαμαράς έπραξε το καθήκον του απέναντι στις πραγματικές προθέσεις του. Δεν έκρυψε καμία.
Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε: «Εξασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη δανειοδότηση, τα κοινοτικά κονδύλια και τώρα προέχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Περήφανος ο πρωθυπουργός ομολόγησε την προτεραιότητά του, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτή είναι και μόνο αυτή.
Μέσα σε μία πρόταση, ο Σαμαράς κατέγραψε την επιτυχία της κυβέρνησής του ως προς τις εντολές που είχε λάβει από τα όποια κέντρα τον καθοδηγούν και ταυτόχρονα έκανε ξεκάθαρη την αποτυχία της κοινωνίας, του λαού, των πολιτών, να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.
Η «εξασφάλιση της παραμονής στο ευρώ» είναι φυσικά ένα θλιβερό ψέμα....

Γιε μου...


ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ


ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ !

Η αλληλεγγύη ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕδεν είναι και το πιο σύνηθες φαινόμενο σ’ αυτή τη χώρα. Κάθε άλλο!
Κι όμως, ο κυνικός και κλιμακούμενος αυταρχισμός μοιάζει να λιώνει κάποιους πάγους ανάμεσα στις ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις.
Το ΚΚΕ εξέδωσε μια θαυμάσια ανακοίνωση, με την οποία στηλιτεύει την κυβερνητική καταστολή και την αστυνομική βία κατά της διαμαρτυρίας των νέων του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (14/2) το πρωί με την συμβολική κατάληψη του γραφείου του γνωστού και μη εξαιρετέου Μέργου, γενικού γραμματέα του Υπ. Οικονομικών.
Λίγες μέρες πριν,

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!!!



Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Για να μπορεί το υπάρχον σύστημα μέσω του δικοματισμού να διατηρείται, ώστε την χώρα να την κυβερνούν συνεχώς  οι ίδιοι, είναι απαραίτητη η συμμετοχή κάποιον μεμονωμένων πολιτικών  που τους συντηρούν διαχρονικά,  για να το στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές...!!!

Για να είναι ποιο αξιόπιστη η στήριξη, δημιουργούν μικρά κόμματα που στόχο έχουν απλά να μπουν στη βουλή.

Σε περίπτωση που διακινδυνεύει η είσοδος τους στη βουλή «βοηθούνται» από τα δύο μεγάλα κόμματα με κάποιον τρόπο και μπαίνουν.
Αυτά τα μικρά κόμματα με την ύπαρξη δυο – τριών βουλευτών, πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και μάλιστα χωρίς να έχουν φαινομενικά την ευθύνη των Εθνικών Αποφάσεων.

Χρησιμοποιούνται για να αποροφούν τους κραδασμούς στις κρίσεις, δημιουργώντας μια περιοδική άνοδο και μετά ξαναπέφτουν στα μαλακά επειδή ο λαός στηρίζει πάντα τα κόμματα της εξουσίας.

Αυτό το ρόλο του «ισορροπιστή» τον παίζουν με μεγάλη επιτυχία από την μεταπολίτευση και εντεύθεν τα μικρά κόμματα της αριστεράς και κυρίως αυτά που εκφράζονταν ποιό παλιά από τον Λ. ΚΥΡΚΟ, ΜΠΑΝΙΑ,  και σήμερα από τον ΚΟΥΒΕΛΗ και τους δικούς του.

Τι συνέβη όμως σήμερα που δεν τους βγαίνει και θέλουν να το καταπνίξουν επωμίζοντας του τις ευθύνες για τα όσα «δεινά» συμβαίνουν στον τόπο;

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΣΠΟΤ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ!



ΜΑΥΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ 
(Εκλογές Κύπρου 2013)
  

Σε προχθεσινή ανακοίνωσή της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης αναφέρει πως «η συγκεκριμένη διαφήμιση διαδραματίζεται στο μέλλον και παραθέτει εικοτολογίες και όχι τεκμηριωμένα γεγονότα καθώς παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν έχουν ακόμα συμβεί. 

Εξάλλου είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί τη μέθοδο της σύγκρισης με σαφή στόχο τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Λιλλήκα. Η Αρχή κρίνει ότι η διαφήμιση στοχεύει στην ατεκμηρίωτη, δυσμενή προβολή αντιπάλου».

