# #

14 Σεπ 2013

Επιθυμία τους είναι η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία για Ο αγάς
Εκπλήσσονται κάποιοι από την προσπάθεια καθεστωτικών δημοσιογράφων –όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου- να περάσουν γραμμή για ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής. Μην ανησυχείτε, δεν είναι αυτός ο στόχος τους.

Ο στόχος της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου είναι να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν τόσο αυτό το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ -όσο και τους πολίτες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-, προβάλλοντας τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού.

Η υπαρκτή χρεοκοπία της χώρας έχει αντικατασταθεί στην πολιτική και δημοσιογραφική ατζέντα από τον νεοναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής που είναι δικό τους δημιούργημα.

Η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει. Το πρόβλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι ο νεοναζισμός.
Κυβερνούν οι ακραίοι και βαφτίζουν ακραίους όλους τους άλλους.

Είναι προφανές πως η οικονομική ολιγαρχία της χώρας δεν ελέγχει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Ελέγχει κάποιους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όλους.

Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τους ...

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση η Μαρία Ρεπούση...

maria-repousi
Σε άθλια ψυχολογική βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση καθώς δεν αντέχει η καρδούλα της τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας.
Πρώτα ήταν η Εθνική Ελλάδος που σκόρπισε την..

Σε ποια γλώσσα, κάποια είπε, ότι η αρχαία ελληνική είναι νεκρή γλώσσα;

hellas
Η προσπάθεια να γονατίσουμε και να παραδοθούμε διαλυόμενοι, δεν εξελίσσεται μόνο στο οικονομικό πεδίο – το οποίο είναι σημαντικότατο βέβαια – αλλά και σε άλλους τομείς. Αυτοί πού έχουν «διαταχθεί» να εκτελέσουν το έργο αυτό, βρίσκονται στα μεγάλα κόμματα αλλά και στα λεγόμενα «αριστερά» κόμματα.
Η πορεία της συγκεκριμένης κυρίας, την οποία σέβομαι ως άτομο – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι σέβεται και αυτή εμένα – ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις της, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την διάθεση και την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Η άποψή της για κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, δεν έχει σχέση με το μάθημα στα σχολεία, ούτε με το αν γίνεται σωστά ή όχι. Πολύ περισσότερο δεν έχει σχέση με το αν η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή ή όχι.
Υποστηρίζει ότι είναι ιστορικός.... 

Το libido της Μαρίας σε έξαρση ;

Αρχαία ελληνικά: Η γλώσσα μας!

Η μελέτη του αρχαίων ελληνικών από το πρωτότυπο έχει πρωταρχική σπουδαιότητα, γιατί οδηγεί τη σκέψη στο γνήσιο αρχέγονο νόημα των όντων. 

arxaia
Δεν γνωρίζω αν το
libido της Μαρίας Ρεπούση παρουσιάζει έξαρση, όταν η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις γνωστές και επίμαχες, όσο και ανισόρροπες, δηλώσεις της. 
Οπως δεν γνωρίζω αν τελικά η εξάντληση των αποθεμάτων του libido της εν λόγω κυρίας, με τη διεστραμμένη της αξιολογία ενός ματαιόσπουδου βίου, περιορίζεται στην “αυτοικανοποίησή” της ή μεταγγίζεται και στην “ικανοποίηση” διαφόρων συνοδοιπόρων της με ελαφρά φρενοπάθεια, αξιογέλαστη αφέλεια και εκφυλισμένη..

ΤΑ ‘ΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...

kartesios130913
Διαβάζω ότι ο Κυριάκος του Μητσοτάκη πρόκειται να καταργήσει την εξαήμερη άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο. 
Μαγκιά του· ο αρμόδιος υπουργός είναι ό,τι θέλει κάνει. 
Αρκεί το θέμα να έμενε εκεί και να μην προσπαθούσε ο Κυριάκος του Μητσοτάκη να «εξηγήσει» στην κοινωνία ότι αυτό το κάνει για να ανοίξουν 5.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Πρώτη αθλιότητα: 
Όταν καταργείς ημέρες αδείας, τότε το προσωπικό σου δουλεύει περισσότερες ημέρες. 
Δεν υπάρχει κάτι απλούστερο. 
Στο ΣΚΑΪ-εκεί που δεν κάνουν ερωτήσεις- ο Κυριάκος του Μητσοτάκη ανέφερε πως οι ...

