# #

6 Μαρ 2021

Κι όμως τον Στυλιανό Παττακό τον αποφυλάκισαν «αβρόχοις ποσί»

 


Είναι γνωστό ότι ο Στυλιανός Παττακός, πρωτεργάτης της επτάχρονης δικτατορίας μέλος της ηγετικής της τριανδρίας, αντιπρόεδρος και υπουργός εσωτερικών, αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1990, μόλις 5 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, μετά από έκτιση 16 χρόνων ποινής εγκλεισμού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμπτωση;… 

Συν-εντοπιότητα;… 

Στο Ελλαδιστάν : Αποκαλύψεις του ερευνητή Δημήτρη Ποντίκα: «Βρήκαμε φάρμακο, αξιόπιστο τεστ και μας αγνοούν»! ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δεν αποκλείεται στο μέλλον η χώρα μας να κάνει εισαγωγή των τεστ αυτών, σε λίγο καιρό"

«Ψευδή πολλά κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά»




Αυστραλία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα χρησιμοποιούν την «πατέντα» του Δημήτρη Ποντίκα

Την επιδεικτική αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε οτιδήποτε καινοτόμο μπορεί να βάλει τέλος στον ασφυκτικό κλοιό που έχει διαμορφώσει η επέλαση της πανδημίας καταγγέλλει μέσω της «δημοκρατίας» ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας  MenidiMedica στην...

Όταν η κατρακύλα της "δημοκρατίας" του Κούλη και του Χρυσοχοΐδη ξεπερνάει εκείνη του Πινιέρα στη Χιλή

Η φασιστική, η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα, αυτή η κυβέρνηση που έχει δηλώσει δημόσια ότι «στη Χιλή δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι», δεν έχει αφήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Η ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. 



Όταν η κατρακύλα της "δημοκρατίας" του Κούλη και του Χρυσοχοΐδη ξεπερνάει εκείνη του Πινιέρα.

Στη Χιλή της λαϊκής εξέγερσης που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2019 υπάρχουν εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι και κρατούμενες. Δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν για πράξεις που σχετίζονταν με τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Σαντιάγο και αλλού.

Από αυτούς...

Την επόμενη φορά που θα κουνήσετε το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς....

 


Μια φωτογραφία δύο συμπεράσματα, μιας και είναι ο καημός της κυβέρνησης και της υπουργού Κεραμέως η αξιολόγηση ...

📌1ο Θετικά αξιολογούμε τους δασκάλους του 6/θ Δ.Σ. Δαμασίου ,που έκαναν το καλύτερο και γλίτωσαν τα παιδιά και τους εαυτούς τους.
Άξιοι!!!
📌2ο Αρνητικά αξιολογούμε και με βαθμολογία πολύ κάτω από το μηδέν το κράτος ,την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα σχολεία που στεγάζονται σε κτίρια που έχουν πάνω κι από έναν αιώνα ζωής ...
Τα σχολεία αυτά στέκονται όρθια χάρη στις προσπάθειες των...

5 Μαρ 2021

Συνεργασία ΕΠΑΜ - Τράγκα... ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

Θετική απάντηση του ΕΠΑΜ στην πρόταση συνεργασίας του Γ. Τράγκα



Απόφαση του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

 

Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ κατά τη συνεδρίασή του στις 28 Φεβρουαρίου, απάντησε κατ’ αρχήν θετικά στην πρόταση συνεργασίας του Γ. Τράγκα και του υπό ίδρυση κόμματός του "Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι" στα πλαίσια της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσης και συνεργασίας δυνάμεων, συλλογικοτήτων και προσώπων με πατριωτικό και δημοκρατικό πρόσημο.

 

Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε τις βασικές πολιτικές προϋποθέσεις με βάση τις οποίες το ΕΠΑΜ επιδιώκει συμμαχίες και συνεργασίες με άλλα κόμματα και φορείς.

Για το ΕΠΑΜ οι συνεργασίες οφείλουν να θεμελιώνονται στις παρακάτω βασικές προϋποθέσεις:

«ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!» Η Ελβετία δεν εγκρίνει το εμβόλιο Astrazeneca...