«Καλούνται όλοι οι τηλεοπτικοί οργανισμοί όπως τερματίσουν άμεσα την μετάδοση της εν λόγω πολιτικής διαφήμισης» καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. [ΕΜΕΙΣ όμως δεν παίρνουμε εντολές]

Για αυθαίρετη, παράτυπη και παράνομη παρέμβαση του Ανδρέα Πετρίδη, Προέδρου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για διακοπή της προβολής τηλεοπτικού διαφημιστικού μηνύματος της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτιών, μίλησε ο Πρόεδρός της, Άντης Χριστοφορίδης, λέγοντας πως ο «Εφιάλτης»,

Μακρυ Ζεϊμπέκικο για το Νίκο (Ρωμανό)


Η καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται μπορεί να μας τελείωσε τελευταία, αλλά οι παρεμβάσεις συστημικών διανοουμένων που θέλουν να μας πείσουν ότι η επαναστατική δράση (αναρχική ή άλλη) και η βία είναι λέξεις ασύνδετες δε σταματούν. 
Από ανόητους γόνους που δημοσιογραφούν κληρονομικώ δικαίω μέχρι τους τηλεστάρ της συστημικής δημοσιογραφίας μαθαίνουμε ότι η βία είναι κάτι που οι αναρχικοί καταδικάζουν. 
Λυπάμαι, αλλά θα τους απογοητεύσω- ειδικά σε συνθήκες λαϊκής εξέγερσης είναι μεγάλο το κομμάτι της αριστεράς που, παρά τις άλλες διαφορές του, θεωρεί την επαναστατική βία ως μια ηθική πρακτική. Και σε αυτό δεν ανήκουν μόνον αναρχικοί. 
Βεβαίως και η παράδοση της μή βίας υπάρχει σε ένα άλλο μεγάλο κομμάτι, όμως, σε κάθε εποχή, είναι η άτιμη η συγκυρία που επιβάλλει συνήθως από μόνη της στο μεγαλύτερο κομμάτι της αριστεράς ως κυρίαρχη τη μία ή την άλλη άποψη. Υπήρχαν ιστορικές περίοδοι που το κίνημα αγκάλιαζε τη μη βία και άλλες που οι ήρωές του ήταν πρωταγωνιστές ληστειών και δολοφονιών και επεφύλασσαν φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. 
Και οι δύο μορφές πάλης έχουν εκάστοτε δικαιωθεί από την ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση βάσει ακριβώς της συγκυρίας - και βεβαίως το κλασσικό ερώτημα “αν ήξερες τι θα γινόταν ο Χίτλερ από όταν ήταν είκοσι χρονών, θα τον σκότωνες;”

Το πραγματικό λάθος του ΔΝΤ

...

35% Aύξηση μισθών!

...

Και Μπάτσοι Και Κλέφτες Και Εκβιαστές.

Η χώρα των προβάτων. . .



Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια χώρα που την κατοικούσαν πρόβατα. Για χιλιάδες χρόνια ζούσαν στη χώρα αυτή και είχαν γνωρίσει τα πάντα: μέρες μεγαλείου, αλλά και μέρες Εθνικής ντροπής. Κάθε φορά στα δύσκολα, τα κατάφερναν. Μα τώρα, ένιωθαν πως η κατάσταση, ήταν πολύ πιο δύσκολη από άλλες φορές.


Τα περισσότερα πρόβατα, μέχρι πριν από λίγο καιρό,  νόμιζαν πως τα πράγματα πήγαιναν σε γενικές γραμμές, καλά. 
Νόμιζαν πως το πολιτικό τους σύστημα, ήταν δημοκρατία. 
Πως οι εκλεγμένοι τους στις εκλογές, εκτελούσαν τις εντολές τους.

Νόμιζαν πως τα ίδια, ήταν ελεύθερα μέσα στο... λιβάδι τους. 

Είχαν κάποια χρήματα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. 
Έτσι δεν έδωσαν σημασία σε πολλές ανησυχητικές καταστάσεις. 

Δεν έδωσαν σημασία λ.χ. στο σύστημα της διακυβέρνησής τους: αντίθετα με ότι ίσχυε παλιά στην ομάδα τους, ένα πρόσωπο μπορούσε να εκλέγεται όσες φορές ήθελε. 