Για πολλά γέλια η δημοσκόπηση από την ανύπαρκτη εταιρία Metrisi!

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,2% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7%. 
Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,8% ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%. 
Εκτός βουλής μένει , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΔΗΜΑΡ το ποσοστό της οποίας είναι μόλις 2,2%. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 6,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ..

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τι θα έκανες αν ξυπνούσες 30 χρόνια νεότερος?

Μία ελληνική ταινία μικρού μήκους που 

αξίζει να δεις!

Ο Κώστας Καρύδας σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας έχει δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους με διάρκεια μόλις 2 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.
Λίγα λεπτά μόνο αρκούν για να..

Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός.

Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ποτέ διότι ζούμε την εποχή των μαχών. Των προσωπικών μαχών. Η απότομη αλλαγή της ζωής μας και των συνήθειών μας μάς έκανε καταρχάς να ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη. 

Τον βρήκαμε στα πρόσωπα των πολιτικών καρικατούρων που αιώνες κυβερνούσαν ζωές σαν τις δικές μας. Οργιστήκαμε μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τους κόψουμε τα λαρύγγια και να κρεμάσουμε τα κουφάρια τους ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος. 

Μετά όμως ξαφνικά είδαμε ότι η καθολική οργή άρχισε να διασπάται εντέχνως από το ίδιο το σύστημα σε κόμματα αναχώματα τραβεστί αριστεράς, σε κόμματα παρακρατικά, σε..

Στα μέσα Οκτωβρίου συντρίβεται στη Γη δορυφόρος της ESA

Ένας ευρωπαϊκός  δορυφόρος με το προσωνύμιο η «φεράρi του διαστήματος» πρόκειται να μείνει από καύσιμα και να εισέλθει στην ατμόσφαιρα όπου και θα διαλυθεί.
Ο δορυφόρος είχε εκτοξευθεί το 2009 με αποστολή να επιτηρεί και να καταγράφει την σχέση μεταξύτου γήινου βαρυτικού πεδίου  και της ωκεάνιας κυκλοφορίας μέσω των διαφόρων ρευμάτων τώρα θεωρείται πιθανό ότι θα διαλυθεί στην..

Περιμένοντας την ΝΔ, να καταγγείλει την επίθεση των νεοναζί....


Την επίθεση των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ, σήμερα, την καταδίκασαν όλα τα κόμματα απερίφραστα....
Είπα όλα;;;  Λάθος!

Και ενώ ΚΚΕ, ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, καταδίκασαν την άνανδρη, φασιστική επίθεση, η ΝΔ δεν την καταδίκασε ακόμα!

Τελικά, ο Μπάμπης δικαιώνεται και η ΝΔ αρχίζει την ...

13 Σεπ 2013

Η άτακτη αναδίπλωση του Μπαράκ Ομπάμα

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013. 
Πάνω στη δωδέκατη επέτειο των φονικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο, η αμερικανική Γερουσία ψηφίζει υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, φέρνοντας την Αμερική σε de facto κοινό μέτωπο με τα... παρακλάδια της Αλ Κάιντα στη Συρία και στο Ιράκ!

Οι Ταλιμπάν πανηγυρίζουν και ο διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, καλεί τους οπαδούς του να ολοκληρώσουν τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν εναντίον του «άθεου» καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, εκμεταλλευόμενοι τους δρόμους που θα ανοίξουν οι αμερικανικοί πύραυλοι Τόμαχοκ.

Με την κραυγή «Αλάχ Ακμπάρ» και ριπές όπλων Καλάσνικοφ, υποδέχονται την είδηση οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, που έχουν καταλάβει τη χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού, ένα από τα ελάχιστα μέρη όπου διασώζεται η ...