 


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Σε μια κοινωνία που την συνθέτουν τάξεις,
η "κυρίαρχη επιστήμη" είναι αυτή της άρχουσας τάξης.
Η επιστήμη δεν είναι ουδέτερη και δεν... υπάρχει "επιστημονισμός".
Ειδικά όταν συγκρούεται με την Ιπποκράτεια ιατρική... οι "σοφοί",
οι πανεπιστημιακοί δεν θα πρέπει να έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση εξάρτησης.
Έτσι, όταν χρηματοδοτούνται "νομίμως" από πολυεθνικές
φαρμακοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα να είναι ολοφάνερη
η "σύγκρουση συμφερόντων"
 
Λεζάντα ανάρτησης"φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη να ετοιμάζεται για την εποχή των πανδημιών.
...Ο ΕΥΡΩ ΙΟΣ"

Με ένα λιτό "Δελτίο Τύπου" της Swissmedic, η Ελβετία δεν εγκρίνει το εμβόλιο Astrazeneca κρίνοντας ανεπαρκή τα ...

Νομοσχέδιο Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών: Οι βασικές αλλαγές




 Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας, «στο πλαίσιο της αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέρ του συμφέροντος των πολιτών», έθεσαν την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 σε δημόσια διαβούλευση, το Νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

«Με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται η επαναφορά της κυβερνησιμότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας με την κατάργηση της λεγόμενης «απλής αναλογικής» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία επέφερε καταστροφικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία τους», τονίζει το ΥΠΕΣ.

Οι βασικές αλλαγές

Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το Σχέδιο Νόμου, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση αφού προηγήθηκε ένας γόνιμος διάλογος με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ), συνοψίζονται στα παρακάτω:

Επαναφορά της 5ετούς θητείας. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν τον Οκτώβριο του 2023,

Δήμος Δίου-Ολύμπου : Δήμαρχε έχετε κάνει σχεδιασμό για την καλοκαιρινή περίοδο;



Στον δήμο μας σχεδόν όλα τα χρόνια είχαμε τεράστιο πρόβλημα με τον σχεδιασμό της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου από τους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες.

Λόγια παχιά, προεκλογικά , άρχοντες στην θεωρία, ένα από τα ίδια και ακόμα χειρότερα στην πράξη. 
Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι άρχοντες, και εμείς θα φταίμε για τους επόμενους. Κάνουμε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για να μεταθέσουμε τις ευθύνες της απραξίας μας .
 Κάποιοι μάλιστα τα περνάνε και μια χαρά, παίρνοντας το μισθουλάκο της θεσούλας που κέρδισαν με τον..." ιδρώτα τους", και θεωρώντας ότι όση δουλειά ήτανε να γίνει έγινε μέχρι την ημέρα των εκλογών... Έχουμε παραδείγματα κραυγαλέα και μάλιστα καυχώνται γι αυτό δημοσίως...  


Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο..

4 Μαρ 2021

Μεγάλη νίκη στον ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας! Ποσοστό συμμετοχής 100% - Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια!

 


Μεγάλη νίκη στον ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας!

Ποσοστό συμμετοχής 100%

61 στα 61 Δημοτικά Σχολεία και 70 στα 70 Νηπιαγωγεία

αποφάσισαν ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

                                                                                  

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας  χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς του νομού  που έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στον  αυταρχισμό, στους εκφοβισμούς και στις απειλές του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση 61 στα 61 Δημοτικά Σχολεία και 70 στα 70 Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, υπερασπίστηκαν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα,

Δήμος Δίου-Ολύμπου : «Μια οφειλόμενη απάντηση. Η αλήθεια απέναντι στο ψέμα.»

 



Είναι πραγματικά άξιο απορίας και παράλληλα θλιβερό, πως κάποια blogs αναδημοσιεύουν και υιοθετούν αναρτήσεις αμφισβητούμενων προφίλ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώσουν τις πληροφορίες.

Η πρακτική αυτή, εξόφθαλμα στοχευμένη, προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα και εντυπώσεις. Τα κίνητρα τέτοιων δημοσιεύσεων τα αντιλαμβάνονται όλοι.

Τους πληροφορούμε, λοιπόν, την αλήθεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους Δημότες μας, με αντικειμενικό τρόπο τα εξής:

Εκταφή 79χρονου στην Κατερίνη (που χρεώθηκε σε κορονοϊό) για να γίνει νεκροτομή...!!!

 

Στην εκταφή 79χρονου άνδρα που φέρεται να πέθανε από κορωνοιό στο νοσοκομείο της Κατερίνης προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, ύστερα από σχετική μήνυση- αίτημα που κατέθεσε η κόρη του, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Νίκου Διαλυνά, καθώς υπήρχαν υπόνοιες για ιατρική αμέλεια.   

Στη μήνυση, που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του 79χρονου άνδρα, στις 19 Φεβρουαρίου του 2021, υποβάλλεται παράλληλα το αίτημα για την εκταφή προκειμένου να προχωρήσουν στη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και ιστολογικών εξετάσεων ώστε να...