Kαι τα «εκλεγμένα» πρόβατα, είχαν νομικό δικαίωμα να κυβερνήσουν τη χώρα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα προερχόμενη θεωρητικώς από τα ίδια τα πρόβατα, αυτονομημένη όμως,  που κυβερνούσε τη χώρα. 

Η ομάδα χωρίστηκε σε μικρές υπο-ομάδες που έκαναν τάχα πως κονταροχτυπιούνται για το τι είναι καλύτερο για το λαό. Μα πίσω από τις βιτρίνες, στα τραπέζια, ολόκληρη η ομάδα μαζί έτρωγε και έπινε και μοίραζε τις θέσεις, στα δικά της «πρόβατα».

Η κυρίαρχη ομάδα, έφτιαξε και άλλα συστήματα για να εδραιώσει την εξουσία της. Ένα που το ονόμασε «δικαστική εξουσία»...

Φάτε λίγο κρόκο και θα θυμηθείτε τα πάντα!



Ευεργετική επίδραση στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη αλλά και από άνοια ή Αλτσχάιμερ φαίνεται ότι έχει ένα ατοξικό φυσικό προϊόν, ο κρόκος ,σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών που έγιναν στο Ιράν και την Ελλάδα.

«Τα αποτελέσματα ερευνών που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια έδειξαν ότι ο κρόκος, βελτιώνει τη μνήμη και έχει ευεργετική..... 

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο!



Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, τώρα και με αποδείξεις! 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του πρακτορείου Bloomberg, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 60 χώρες, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο και μάλιστα σε μία περίοδο που οι μισθοί και τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί σημαντικά.
Στην τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την..

Χαμογελάστε....

Οι οργασμοί της Βιργινίας...

Σαν νυχτολούλουδο μες στα τσιμέντα...


… Αναζητώ την υπηρέτρια σε όλο το δεύτερο όροφο. Την πετυχαίνω ανεβασμένη σε μια σκαλίτσα να ξεσκονίζει τα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης μου.

«Βιργινία», της λέω, «ίσως θα ήταν καλύτερα να κατέβεις κάτω και να δόσεις ένας χεράκι… Πριν λίγο πέθανε ο πατέρας μου και κάτω γίνεται χαμός από κόσμο…»

Με κοιτάζει εμβρόντητη.

«Πότε έγινε αυτό;»

Το θυσανωτό ξεσκονόπανο αιωρείται αναποφάσιστο απάνω από τα ράφια με την αγγλική έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Μπριτάνικα.

Φοβάμαι ότι μπορεί να της έρθει ταμπλάς, να πέσει από τη σκάλα και να σπάσει κανένα χέρι ή κανένα πόδι. Γι’ αυτό και πηγαίνω κοντά να της κρατήσω τη σκάλα και να την πιάσω, σε περίπτωση πτώσης. Υψώνοντας το βλέμμα μου προς το μέρος της, θέλοντας και μη, βλέπω και κάτω από τη φούστα της. Αν και βρίσκομαι σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης, νιώθω ένα τεράστιο κύμα ορμονών να σπάει τους υδατοφράκτες και να με κατακλύζει, προκαλώντας μου μια διέγερση άνευ προηγουμένου. Απλώνω το χέρι μου και ...

«Όταν θέλεις έλα πιες, όταν έχεις έλα δώσε, μα αν έχεις και δε δίνεις να μην έρχεσαι να πίνεις…»

Είναι ένα από τα πάμπολλα ποιηματάκια του «βαρελιού»,προϊόντα επίπονης και βαθυστόχαστης …αμπελοφιλοσοφίας, που κοσμούν τους τοίχους της λέσχης των «Λεχριτών» και δηλώνουν το ανοιχτό πνεύμα, την μεγαθυμία και την «έξω καρδιά» του Λεχρίτη

Τα μέλη του ιστορικού συλλόγου των οινοποτών – βαρελοφρόνων, γνωστοί πια, σε όλες τις γειτονιές, τα καπηλειά και τα γραφικά στενά και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης για τις καθάριες και δυνατές φωνές τους και για τις στακάτες τους νότες, είναι οι καλύτεροι φίλοι της …

Πώς τιμωρούσαν το μοιχό και τη μοιχαλίδα στην αρχαιότητα;

Τι ήταν η ραφανίδωσις; 

Γιατί έβαζαν στα οπίσθια του μοιχού τη ραφανίδα (: ραπανάκι); 

Ποιοι ήταν οι εύπροικτοι; 

Πως ήταν το κούρεμα ” μοιχόν”; 

Ποια ήταν η ονοβάτιδα;

Στην αρχαία Αθήνα, όταν ο σύζυγος έλειπε – και,  έλειπε τις περισσότερες ώρες – η γυναίκα του δεν είχε το δικαίωμα να δεχτεί άντρα στο σπίτι. 