Χρυσή Αυγή:"Διαθέτουμε χιλιάδες νέους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο" Ιδού οι αποδείξεις



Η Χρυσή Αυγή, απάντησε με ανακοίνωση στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, για το θέμα συνεργασίας της με το αδελφό κόμμα της ΝΔ(η φράση αυτή, δεν είναι δικιά μας, αλλά του Ψωμιάδη). Σε τμήμα της εν λόγω ανακοίνωσης, αναφέρει:


Και η Χρυσή Αυγή, μιλάει με αποδείξεις,

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΗΠΑ... «Η ρωσική πρόταση για τη Συρία ήταν θεόσταλτη»


Την Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει το σχέδιό του για ένα πιθανό χτύπημα στην Συρία αναζητώντας μια διπλωματική λύση, όπως αυτή που προτάθηκε από την Ρωσία περί διεθνούς ελέγχου, ολικής παράδοσης και καταστροφής του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ. 
Παρόλα αυτά, ο Ομπάμα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει χρήση βίας εάν...

«... Καθίστε πρώτα και μάθετε τα Ελληνικά... »

Είναι μοιραίο, στην εποχή που υπέρλαμπρα αστέρια της βιομηχανίας του πολιτικού (;) θεάματος είναι οι Γεωργιάδηδες και οι Γιακουμάτοι, θέματα σοβαρά και μείζονα να μετατρέπονται σε «νούμερα» για τα μηχανάκια της AGB. Να αξιοποιούνται στον κατευθυνόμενο δημόσιο λόγο σαν εργαλεία με τα οποία έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με το «φως», όπως η γνώση και η μόρφωση, να μεταμορφώνονται στο αντίθετό τους, για να παραχθεί, τελικά,

Σε πανικό το υπουργείο Παιδείας

Με εμπροσθοφυλακή τα δελτία των 8, τα κεντρικά άρθρα πολλών εφημερίδων και τις περισσότερες εκπομπές του «πρωινού καφέ», επιχειρεί να συκοφαντήσει τους εκπαιδευτικούς για να «φρενάρει» μία από τις μεγαλύτερες –όπως φαίνεται– κινητοποιήσεις.
40

Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να λειάνει το έδαφος για χιλιάδες νέες μετακινήσεις και απολύσεις.

Με τις γνωστές μεθόδους του μαστίγιου και του καρότου και με ένα επικοινωνιακό μπαράζ για την κατάλληλη διαμόρφωση της κοινής γνώμης επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να «φρενάρει» μία από τις μεγαλύτερες -

...λεφτά τέλος (Γενική Στάση Πληρωμών)

...λεφτά τέλος (Γενική Στάση Πληρωμών)

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ είναι το μόνο και ισχυρότατο όπλο-απάντηση στην υποτελή κυβέρνηση και την ανήμπορη αντιπολίτευση για να μπει ένα τέλος στην καταστροφή τής πατρίδας μας, στην καταστροφή τής ζωής μας, τής περιουσίας μας, στα όνειρά μας.


Η ακολουθούμενη αφαίμαξη των μισθών, των συντάξεων, η καταβαράθρωση τής ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της δολοφονίας χιλιάδων συνανθρώπων μας πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Εμείς τα εκατομμύρια Ελλήνων οι οποίοι είμαστε άνεργοι, ανασφάλιστοι, άρρωστοι, φοβισμένοι και οργισμένοι με την πολιτική και οικονομική κατάσταση τής χώρας αποφασίσαμε να αντιδράσουμε, χωρίς κομματικές και συνδικαλιστικές καθοδηγήσεις!

Εμείς η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων θα μιλήσουμε ΤΩΡΑ! 

Η ιδέα ξεκίνησε και...

12 Σεπ 2013

Οι ευσεβείς παπαγάλοι...


Ήταν μια παπαγαλίνα η οποία το μόνο το οποίο ήξερε να λέει ήταν:

«Είμαι sexyθέλεις να το κάνουμε;».

Η νοικοκυρά που την είχε, την πάει στον παπά της ενορίας και του λέει το πρόβλημα. 

Τότε εκείνος της λέει:

- Φέρτην εδώ που έχω δύο παπαγάλους οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να διαβάζουν τη Βίβλο. 

Πάει την παπαγαλίνα και όταν μένουν μόνα τους τα πουλιά λέει η παπαγαλίνα:...