Η λέξη ντροπή δεν φτάνει ..

 


Τηλεκπαίδευση για όλους πια και φυσικά με τα ιδιωτικά μέσα εκπαιδευτικών και μαθητών...

Τάμπλετ έρχονται από πέρσι....
Η επιμόρφωση έμεινε στα χαρτιά...
Δίκτυο δωρεάν ούτε για πλάκα...

Κωφίδης: "Είναι ένα είδος ξεκαθαρίσματος. Μια επίδειξη ισχύος της κρατικής εξουσίας".

Κωφίδης

O διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής και προπονητής Σάββας Κωφίδης προέβη σε παρέμβαση αναφορικά με την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου σημειώνει ότι η  σημερινή κυβέρνηση δεν ικανοποιήθηκε με την ποινή καταδίκης του. «Θα προτιμούσε ίσως θανατική καταδίκη». 

Ο Κωφίδης στην παρέμβαση του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δράττεται της ευκαιρίας, σαν εκτελεστική κρατική εξουσία, με πρόφαση τους νόμους, γιατί άλλοτε τους επικαλείται κι άλλοτε τους παρακάμπτει, ακόμα και τους δικούς της, «για να γίνει η επιθυμία της πραγματικότητα: ο θάνατος του Κουφοντίνα. Είναι ένα είδος ξεκαθαρίσματος, δηλαδή. Μια επίδειξη ισχύος της κρατικής εξουσίας»

«Καταδικάζεται η τρομοκρατία, απ’ την άλλη όμως συντηρείται και νομιμοποιείται η κρατική τρομοκρατία» σημειώνει ο προπονητής. Κι αυτό όπως υποστηρίζει «όχι απέναντι στον Κουφοντίνα αλλά απέναντι σε κάθε κρατούμενο. 

Η τρομοκρατία και στην παιδεία, και στην υγεία,

3 Μαρ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συνέντευξη - Οι απαντήσεις του Δημάρχου σε δημοσιεύματα

 




Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις προσλήψεις που έκανε ο δήμος Δίου-Ολύμπου , ζήτησα από τον Δήμαρχο να μας απαντήσει και σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων-προβλημάτων που αφορούν τον Δήμο μας και τις δημοτικές ενότητες...

Μέρος 1ο

Ερώτηση... Κύριε Δήμαρχε ας αρχίσουμε τη συνέντευξη τύπου για το θέμα που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο αλεπού του Ολύμπου αλλά και σε άλλα ιστολόγια ή στα κοινωνικά  δίκτυα προχθές, αναδημοσιεύοντας ένα ποστ ατο την ομάδα "Κοινωφελής εργασία" από κάποιον/α συνδημότη μας προφανώς, με το όνομα "Κατρίνα Καζακλάνη" και αφορά τις προσλήψεις που έγιναν στο δήμο. Να σημειώσω εδώ ότι όλοι μας πιστεύω είμαστε υπέρ των προσλήψεων,το χρειάζεται ο Δήμος μας αρκεί να γίνεται με τον σωστό και δίκαιο τρόπο.

Απάντηση..Πρώτα απ΄όλα να πω ότι το σωστό είναι ,όταν κάποιος δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να το κάνει με το πραγματικό του όνομα. Αυτό από μόνο του πιστοποιεί ότι κάποιος ουσιαστικά ανώνυμος λέει κάτι το οποίο μας δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. Γιατί λέει αυτά που λέει..Μήπως διότι έχει κάποιο κίνητρο? Τα λέει διότι δεν είναι ωφελούμενος? Μήπως τα λέει διότι θέλει να δώσει κάποιο άλλο μήνυμα? 

Η γνώμη μου είναι ότι όποιος θέλει να δημοσιεύσει οτιδήποτε θα πρέπει να το δημοσιεύσει επώνυμα...Εγώ δε απαντώ σε ανώνυμες καταγγελίες ή δημοσιεύσεις διότι δε ξέρω ποιον έχω απέναντί μου. 

Το δεύτερο είναι βέβαια η ουσία..Αν όλα αυτά που γράφονται , ακόμα και μ αυτόν το τρόπο  για τον οποίο νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι δεν..

Λάκης Λαζόπουλος: Δημόσιο «άδειασμα» σε Λιγνάδη – Κούγια μέσα από τους «10 μικρούς Μήτσους» (Vid)

 



Την τιμητική της είχε η υπόθεση Λιγνάδη στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο των «10 μικρών Μήτσων» με τους Λάκη Λαζόπουλο ως Χήρα Μήτση, Παύλο Κοντογιαννίδη ως παπά και Τάκη Ζαχαράτο στον ρόλο της Μυρσίνης Σεβαστού από τις «Άγριες Μέλισσες».

Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω από τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του Λιγνάδη, ως…

Αλλαγές στη χρήση των SMS και συστάσεις για κοντινές μετακινήσεις - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»



Μετατροπές στη χρήση των SMS και συστάσεις για μετακινήσεις εντός του οικείου Δήμου ανακοίνωσε αμήχανα το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση.

Η " αύξηση" των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων σε συνδυασμό με τα μέτρα «ακορντεόν» της κυβέρνησης που δεν έφεραν τα επιδιωκόμενα αποτέλεσμα, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να λάβει μία ακόμα σειρά μέτρων, αυστηροποιώντας ταυτόχρονα τα υπάρχοντα. 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής μέτρα στην ενημέρωση της Τετάρτης, τα οποία θα ισχύουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 06:00 έως τις 16 Μαρτίου:



1 Μαρ 2021

Εδώ γ@μούν αρσενικούς κι εσύ γυρεύεις νύφη

 Τι συνδέει τον Δημήτρη Λιγνάδη με τον Μπαμπινιώτη | NEWS2U

Το Αρσάκειο υπήρξε ένα μεταβιομηχανικό ίδρυμα εκπαίδευσης στελεχών του κράτους και της κρατικής μηχανής(άλλο το κράτος, άλλο η κρατική μηχανή).

Το σχολείο σύμβολο, το εκπαιδευτήριο κόσμημα, το παλατάκι της γνώσης μιας τάξης που προσπαθούσε να ξύσει από πάνω της εγκλήματα και εγκλήματα, μαυραγορίτες και μαυραγορίτες. Θέατρο, γλώσσες, ταξίδια, κοσμοπολιτισμός.

Η ελληνική παιδεία των δυο πόλων. Απ’ τη μια το Μπάκιγχαμ κι απ’ την άλλη η παράγκα του καραγκιόζη. Και τα δυο σχολεία. Το ένα ιδιωτικό με ότι σημαίνει αυτό και το άλλο δημόσιο και καταϊδρωμένο, πολλές φορές αποθήκη ή πάρκινγκ ανθρώπινων υπάρξεων που οι γόνοι τους έτυχε να γεννηθούν στις λάσπες που έγιναν τσιμέντο, δουλεύοντας σαν χαρούμενοι σκλάβοι στις φάμπρικες που έστηναν με κρατικά πάντα δάνεια οι πατεράδες των παιδιών που πήγαιναν στα φιλελεύθερα κολέγια και στα καθεστωτικά ..

28 Φεβ 2021

"Εδώ μέσα (στο Λιτόχωρο) γίνονται Σόδομα και Γόμμορα"

Το ηθικό είναι νόμιμο αλλά το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό.

Κάντ:

Συμφωνούν οι διοικούντες το δήμο;


ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: "κορονοπάρτυ" προσλήψεων

 "Εδώ μέσα (στο Λιτόχωρο) γίνονται Σόδομα και Γόμμορα", που έλεγε η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά!

Φυσικά τα "Σόδομα και τα Γόμορρα" ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη νεοελληνική Κοινωνία, τρανό παράδειγμα τα σημερινά σκάνδαλα του καλλιτεχνικού μας χώρου, αλλά η πανδημία του κορονοϊού έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους "κουτοπόνηρους" Δήμους της χώρας μας να ξεπεράσουν σε "όργια" ακόμη και αυτά του κάθε "Λιγνάδη"!!

Ένας από αυτούς τους Δήμους είναι και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου όπου η σημερινή Διοίκηση χάρη στην πανδημία έχει προβεί σε ένα απέραντο "κορονοπάρτυ" προσλήψεων, "δικών" της παιδιών εννοείται.

Σε αυτό το "κορονοπάρτυ" των προσλήψεων γίνονται πολλών ειδών "όργια", μικρά και μεγάλα.

Ας ξεκινήσουμε από τα μικρότερα:

Λεπτοκαρυά: Μεγάλη φωτιά πριν λίγο σε διαμέρισμα


Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη μία στο διαμέρισμα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.. Η Πυροσβεστική έφθασε στο σημείο άμεσα, σε ούτε 10 λεπτά με 2 οχήματα και σε άλλα 15 λεπτά και ακόμα 2 οχήματα.. Μπράβο στην Πυροσβεστική υπηρεσία και στους πυροσβέστες. Μετά από μία ώρα και 30 λεπτά ...