Μερικές βέβαια θα το ήθελαν, αν τυχόν ήταν αηδιασμένες από το σύζυγο ή ερωτευμένες με άλλον, αλλά στην αρχαία Αθήνα η μοιχεία ήταν έγκλημα βαρύτατο και η τιμωρία των μοιχών αφηνόταν στην διάκριση του δικαστή – αν έφταναν τελικά ως εκεί, γιατί οι παλιότεροι νόμοι του Δράκοντα τους παρατούσαν στο έλεος ......
εκείνου που τους έπιανε αυτόφωρα, ενώ οι νεώτεροι του Σόλωνα πρόσφεραν στο σύζυγο τρεις εναλλακτικές λύσεις: 

15 Φεβ 2013

ΒΟΜΒΑ!!!!!! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ!



=============================================================

ΜΗΝΥΣΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΝΤΥΠΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Αρτέμης Σώρρας,  10 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ- ΕΛΛΗΝΕΣ,
Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας .
Σεβάστηκα τους θεσμούς και τα πρωτόκολλα  της Δημοκρατίας. 
  Ακολούθησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες και το τυπικό για να προσφέρω αδιαμφισβήτητη λύση για την διάσωση της χώρας και το εργαλείο για την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία μας. 
Προσέφερα στην κυβέρνηση η οποία διατείνονταν  ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο όχι πολιτικούς σχεδιασμούς, ούτε θεωρητικά προγράμματα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. 
Κατέθεσα στον λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας(δηλαδή στον Ελληνικό Λαό) άμεσα ρευστοποιήσιμα  tbills 600δις δολάρια US,Έδωσα λύση ΤΩΡΑ! 
Ο πολιτικός κόσμος και μεγάλη μερίδα του τύπου με κατηγόρησαν χωρίς να πράξει η κυβέρνηση το αυτονόητο. Να ελέγξει και να αποδεχτεί την προσφορά μου η οποία ήταν...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ-Ο ΕΥΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ...Bίντεο



        -----------------------------
Διόνυσος.Ο εύθυμος και εκπολιτιστής θεός της αρχαιότητας.*

Θα διδάξει στους ανθρώπους την καλλιέργεια του αμπελιού και την κατασκευή του κρασιού.Ο χορός,το τραγούδι και οι μεταμφιέσεις στις πανάρχαιες Διονυσιακές τελετουργίες, θα αποτελέσουν την πρώιμη μορφή του θεάτρου.

Ο Διόνυσος θα ...

ΓΙΑΤΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΙ..!!!


Συνεχίζω να παρουσιάζω την εφαρμογή του σχεδίου της παγκόσμιας διακυβέρνησης και συγκεκριμένα τον τομέα που αφορά την εξεύρεση φτηνών εργατικών χεριών που θα αξιοποιηθούν απο τις επιχειρήσεις των δανειστών μας  οι οποίες  θα εγκατασταθούν στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ  που θα δημιουργηθούν στην περιοχή της ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Το σχέδιο έχει τα παρακάτω στάδια:


  1. Είσοδος
Πρώτο στάδιο είναι η  αλόγιστη είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε σήμερα πόσοι ακριβώς υπάρχουν ενώ από πρόχειρους υπολογισμούς φτάνουν τα 2.000.000.

  1. Μάζεμα
Το δεύτερο στάδιο είναι η είσοδος τους σε  στρατόπεδα για να τους αξιολογήσουν  και αφού τους ξεκαθαρίσουν να τους κατηγοριοποιήσουν και να τους κατανείμουν όπως λέγαμε στον στρατό σε ειδικότητες. (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ)

  1. Γενική εκπαίδευση

Μίσθωσε η Τουρκία 5.000.000 στρέμματα γής στο Σουδάν, για 99 χρόνια! Θα καλλιεργούνται γεωργικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά...