Είναι εξόφθαλμο ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται συνειδητά και ασύστολα...Δείτε



Θρασυτατη ήταν από πλευράς πολιτικού περιεχομένου η ομιλία που εκφώνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.
«Ένα μικρό θαύμα αρχίζει να γίνεται στην Ελλάδα... Την επιτυχημένη στροφή της Ελλάδας κανείς δεν την αμφισβητεί πλέον» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, δίνοντας την εντύπωση ότι ή αυτός ζει σε έναν άλλον, φανταστικό κόσμο ή ότι θεωρεί τους Έλληνες παντελώς αδαείς και πολιτικά ηλίθιους!

Ο πληθυσμός της χώρας μας συνεχίζει να φτωχαίνει με ραγδαίους ρυθμούς και ο Αντώνης Σαμαράς κομπάζει ότι δήθεν πέτυχε «ένα μικρό θαύμα» και μια αναμφισβήτητη «επιτυχημένη στροφή»!

Κατά την εφιαλτική μνημονιακή τριετία οι..

«Γκολ και ξύλο» από τον ΠΑΟΚ με αγάπη




Η φράση «γκολ και ξύλο» είναι ευρέως γνωστή στις κερκίδες και μόνιμη απειλή των οπαδών προς τους αντιπάλους. Είναι μια φράση, κλισέ στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών, όπου δεν αρκεί μόνο το γκολ της νίκης, αλλά πολλές φορές απαιτείται και η διά της βίας καθυπόταξη της αντίπαλης εξέδρας. Εδώ και λίγες ημέρες «παίζει» στο Διαδίκτυο ένα ιδιότυπο ντέρμπι μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και της Χ.Α.

Ενός κόμματος που ανέκαθεν προσπαθούσε να παρεισφρήσει στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών και ενός συνδέσμου που θεωρείται ως το πλέον σκληρό καρύδι των ελληνικών γηπέδων. 

Με αφορμή το περιστατικό του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κάτσε, η Χ.Α. θεώρησε σκόπιμο να κάνει υποδείξεις προς τη διοίκηση και μαθήματα πατριωτισμού τους φιλάθλους της προσφυγικής ομάδας της Θεσσαλονίκης. 

Η απάντηση των φιλάθλων ήταν άμεση. 
Μέσω αποστομωτικών ανακοινώσεων της «Θύρας 4» η Χ.Α. έφαγε ένα τσουβάλι γκολ σε επικοινωνιακό επίπεδο. 

Μόνο που στη λογική της εξέδρας τα γκολ δεν είναι ποτέ αρκετά. 
Η Χ.Α. έκανε το λάθος να ..

Για όλα λοιπόν φταίει η κοινωνία. Φταίνε οι πολιτικοί. Φταίνε οι ξένοι. Φταίνε οι άλλοι...



Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους. Κι εμείς διαφημιστικές πινακίδες που λένε διαρκώς ψέματα. Μεγάλα, φανταχτερά κόκκινα ψέματα που φωτίζουν μέσα στη νύχτα. Κι όταν κάποιος μας πιστεύει, χαιρόμαστε, γιατί "Δεν πειράζει να λες και κανένα ψέμα που και που, αρκεί να είναι για καλό". Μ’ αυτό το ιδανικό μεγάλωσα κι εγώ, όπως κι εσύ. Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Μεγάλωσα επίσης με υποσχέσεις για μία κανονική, ήσυχη ζωή με δουλειά, αυτοκίνητο, σπίτι, παιδιά και σκύλο. Έπρεπε όμως να κάνω θυσίες γι’ αυτό και πρώτα απ’ όλα έπρεπε να ξεχάσω πως οι άνθρωποι είμαστε γεννημένοι ίσοι και για να ζούμε ελεύθεροι. "Δεν πειράζει όμως, γιατί κι η υπερβολική ελευθερία είναι κάτι κακό""Οι άνθρωποι ελεύθεροι, θα κατασπαράζαμε ο ένας τον άλλον". Κι έτσι μεγάλωσα πιστεύοντας πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να ακούω τον δάσκαλό μου, τον παπά της ενορίας, τον..

Το Βατερλό των ναζιστών (Η «Θύρα 4» του ΠΑΟΚ και η Χρυσή Αυγή)

Το Βατερλό των ναζιστών (Η «Θύρα 4» του ΠΑΟΚ και η Χρυσή Αυγή)

Τους ήρθε από κει που δεν το περίμεναν. Με μια εξαιρετική ανακοίνωση ο «Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Θύρα 4» έβαλε στη θέση της τη Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα που προέκυψε όταν ένας Αλβανός ποδοσφαιριστής της ομάδας πόζαρε με φανέλα του UCK.


Στην ανακοίνωση του ιστορικού συνδέσμου περιγράφονται οι ξαφνικές αντιδράσεις «δουλοπρεπών ανθρώπων που έχουν γίνει οικονομικά πειραματόζωα και ανέχονται να τους κυβερνάνε ένα μάτσο ηλίθιοι τηλεπλασιέ», οι οποίοι «έχουν βαλθεί να παραμείνουν θεατές στην προσπάθεια των “ηγετών” τους να γυρίσουν την Ελλάδα στο 1960» και «αποφάσισαν ότι χρειάζεται ακόμα ένα εύκολο θύμα για να ξορκίσουν την..

Δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών

Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εξεταστεί η κύρια υπόθεση, ωστόσο είναι σημαντική καθώς είναι σε δεύτερο βαθμό και συν τοις άλλοις διατάσσει την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών.

Εν αμφιβόλω τίθεται η διαθεσιμότητα των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών του περασμένου Ιουλίου καθώς το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή του έκανε δεκτή αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εξεταστεί η κύρια υπόθεση, ωστόσο..

11 Σεπ 2013

Mια ιστορία που λένε ότι είναι αληθινή...

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ


“Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που λένε ότι είναι αληθινή. Προφανώς, συνέβη κάπου στην Αφρική”.

     

Έξι μεταλλωρύχοι εργάζονται σε μια πολύ βαθιά σήραγγα και βγάζουν ορυκτά από τα έγκατα της γης. Ξαφνικά, μια κατολίσθηση φράζει την έξοδο της σήραγγας και τους απομονώνει από τον έξω κόσμο. Μόλις γίνεται αυτό, με μια γρήγορη ματιά, χωρίς να πουν λέξη, εκτιμούν την κατάσταση. Είναι όλοι τους πολύ έμπειροι και καταλαβαίνουν αμέσως πως το μεγάλο πρόβλημα θα είναι το οξυγόνο. Αν κάνουν ό,τι πρέπει, τους μένουν τρεις, το πολύ τρεισήμισι ώρες αέρα.
Ο κόσμος απέξω ξέρει πως είναι εκεί εγκλωβισμένοι, μια τέτοια κατολίσθηση όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξουν τη σήραγγα από την αρχή για να κατέβουν να τους βρουν. Θα προφτάσουν πριν τους τελειώσει ο αέρας;

Ήρθε η ώρα συνάδελφέ μου!...Οι κερασιές δεν ανθίζουν μόνο την Άνοιξη


Όταν η άλλη πλευρά, οπλισμένη με τη θεοσοφία της αγοράς, προτάσσει τα φθηνά οικόσημα και τα τσίγκινα εξαπτέρυγα της ιδιωτικοποίησης και του ξεθεμελιώματος του δημόσιου σχολείου, όταν κηρύσσει από τον άμβωνα την συντριβή των εκπαιδευτικών και σφυρηλατεί νέες χειροπέδες στη γνώση, όταν ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες περιφέρουν το άθλιο σώμα ενός τσακισμένου σχολείου ως αναστάσιμο, όταν το κράτος και η βία σφίγγουν για μια ακόμη φορά τα δεσμά του Προμηθέα…
Τότε  επιβάλλεται ΕΜΕΙΣ να κάνουμε τους δικούς μας ισολογισμούς, να καθαρίσουμε τα μάτια μας από τις χρόνιες τσίμπλες, να «ξορκίσουμε» την παραλυσία και να τραβήξουμε τις σωστές διαχωριστικές γραμμές, ενάντια στους «πουρκουάδες», τους ...