Άν όσα ακολουθούν και περιγράφονται σε τουρκικά δημοσιεύματα, δεν είναι προσεκτική χάραξη μακροπροθέσμου πολιτικής και σχεδιασμού, τότε άρα γε, τί μπορεί να είναι;

Πρόκειται σίγουρα για εντελώς ασυνήθιστη είδηση!

Το Τουρκικό υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Κτηνοτροφίας, προχώρησε στην μίσθωση 5.000.000 στρεμμάτων γής στα Σουδάν, για διάρκεια 99 ετών!!!


Πρόκειται για εδάφη τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ποικιλία γεωργικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών. Πρόκειται για ένα μνημόνιο το οποίο είχε υπογραφεί, στις 3 Μαΐου του 2012 μεταξύ του Σουδάν και του τουρκικού υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων και Κτηνοτροφίας.


Έπειτα από μια τετράμηνη μελέτη, την οποία διενήργησε η Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Επιχειρήσεων, καθώς και αναλύσεων δειγμάτων του εδάφους, αποφασίσθηκε η επένδυση αυτή. Επισημαίνεται ότι η παραχώρηση της γης, θα γίνη σε ...

Oι λογαριασμοί κ.Δένδια μόλις άνοιξαν...




Σκοτώνουν φτωχούς.
Ξεσπιτώνουν οιγενειάρχες.
Ξενιτεύουν παιδιά.
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝ?

Απειλούν δημοσιογράφους,τρομοκρατούν τον πολίτη.
ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΑΚΟΗ?

Αυτοί είναι τρελοί ρε.
Θέλουν να διοικούν νεκροταφείο που κανείς δεν θα αντιμιλά.

Οι νεκροί το έχουν αυτό το προνόμιο,γι αυτό και δεν τους πειράζει που αυτοκτονεί ο κόσμος,τους πειράζει που φωνάζει.

Δεν τους πειράζει που ξεπουλιέται η πατρίδα,τους νοιάζει μόνο να προλάβουν να την ξεπουλήσουν αυτοί....

“Είναι θέμα πίστης”…


Faith
Μετάφραση του κειμένου της εικόνας:
-Η πίστη ΔΕΝ είναι αρετή
-Η πίστη είναι μωροπιστία
-Η πίστη είναι έλλειψη ειλικρίνειας.
-Η πίστη είναι τυφλότητα.
-Η πίστη είναι απουσία λογικής.
Η πίστη δεν θα έπρεπε να είναι σεβαστή. Θα έπρεπε να την απεχθανόμαστε.

Σε συζητήσεις σχετικά με τη θρησκεία και όταν προκαλώ τους πιστούς να μου αποδείξουν ότι αυτά στα οποία πιστεύουν υπάρχουν και λειτουργούν και αφού  δεν έχουν επιχειρήματα (γιατί δεν έχουν), ακούω να λένε ότι “είναι θέμα πίστης“. 

Δηλαδή πιστεύουν σε κάτι, όχι γιατί έχουν κάποιες αποδείξεις, έστω ενδείξεις, αλλά …”γιατί έτσι”. Απλώς, γιατί θέλουν να πιστεύουν. ‘Οπως λέμε ότι μου αρέσει ο μουσακάς, χωρίς επιχειρήματα, αλλά “γιατί έτσι”!

Και βέβαια, είναι δικαίωμα του καθενός να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε παραμύθια για να παρηγορείται για το ότι κάποτε δεν θα υπάρχει πλέον στη ζωή (γιατί περί τέτοιας παρηγοριάς πρόκειται), αλλά δεν βλάφτει να χρησιμοποιούμε και τη λογική πότε-πότε. Ας πούμε δυό λόγια για το θέμα “πίστη”...

Οικιακός εξοπλισμός των προγόνων…


ceb2ceb1cf80cebfcf81ceaccebaceb9
Τα χρόνια πέρασαν, η οικονομία άνθισε  (χάρη στα δάνεια) και ίσως λίγοι γνώρισαν ή θυμούνται τον οικιακό εξοπλισμό του (όχι και τόσο μακρυνού) παρελθόντος.  
Θα με ρωτήσετε, γιατί σας τα περιγράφω όλα αυτά. 
Δεν ξέρω, αλλά αν οι προβλέψεις κάποιων οικονομολόγων πραγματοποιηθούν, ίσως γυρίσουμε σε τέτοιου είδους εξοπλισμό, μέχρι να ξαναστηθούν ντόπιες βιομηχανίες παραγωγής οικιακού εξοπλισμού.

Πάντως καλό είναι να γνωρίζουμε πώς ζούσαν οι παλιότερες γενιές και να είμαστε και λίγο ευχαριστημένοι που έχουμε, τουλάχιστον, τις στοιχειώδεις ανέσεις.  Βέβαια ας θυμόμαστε ότι σε πολλά μέρη του κόσμου δεν έχουν ούτε αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες…
‘Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

Στη μηψανή του ...κιμά. ΤΩΡΑ

Οι φοιτητές βουλιάζουν την Ιταλία....Στην Ελλάδα ;


 

Φωτογραφίες από τις σημερινές φοιτητικές  κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ιταλία.

Στο Παλέρμο...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Οι Ρώσοι κατέρριψαν με πύραυλο μετεωρίτη ισχύος 300 Κt. πριν φτάσει στην Γη - ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ



H ρωσική στρατηγική αεράμυνα για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου πέτυχε απ'ευθείας πήγμα σε ένα τεράστιο τμήμα του αστεροειδούς πρν πλήξει τις πόλεις της Σιβηρίας (ακούγεται ότι μπορεί να έπεφτε και στα περίχωρα της αχανούς Μόσχας) αναφέρουν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today.

Το τμήμα αυτό επλήγη από προηγμένο ρωσικό αντιβαλλιστικό σύστημα, πριν ακόμα εισέλθει στην ατμόσφαιρα και πρέπει να είναι ένα από τα νέα συστήματα που έχουν εγκαταστήσει οι Ρώσοι το τελευταίο έτος γύρω από την Μόσχα, τα οποία αναχαιτίζουν τα..

Δεν είναι στούρνος ο Στουρνάρας...!!!

Ευτυχώς που υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ!




Δεν είναι στούρνος ο Στουρνάρας

Ουδεμία κρυφή ατζέντα διαθέτει η κυβέρνηση, στα φανερά «κυβερνά»! 
Aρκεί κανείς να διαβάζει τις εκθέσεις του ΔΝΤ.
Hδη από τον Γενάρη ο κ. Τόμσεν στην τότε έκθεσή του υπεδείκνυε την οδόν της Πορτογαλίας (με 400 ευρώ κατώτατο μισθό), βελτιώνοντάς την στα 350 τοιαύτα. 
Μακαρία η οδός και τα σκυλιά δεμένα - διότι όταν το ΔΝΤ ή η Τρόικα «υποδεικνύει», στην πραγματικότητα....υπαγορεύει!

Ουδεμία κρυφή ατζέντα διαθέτει η κυβέρνηση, ούτε καν ατζέντα. 
Αρκεί να διαβάσει κανείς το Μνημόνιο στην εξέλιξή του και το βλέπει να πραγματώνεται μπροστά του. Παντού!
Πρόκειται για μία κυβέρνηση ανδρεικέλων. 
Της οποίας η μόνη γελοία ικανότης είναι να προσπαθεί (όλο και πιο συχνά χωρίς επιτυχία) να διαχειρισθεί επικοινωνιακώς τη νίλα που υπηρετεί. 
Η μόνη φιλοδοξία που της έχει απομείνει είναι να...

Ο ουρανός πέφτει στα κεφάλια μας!




Κάθε Γαλάτης που σέβεται τον εαυτό του ένα πράγμα φοβάται:
 μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του!

Έγραφα χθες γι' αυτό και να(!) που επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου. (βλ. video παραπάνω)

Ευτυχώς ο πρωθυπουργός της χώρας μας δήλωσε πως "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας".
Ιδιαίτερα ανακουφιστική για όλους μας η δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού μας.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εξάλλου, στους αστεροειδείς υπάρχει πολύ καλό κλίμα για την Ελλάδα, αφού έχει αποφευχθεί οριστικά ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.

Βέβαια υπάρχουν κάποιοι λόγοι ανησυχίας, οι οποίοι εκφράζονται από τους γνωστούς-αγνώστους μίζερους αυτής της χώρας, οι οποίοι βλέπουν παντού μόνο μαυρίλα.
Δίνουν κάποια παρα-πλανητικά (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;) στοιχεία, που δείχνουν πως ο ουρανός έχει ήδη πέσει στα κεφάλια μας, αλλά είμαστε αδρανεις, καθώς ο ουρανός κι η μαλακία ...