Από καθηγήτρια απεργό… προς επίδοξους απεργοσπάστες…


Λες: δεν μπορώ να απεργήσω γιατί δε μου φτάνει ο μισθός μου. 

Γι΄αυτό ακριβώς πρέπει να απεργήσεις, γιατί δε σου φτάνει ο μισθός σου! Γιατί μέσα σε 3 χρόνια έχεις χάσει το 40% των αποδοχών σου.

Λες: δεν μπορώ να απεργήσω, έχω παιδιά και οικογένεια

Για τα παιδιά σου πρέπει να απεργήσεις, δεν έχουν κανένα μέλλον και το ξέρεις. Παραδέξου το και κάνε κάτι γι’ αυτό. Από σένα περιμένουν και το αξίζουν.

Λες: δε θα απεργήσω, γιατί ο,τι και να κάνουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα. 

Λες ψέματα και το ξέρεις,

Σας ενδιαφέρει....Ο κατάλογος τροφίμων στα σχολικά κυλικεία


Διευρύνεται ο κατάλογος των ειδών με πρόβλεψη κατά της παιδικής παχυσαρκίας στα σχολικά κυλικεία με βάση τη νέα υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών υπενθυμίζει με
ανακοίνωσή της ότι έχουν τεθεί αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής, καθαριότητας και παρασκευής τροφίμων εντός των κυλικείων με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και γενικότερα των χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με τη διατροφή, καθώς τα προϊόντα που θα πωλούνται στους μαθητές θα είναι με χαμηλά ποσοστά λιπαρών και θα διατίθενται υγιεινά τρόφιμα όπως φρούτα και σαλάτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι:

10 Σεπ 2013

Ωμός, χυδαίος, βαθιά αντιδημοκρατικός, τραμπούκος εκεί που τον παίρνει και «κότα» στους ισχυρούς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προχώρησε σήμερα σε μια νέα έκρηξη αρλουμπολογίας

Το μαύρο μέτωπο ενάντια στους εκπαιδευτικούς επιστρατεύει ακόμα και ένα ξοφλημένο πολιτικό ρετάλι...

 ο τύπος χρειάζεται 

ψυχιατρική θεραπεία



Είναι τόσο πρεζόνι της δημοσιότητας ο Πάγκαλος ή δεν του βγήκε η προσπάθεια του από μεγάλος "μεγάλος τραγουδιστής" της Κατεχάκη, να καταλήξει "πρωτοπόρος" επιχειρηματίας;















Ωμός, χυδαίος, βαθιά αντιδημοκρατικός, τραμπούκος ...

Με την ΕΡΤ απούσα, με τα τουρκικά σίριαλ πανταχού παρόντα, με τη λαϊκίστικη αισθητική των ενημερωτικών πρωινάδικων και την τρομοκρατική πολιτικολογία των βραδινών δελτίων, ο ταλαίπωρος εγκέφαλος του ταλαίπωρου πολίτη θα φάει μέγκα τηλεσόκ.


"Οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο τις φτύνεις, τόσο κολλάνε". Ο πατέρας αυτού του αποφθέγματος και όλης της παρόμοιας φιλοσοφίας του κώλου (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς), του πουλ-μουρ και της τζάμπα μαγκιάς, της βλαχομπαρόκ γκλαμουριάς, που βαφτίστηκε life style και αποθέωσε τον κυνικό ατομισμό ως μοναδική, αναγκαία και ικανή συνθήκη επιτυχίας, επιστρέφει. Επιστρέφει, αφού οδήγησε στην πτώχευση μια "αυτοκρατορία", που εισέπραξε 4 δισ. από το ..

Ανοιχτή Επιστολή σε κάθε μαθήτρια και μαθητή!



Σου στερούν τη μόρφωση, δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, φτιάχνουν ένα σχολείο που σε εξοντώνει.
Δεν σου χαρίζονται, μην τους χαρίζεσαι, ανάτρεψέ τους!

Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια,

Ο Μάλαμας αρνήθηκε να σηκωθεί πανό εκπαιδευτικών στη συναυλία του

Ο Μάλαμας αρνήθηκε να σηκωθεί πανό εκπαιδευτικών στη συναυλία του

«Η παιδεία δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό. Κανείς δεν περισσεύει», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό που ανήρτησε στη μεγάλη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο θέατρο Πέτρας η Ένωση Γονέων της Πετρούπολης το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για μια κίνηση συμβολικής διαμαρτυρίας που είχαν επαναλάβει οι γονείς μαζί με εκπαιδευτικούς της β/θμιας και α/θμιας εκπαίδευσης την προηγούμενη βδομάδα, στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, μαζί με τα πανό οι παράγοντες μοίραζαν και φυλλάδια με σκοπό να κινητοποιούσαν τον κόσμο για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους. 

Μόνο που αυτή τη φορά δεν βρήκαν συμπαράσταση στο πρόσωπο του γνωστού τραγουδοποιού...

9 Σεπ 2013

Ποιους απειλεί ο Σαμαράς?


Διάβαζα ότι αυτοί οι απίθανοι τύποι της κουστωδίας της αλήθειας, οι συμβουλάτορες της κυβέρνησης των Ολετήρων, «απειλούν» πάλι, όπως και στις αρχές του καλοκαιριού, με πρόωρες εκλογές, πιθανές τον ερχόμενο Μάιο. Όμως, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί, απειλώντας (sic) με εκλογές. Δεν απειλεί βέβαια εμάς τους ψηφοφόρους. Ξέρει πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να τον στείλουμε με πρώτη ευκαιρία και χωρίς περιστροφές στον αγύριστο της οριστικής λήθης. 

Στην πραγματικότητα απειλεί ...

Βράχος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ.Τσίπρας!

Την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" την θυμόμαστε όλοι. Όποιος μπορεί να μην τη θυμάται, ή να έχει μπερδευτεί από διάφορες τοποθετήσεις στελεχών και οικονομικών αναλυτών του, ας διαβάσει την (προ)τελευταία συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στις 6 Ιουλίου του 2013 ΣΤΗΝ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όπου ζητούσε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" γιατί όπως έλεγε "για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού κι όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας"...

Η σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία όμως έχει νέα συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα.
Εκεί λοιπόν ο Αλ.Τσίπρας λέει(είναι και ο τίτλος της συνέντευξης στην Κ.Ε.):
"Έχουμε τη λύση που θα  δεχτούν και οι δανειστές"!!
Και ποια είναι η πρόταση;

Έτσι γίνονται τα ρεπορτάζ...Έχουμε θέμα την απεργία των εκπαιδευτικών; απευθυνόμαστε σε μαθητές, σε νοικοκυρές, σε παππούδες, σε ταξιτζήδες, σε ψιλικατζήδες, σε πουτάνες κλπ αλλά όχι σε εκπαιδευτικούς.



Αν ήταν στο χέρι μου, θα διέγραφα την συχνότητα του Σκάι από το τηλεκοντρόλ τής τηλεόρασης. Για το ότι δεν το έχω κάνει (ακόμη), ας χρωστάνε χάρη στην σύζυγο. "Εσύ να μη το βλέπεις, εμένα μ' αρέσουν τα ντοκυμανταίρ που βάζει".

Μα, φυσικά και δεν το βλέπω, αγάπη μου. 
Αλλά πάνω στο ζάππινγκ με το συν-πλην, όλο και κάποια Κοσιώνη θα δω, όλο και κάποιος Μπάμπης θα με δαιμονίσει, όλο και κάποιος Πορδοσάλτες θα με φορτώσει, όλο και κάποιος Τσιόδρας θα με ζοχαδιάσει, όλο και κάποιος Alexis θα μου ανεβάσει τα γράδα...

Κάπως έτσι την έπαθα και χτες βράδυ. 
Όπως χαζολόγαγα, περιμένοντας να δω το ματσάκι τής Εθνικής, το έρριξα στην καναλότσαρκα και τσουπ, νά 'τος ο Σκάι, π' ανάθεμά τον. 
Στην οθόνη νεάνις της ποζάρει μπροστά από την βιβλιοθήκη της και εμφανώς παπαγαλίζει το μάθημά της. "Είναι λογικό οι καθηγητές να θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να κάνουν το επάγγελμά τους καλύτερο, όμως αυτό να μη γίνεται εις βάρος των μαθητών γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο, σε κάποιο φροντιστήριο". 

Και καλά, το κοριτσάκι δεν νογάει γιατί γίνεται η απεργία, απλώς λέει αυτά που "πρέπει" να πει. Όμως, δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ κάτι απλό:

Συνέδριο στη Βιάννο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και με διεθνείς συμμετοχές


"Αν οι τράπεζες μας έχουν πάρει τα σώβρακα, πώς γίνεται να είναι χρεωκοπημένες;"



Για το όριο χρέους των ΗΠΑ: Προσπαθούν να συνεχίσουν το ίδιο βιολί, πληρώνοντας με πίστωση, αλλά ο κόσμος αρχίζει να τους κόβει την πίστωση...
Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο μας για τη JP Morgan και τα σπουδαστικά δάνεια, δέχτηκα ένα ενδιαφέρον email, στο οποίο κάποιος με ρωτούσε "Αν οι τράπεζες μας έχουν πάρει τα σώβρακα όπως λες και εσύ, πώς γίνεται να είναι χρεωκοπημένες;".

Η απάντηση είναι απλή - σκεφτείτε το εξής παράδειγμα:

Έστω ότι εγώ κερδίζω το λαχείο και τσεπώνω 1.000.000 ευρώ για τον πρώτο λαχνό.

Αυτά τα 1.000.000 ευρώ είναι στην κατοχή μου, και άρα όχι απλά δεν κινδυνεύω από χρεωκοπία, αλλά είμαι και πλούσιος.

Τι γίνεται όμως αν εγώ αποφασίσω να επενδύσω αυτά τα λεφτά αγοράζοντας πχ μετοχές σε μια εταιρία, ή δημιουργώντας μια δική μου εταιρία;

«Πού είναι και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Ακούγοντας το πάνδημο καλοκαιρινό ερώτημα.
 


Παντού, σε όλη τη χώρα, σε κάθε συζήτηση με φίλους, ψηφοφόρους, ανθρώπους καλόπιστους ή ακόμα και ανθρώπους που σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές για να τελειώσει ο σημερινός εφιάλτης, μπαίνει το απλό ερώτημα: 
«Πού είναι και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;». 
Το καλοκαιρινό ερώτημα έπαιρνε ακόμα πιο δραματικό τόνο, όταν όλοι έβλεπαν ότι η κυβέρνηση «δεν πήγε διακοπές» και όλη η βαρβαρότητα προωθούνταν με ραγδαίο ρυθμό. 
Το επόμενο ερώτημα που έμπαινε και μπαίνει είναι: «σε τι ακριβώς δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;»..

ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΛΗΤΕΙΑΣ...Μιλάμε για καθαρή αθλιότητα χυδαιότητας ίσης με το «λεφτά υπάρχουν».

Δεν υπάρχει πλεόνασμα. Δε μπορεί να μοιραστεί μέρος του πλεονάσματος. Μιλάμε για καθαρή αθλιότητα χυδαιότητας ίσης με το «λεφτά υπάρχουν». 
kartesios070913
Δε μας έφτανε η σαχλομαγκιά του Άδωνη Γεωργιάδη περί βερίκοκων και «κερνάμε φιστίκι» λες και απευθυνόταν σε ομοϊδεάτισσές του μαϊμούδες και όχι σε εργαζόμενους… Δε μας έφτανε ο ανεκδιήγητος γόνος παπαλίνας, Μίλκος Βαρβιτσιώτης, που δήλωσε με ηλίθιο κυνισμό «πουλήστε τα σπίτια σας αν δεν έχετε να πληρώσετε φόρους, τι θέλετε να σας κάνω εγώ;»… 
Δε μας φτάνει ο θρασύς βοηθός λογιστή Γιάνης Στουρνάρας που η μοίρα και η δική μας μαλακία τα έφερε έτσι ώστε να ανακοινώνει «ψοφήστε από το κρύο ζώα» διαβεβαιώνοντας ότι «δεν είναι κατάλληλος ο καιρός για μειώσεις φόρων στο πετρέλαιο»…
Δε μας έφτανε η κοροϊδία του ...